Amerika v pogubo? Trumpu ni uspelo preklicati sporazuma Obame, ki je Avstraliji obljubil, da bodo ZDA sprejele 1250 tamkajšnjih migrantov

Avstralski minister za migracije Peter Dutton (zgoraj), ter Donald Trump in Barack Obama (spodaj) (Foto: epa)

Skupina 1250 moških migrantov iz Bližnjega vzhoda se bo iz Avstralije preselila v ZDA. Do tega bo prišlo, ker ameriškemu predsedniku Trumpu ni uspelo razveljaviti Obaminega dogovora, ki dovoljuje prihod družinam migrantov v  ZDA v naslednjih letih. Prišli naj bi družinski člani migrantov, ki so že v Ameriki, bilo pa bi jih več deset tisoč. Strokovnjaki pravijo, da je to najhujše, kar se v sklopu migrantske politike priseljevanja lahko zgodi. Migranti bodo območje, kjer se bodo naselili, povsem uničili, do šestdeset Američanov, ki so pred leti iz Avstralije prišli po legalni poti, pa se bo moralo preseliti nazaj.

Predsednik Obama je v času svojega vladanja podpisal avstralsko-ameriški sporazum, v katerem je obljubil, da bo prevzel 1250 migrantov iz Bližnjega vzhoda, ki so prišli v Avstralijo. Te trenutno zadržujejo v centrih na otokih Manus in Nauru. Trump je sporazum označil kot ”neumno poslovanje”, a mu obljub v zvezi s tem ni uspelo izpolniti: da bo posloval samo na način, ki koristi Američanom in bo ustavil tok migrantov.

Po podatkih National Public Radia je trenutno na poti v ZDA 50 migrantov. Pričakujejo, da jih bo sledilo še 1200. Medtem, ko bo ZDA naseljevala in iskala domove več kot tisoč beguncem, pa bodo Američani pozabljeni. V zameno za to, da se bodo novi priseljenci v državi dobro namestili, se bo 50 do 60 Američanov, ki so v ZDA iz Avstralije prišli po legalni poti, moralo odseliti nazaj na osamljeno celino. Migranti pa so v Avstraliji tako rekoč nezakoniti. V Avstralijo so pripotovali v času prejšnje vlade, ki je uveljavila strogo migrantsko politiko priseljevanja, ki določa, da se migrantov iz centra, kjer so v priporu, nikoli ne spusti. Po obsežnih raziskavah strokovnjakinje Nayle Rush je na otoku Manos 850 moških migrantov, prav tako je med njimi več kot polovica moških tudi na otoku Nauru. Raziskave so pokazale, da so ti migranti predvsem iz Sudana, Somalije, Afganistana in Irana.

Strokovnjakinja za migrante Ann Corcoran je prejšnji teden za Breitbart Texas povedala, da je Trumpova odločitev, da Obaminega dogovora ne razveljavi, ena ”najhujših odločitev, ki jih je sprejel v svojem predsedovanju. Nikoli še nismo storili česa takega. To je blaznost in verjetno najslabši posel, ki sem ga v zadnjih desetih letih v programu za ponovno naselitev migrantov videla,” je dejala.

Migranti iz Šrilanke, na poti v Avstralijo. (Foto: epa)

