fbpx

Američani krivijo za strelski pohod v šoli na Floridi vlado, ne pa pomanjkanje nadzora nad orožjem

Foto: epa

Agencija za raziskave Rassmusen Reports je razkrila, da je kar 60 odstotkov odraslih (od 1000 vprašanih) prepričanih, da je za strelski pohod, ki se je zgodil na srednji šoli Stoneman Douglas v Parklandu na Floridi, kriva tamkajšnja vlada, ne pa pomanjkanje nadzora nad orožjem.

Anketno vprašanje se je glasilo: “Čigava je krivda za množično streljanje na srednji šoli na Floridi? So vladne agencije neuspešne pri odzivih na številne opozorilne znake? Je krivo pomanjkanje ustreznega nadzora nad orožjem?” Pri tem je 54 odstotkov vseh odraslih vprašanih odgovorilo, da je kriva vlada.

Pomanjkljiv nadzor nad orožjem je za omenjeni strelski pohod okrivilo le 33 odstotkov vprašanih – od teh jih je 50 odstotkov demokratov in 48 odstotkov ljudi, ki letno zaslužijo več kot 200 tisoč dolarjev.

Foto: iStock

V anketi pa so spraševali tudi o tem, koliko pozornosti so vprašani posvetili informacijam o napadu in odkrili, da je kar 90 odstotkov vseh anketiranih Američanov spremljalo novice o tem strelskem pohodu na Floridi, od tega 53 odstotkov zelo pogosto in poglobljeno. Raziskavo je omenjena agencija izvedla med 25. in 26. februarjem 2018, piše Breitbart.

J. G.