Ali je to dokaz, da strelec v Las Vegasu ni moril sam?

Paddock je streljal na dve različni lokaciji. Zato je tudi razbil dve okni v svoji hotelski sobi (foto: epa).

Motiv za najhujši strelski napad v novejši zgodovini ZDA še vedno ni znan, a teorije o tem, da 64-letni Stephen Paddock ni deloval sam, se vedno bolj širijo. Razkritje enega od zaposlenih v hotelu to teorijo še kako potrjuje.

Tony Hernandez Armenta je eden od zaposlenih v hotelu Mandalay Bay, ki trdi, da ima dokaze, da Stephen Paddock ni bil sam v sobi, iz katere je pobil kar 58 ljudi. Trdi, da sta bili v sobi dve osebi. Na Facebooku je objavil fotografijo računa sobe 32135, v kateri je bival Paddock, iz katerega je razvidno, da sta bila v sobi dva gosta.

Ob objavi je Armenta zapisal: “Mislim, da sem se pogovarjal z morilcem iz Mandalay Bayja in da sem bil celo sam z njim nekaj minut. Kurjo polt dobim, če pomislim, da sem bil njegov natakar v apartmaju, iz katerega je streljal. Nikoli ne veste, s kom imate opravka.” Iz računa je razvidno, da je nekdo v apartma naročil kar precej hrane. Poleg burgerjev, krompirčka in peciva tudi dve pepsi koli.

Policija prikriva informacije?
Zanimivo je tudi, da je na računu datum 27. september, policija pa je trdila, da se je Paddock v hotel prijavil 28. septembra. Armenta je fotografije kasneje sicer umaknil iz Facebooka, a jih je še pred tem opazila novinarka Lora Lumer in jih ponovno objavila. Ob tem je bila kritična tudi do policije, za katero meni, da prikriva zelo veliko informacij.

“Moj vir, ki dela v hotelu, mi je zatrdil, da je Paddock apartma rezerviral s 25. septembrom in vse to dokazuje, da policija v Las Vegasu ne objavlja točnih podatkov,” je zapisala na svojem Facebook profilu.

Policija sicer teh informacij še ni komentirala. Prav tako niso potrdili, ali je račun verodostojen ali ne.

B. O.