Američan ukradel in objavil zdravstvene informacije 14.200 singapurskih pacientov, okuženih s HIV, in njihovih spolnih partnerjev

(vir: twitter)

Ameriški državljan, ki so ga po odsluženi zaporni kazni izgnali iz Singapurja, je objavil seznam z osebnimi informacijami 14.200 pacientov, okuženih z virusom HIV, in njihovih spolnih partnerjev v državi.

Mikhy K Farrera Brochez je potem, ko so ga izgnali iz Singapurja po odsluženi zaporni kazni, na spletu objavil zdravstvene in osebne podatke 14.200 pacientov, okuženih s HIV, ter njihovih 2.400 spolnih partnerjev.

Brochez naj bi to storil iz maščevanja, saj je tudi sam okužen s HIV. V Singapurju je bil po poročanju portala RT vse do leta 2016 okuženim s HIV prepovedan vstop v državo. Brochez je zaobšel prepoved s pomočjo svojega singapurskega spolnega partnerja, zdravnika Lera Tecka Sianga.

V zaporu zaradi drog in goljufije
Slednji naj bi Brochezu tudi omogočil dostop do podatkov, ki jih je imelo v varstvu ministrstvo za zdravje. Brochez je že pobegnil iz države. Proti Siangu pa še vedno teče postopek, saj se je pritožil na dveletno zaporno kazen, ki mu jo je sodišče naložilo zaradi pomoči Brochezu pri vstopu v državo in izkazovanju pomoči pri iskanju zaposlitve.

Brochez je bil v Singapurju obsojen na 28 mesecev zaporne kazni zaradi “številnih zločinov, povezanih z goljufijo in drogami”.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.