Albanski predsednik sporoča: Milijarderju Georgu Sorosu je spodletel načrt, da bi prevzel nadzor nad Albanijo!

Foto: Twitter/STA

Albanski predsednik Ilir Meta je zatrdil, da se je njegova država izognila spletki s strani kontroverznega milijarderja Georga Sorosa, s katero bi ta destabiliziral državo. Po besedah Mete je bil milijarder v ozadju zarote, po kateri bi prevzel nadzor nad državo in se vmešaval v nedeljske lokalne volitve. 

Filantropa in investitorja Sorosa je predsednik Albanije obtožil odgovornosti za kovanje politične spletke, potem ko so v nedeljo glavne opozicijske stranke zavrnile sodelovanje na lokalnih volitvah.

Nekdanja stranka albanskega predsednika Socialistično gibanje za integracijo je bila tudi ena izmed strank, ki niso sodelovale na volitvah, poroča lokalni časopis Balkan Insight. Opozicija je grozila, da bo prekinila nedeljsko glasovanje, a do tega vendarle ni prišlo, zato je Meta razglasil, da Albanci le niso postali žrtve provokacij.

Poskušal preložiti volitve, a se predsednik vlade ni strinjal
Za razliko od premierja Edija Rame je predsednik sicer poskušal preložiti volitve in v zagovor svojega prepričanja dejal, da bi bilo nedemokratično, če ne bo sodelovala tudi albanska opozicija, ki je bojkotirala glasovanje. Po prepričanju Mete so bile volitve zarota, s katero so poskušali popolnoma ujeti državo. Po besedah Mete je bil sam glede grožnje, ki je jo predstavlja Soros, opozorjen že leta 2000 s strani madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana. Orban mu je povedal, da naj bo glede Sorosa previden, da ta ni tako demokratičen, kot se sam predstavlja, in da pogosto spletkari zoper demokracijo.

Milijarder George Soros (Foto: Twitter)

Predsednik je po poročanju britanskega Daily Maila predlagal, da bi se nove lokalne in predčasne splošne volitve odvile oktobra, vendar predloga verjetno ne bodo sprejeli socialisti, ki ga nenehno poskušajo odstraniti s položaja.

Hana Murn

 • xtc

  Sedaj so že Šipci naštudirali popvarjenega šefa Fajonke,Kučana in Timmermansa.

 • freedomfighter

  Kako je hotel soros prevzeri nadzor nad albanijo…pise le da he opozicija bojkotirala volitve…a ni to se bolje za vlado…lepo bi bilo ce bi pisalo kaksno ima ta clanek povezavo s sorosom razen tega da je en politik to rekel…vidim da danes nihce ne potrebuje vec nobenih dokazov samo sorosa omenis pa je vse dovoljeno

 • dare326

  In se pojavi vprašanje, koliko časa Soros in Kučan spletkarita v Sloveniji?

 • Schemva Miro

  Če ga bo kdo skrajšal za glavo,ga bodo šiptarji,če se jim bo zameril,z njimi ni šale.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!