Alžirci brutalno nad francoski parček, ko je zaklical “Vive la France” (Živela Francija)!

Foto: twitter

V nedeljo zvečer so v francoskem mestu Poitiers po zmagi Francije na svetovnem prvenstvu v nogometu brutalno napadli in pretepli mlad par, ki se je na vzklike muslimanov “Vive l’Algérie!” (živela Alžirija) odzval z “ne, Vive la France!” (živela Francija) .

Okoli polnoči sta se 19-letni moški in njegovo dekle sprehajala po ulicah, ko sta zaslišala voznika avtomobila, kako kriči: “Vive l’Algérie!” Par je v veselju nad zmago Francije vzkliknil, “Ne, živela Francija“, kar pa je močno razburilo voznika. Ustavil je avto in porinil dekle, da je padlo na tla. Pridružili so se mu tudi drugi moški in par začeli pretepati. Oba sta poiskala zdravniško pomoč, a na srečo nista huje poškodovana.

Policija še vedno išče storilce. Le nekaj ur pred tem incidentom pa so zabeležili še en napad, in sicer na 22-letno dekle pred mestno železniško postajo v istem mestu. Trije mladeniči so se zaustavili s svojim vozilom, izstopili in začeli razbijati njen avto, poleg tega so ji ukradli telefon, ko je želela fotografirati škodo. Po zmagi so si namreč migranti dali duška, so poročali francoski policisti. Skoraj 300 ljudi je bilo aretiranih in poškodovanih celo 45 policistov. Številne trgovine so bile oropane, avti požgani, policisti pa so dejali, da so bili storilci v večini ravno migranti, poroča Voice of Europe.

A. G.