fbpx

“Alah je velik”: Tako je kričal skrajnež, ki je v Kaliforniji ubil tri ljudi, policija pa se spreneveda, da ni šlo za terorizem

Foto: YouTube.

V torek popoldne je v mestu Fresno v Kaliforniji islamski fanatik ubil tri ljudi, ob tem je kričal “Alah je velik”, toda tamkajšnji policisti kljub vsemu niso prepričani, če je šlo za teroristično dejanje. Preiskava je še v teku, domnevni storilec je v pridržanju, kalifornijske oblasti pa upajo, da se bo izkazalo, da je šlo za neuravnovešeno osebo, saj bo to pomenilo, da skrajnežu bržkone ne bo treba v zapor, temveč v psihiatrično bolnišnico. Spletna stran Jihadwatch poroča, da se tamkajšnje levičarske oblasti bojijo, da bi se sprožila nova medijska gonja proti muslimanom.

Če gre verjeti poročanju ameriških medijev, trenutno še ni povsem jasno, ali je bil storilec Ali Muhamad kakorkoli povezan s teroristično skupino Islamska država, policisti pa upajo, da bodo lahko v končnem poročilu svoje preiskave zapisali, da je šlo za mentalno moteno osebo.

Redki konservativni kalifornijski mediji so seveda ogorčeni, saj v tej najbolj poseljeni ameriški zvezni državi zaradi velike moči levičarskih aktivistov prevladuje popolna ignoranca do džihadistične grožnje.

Naj spomnimo. V središču mesta Fresno je islamski fanatik Ali Muhamad v torek zgodaj popoldne začel svoj morilski pohod, ob tem vzklikal “Alah je velik” in streljal naključne mimoidoče. Trije so podlegli poškodbam, še nekaj jih je bilo huje ranjenih. Bolj bode v oči počasno ukrepanje policije, saj je Muhamad svoje žrtve ustrelil na treh različnih lokacijah v mestu.

39-letnega Alija Muhamada so policisti ujeli šele po tem, ko ga je opazila lokalna patrulja, pred katero je pokleknil, se pričel klanjati svojemu bogu in ob tem večkrat glasno vzkliknil “Alah je velik”. “Ni jasno, ali gre za teroristično dejanje,” pa je povedal vodja policijske postaje Jerry Dyer, ki je bil Muhamadiju za petami že zaradi umora varnostnika v lokalnem motelu.

Mediji še poročajo, da je bila popoldne celotna poslovna cona v Fresnu zaprta, pisarne so zaprli celo na občini.

T. F.