fbpx

Albanci v Črni gori s hriba izbrisali napis Tito in namesto tega postavili albansko zastavo!

Foto: Facebook

Albancem v občini Tuzi v bližini Podgorice je dokončno prekipelo in tako so odstranili napis s Titovim imenom s hriba Dečić. Do kdaj bomo Slovenci trpeli napis “Naš Tito” na Sabotinu?!

Napis s Titovim imenom, ki se je na hribu Dečić nahajal vse od leta 1946, so v soboto obnovili pripadniki podmladka Demokratične stranke socialistov, Albanci pa so ga dan pozneje odstranili. Kot poroča Blic, je bila v kraju povečana prisotnost policijskih sil, funkcionar Demokratske zveze Ivan Ivanaj pa je ob tem povedal, da je obnavljanje Titovega imena na tej planini prava sramota. Občina Tuzi se sicer nahaja v bližini črnogorskega glavnega mesta Podgorica, status samostojne občine pa je pridobila pred kratkim, pred tem je bila namreč del mestne občine Podgorica. Zanimivo je, da v tej občini živi izključno albansko prebivalstvo.

Novogoričane še vedno straši napis s Titovim imenom
Tudi v Sloveniji imamo prav enake težave, napis “Naš Tito” na Sabotinu še vedno straši prebivalce Nove Gorice in bližnje okolice ter vse obiskovalce. Nekajkrat je bil napis že uničen, a vedno se najdejo zagrizeni jugonostalgiki, ki ga obnovijo.

Napis s Titovim imenom na Sabotinu (Foto: Twitter)

J. Ž.