Američani bodo pomagali Franciji, republikanci odločno proti migrantom

John Kerry na srečanju s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom (foto: epa)

Ameriški republikanci zaradi napadov v Parizu zahtevajo prepoved sprejemanja beguncev iz Sirije v ZDA. Medtem je državni sekretar John Kerry na obisku v Parizu napovedal, da bodo ZDA Franciji pomagale poraziti Islamsko državo.

Ameriški državni sekretar John Kerry je na obisku v Parizu napovedal, da bodo ZDA v boju proti IS Franciji stale ob strani. Dejal je, da je Francija najstarejša ameriška zaveznica ter da bodo skupaj porazili Islamsko državo in vse, ki delijo njihovo ideologijo.

Danes popoldan se bo Kerry sicer sestal s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom in zunanjim ministrom Laurentom Fabiusom.

”Le zaprtje meja lahko reši ZDA pred terorističnimi napadi”
Medtem se v ZDA s strani republikancev pojavljajo vse glasnejše zahteve po prepovedi sprejemanja beguncev iz Sirije. Prepričani so, da lahko le to reši ZDA pred novimi terorističnimi napadi. Jeff Sessions, republikanski senator iz Alabame, je dejal, da so ukrepi kongresa zaradi napadov v Parizu nujni, sicer bo v ZDA vstopilo več tisoč slabo preverjenih ljudi, ki bodo kasneje s seboj lahko privedli še sorodnike.

Če Obama prihoda beguncev ne bo zaustavil, republikanci grozijo z blokado proračuna.

V ZDA trenutno 2150 beguncev, Obama jih želi še več
Združene države Amerike so od oktobra 2011 sprejele zgolj 2150 sirskih beguncev, a se je Obama nedavno odločil, da bodo v naslednjih 12 mesecih sprejeli še 10.000 beguncev. Nekatere zvezne države so sicer Obamo že obvestile, da beguncev ne bodo več sprejemale.

Trump bi mošeje obkolil s policijo in vojsko
Republikanski kandidati za predsednika države so večinoma proti sprejemanju beguncev. Jeb Bush in Ted Cruz bi v državo sprejemala le kristjane, Donald Trump pa bi mošeje obkolil s policijo in vojsko ter začasno odpravil državljanske svoboščine.

M. G., STA

 • xtc

  Vedno bolj se izrisuje Amerika dveh polov tistih ,ki bi jo radi uničili Obama & Co. in Republikanci,ki so up za ZDA.Še ena vlada demokratov bo uničila ZDA.

  • In republikanci, ki bi uničili cel svet.

 • čopkovseved

  Se v celoti strinjam z republikanci. Migranti prinašajo nasilje in destrukcijo!

 • Nata

  Aja, daj no ? Zaprli bodo meje …….so proti sprejemanju migrantov ?
  Ta je pa dobra !
  Zakuhali so to svetovno ” sračkanje ” Američani . Pa njihovi naftarski in orožarski lobiji . Evropski politiki pa so jim je držali lojtrico . Evropski državljani bomo pa plačali njihove napake ??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!