fbpx

Aktivistka za pravice živali zabodla žensko, ker je mislila, da ta nosi krzno!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Aktivistka za pravice živali z zgodovino napadov na ljudi, ki nosijo krzno, je obtožena poskusa umora zaradi napada ženske v cerkvi. Žrtev je bila s kuhinjskim nožem dvakrat zabodena v roko in enkrat v predel trebuha. Napadalke pa pri tem sploh ni zmotilo, da so bili v neposredni bližini otroci, ki jim je bila žrtev varuška. 

35-letna Meredith Lowell je bil s strani očividke v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio zadržana na mestu napada, dokler ni prispela policija, ki jo je aretirala. Žrtev je še vedno v bolnišnični oskrbi, navaja vodja policije Anne Mecklenburg, zaenkrat pa še sploh ni znano, če je žrtev sploh nosila pravo krzno.

Meredith je bila aretirana že lani, ko je v podružnici trgovinske verige Whole Foods Market prav tako napadla žensko, ker je ocenila, da nosi pravo krzno. V tem incidentu je žrtev porinila, nato pa jo je poskušala zbosti, ker je imela umetno krzno na kapuci. Uporabila je nazobčano rezilo švicarskega vojaškega noža in povzročila reze na jopici, pri tem pa ni poškodovala ženske. Januarja je bila obtožena grozovitega napada v okrožju Cuyahoga. Iz sodbe dostopne na spletu je mogoče razbrati, da se je opredelila kot ne krivo, pri čemer se je sklicevala na neprištevnost. Postopek še poteka.

Foto: epa

Šla je v iskanje plačanca
Marca 2012 je bila Meredith obtožena na zveznem sodišču v Clevelandu potem, ko so ugotovili, da želi najeti plačanca, ki bi ubil tistega, ki nosi krzno. Zapisala je, da je pripravljena plačati 830-850 ameriških dolarjev. FBI agent pod krinko je po poročanju Metroja kontaktiral Meredith, ki je moškega zaprosila, da naj umor s pištolo ali nožem izvede v knjižnici Cleveland Heights, ko bo tudi sama tam.

Agentu pod krinko je povedala, da želi ustanoviti policijsko enoto za pravice živali, in določil, da mora biti žrtev v knjižnici stara najmanj 12 let in visoka najmanj 1,20 metra. Aretirana je bila februarja 2012. Obtožbe so padle januarja 2013, ko je bilo ugotovljeno, da je ne morejo razglasiti za prištevno, kažejo sodni zapisi. V nedavnem incidentu v prezbiterijanski cerkvi v Cleveland Heightsu ji je bilo naloženo plačilo varščine v znesku  milijona ameriških dolarjev.

Hana Murn