V ZDA bodo prišli tudi agresivni migranti iz držav, čigar državljanom je Trump vstop prepovedal
Čeprav je Trump državljanom nekaterih izmed teh držav prepovedal vstop v ZDA, je avstralska vlada potrdila, da bo sporazum o beguncih izjema in v tem primeru prepovedi ne bodo veljale. Corcoranova je dejala, da ima večina beguncev, ki se bodo preselili v ZDA, burno preteklost, v kateri so nemalokrat izvajali nasilje. Leta 2016, ko je eden izmed njih zaradi bolezni umrl v centru za pridržanje na otoku Manus, so pričeli z nemiri, poroča Reuters. To pa ni bil prvi izgred, ki so ga povzročili. V teh centrih so bili nasilni že večkrat. Pred tremi leti je zaradi nemirov en umrl, šestdeset pa jih je bilo hudo ranjenih, je takrat poročal ABC News. Preiskava je pokazala, da so skupine migrantov zato, ker so jih pridržali v centru, jezne in vznemirjene, kljub temu, da so bili pred vstopom v Avstralijo vsi opozorjeni, da vstopajo nelegalno. Pred časom so na otoku Nauru v centru, kjer so živeli, namerno povzročili požar. Za požig je odgovornih približno 125 migrantov, pogorela pa je večina centra. Požar je povzročil za več kot 46 milijonov evrov škode, zagorel je tudi zdravstveni center. Večina migrantov, ki so povzročili požar, je prihajala iz Irana, Palestine, Iraka in Libanona. Nedavno je migrant, ki je na otok Manus prišel iz Šrilanke, posilil 19-letno Avstralko. Posilil jo je trikrat, peljal pa v lokalni hotel. Žrtev je močno krvavela in bila deležna strašnih bolečin.

Corcoranova je dejala, da begunci niso nikakršni ranljivi tuji državljani, ki so pobegnili pred uničenjem, kot poročajo mediji. Dejstvo je, da so oni tisti, ki so destruktivni in bi lahko uničili ameriško regijo, v katero se bodo naselili. “Nekatere nesrečne ameriške skupnosti bodo zdaj živele med samskimi migrantskimi moškimi, ki so vrsto let preživeli v priporu. Ko bodo prišli sem, bodo svobodni. Od tega, da bomo v Ameriko dobili mlade muslimane, ki so nezakonito prestopili v drugo državo, nimamo nobene koristi,” je še dodala.

A. L.

 

 • RATATA

  Kako, da mi nimamo ministra za migracije? Qrc pa taka država!

 • xtc

  Preberite si raje v Reporterju,kako so EU politiki iz preteklosti in današnji+ EU birokrati uničili EU misleči ,da bodo naredili Eurabijo ,kot protiutež ZDA in za to tvegali tako izbris krščanstva,kot Judaizma za ceno Eurabskega naroda,pod islamsko vero.
  Tepci še vedno ne razumejo,da nebodo nikoli vladali,pač pa jih bodo muslimani pobili če preje nebo izbruhnila vojna in upor.

 • !!

  nad ameriškim in evropskim narodom vlada antikristični ž. lobi, krščanski praočetje, ki so ustanovili ZDA, se obračajo v grobu !!!!!! https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

 • POLITIKI SO PRODANI IZDAJALCI

  “Strokovnjakinja za migrante Ann Corcoran je prejšnji teden za Breitbart Texas povedala, da je Trumpova odločitev, da Obaminega dogovora ne razveljavi, ena ”najhujših
  odločitev, ki jih je sprejel v svojem predsedovanju. Nikoli še nismo
  storili česa takega. To je blaznost in verjetno najslabši posel, ki sem
  ga v zadnjih desetih letih v programu za ponovno naselitev migrantov
  videla,” je dejala.”

  Zakaj navadni narod, v tem primeru ameriški narod, ne prevzame prave oblasti?!?!?! Politiki so IZDAJALCI !!!!!!!!!!!!!!!!

 • POLITIKI SO PRODANI IZDAJALCI

  “Strokovnjakinja za migrante Ann Corcoran je prejšnji teden za
  Breitbart Texas povedala, da je Trumpova odločitev, da Obaminega
  dogovora ne razveljavi, ena ”najhujših
  odločitev, ki jih je sprejel v svojem predsedovanju. Nikoli še nismo
  storili česa takega. To je blaznost in verjetno najslabši posel, ki sem
  ga v zadnjih desetih letih v programu za ponovno naselitev migrantov
  videla,” je dejala.”Zakaj navadni narod, v tem primeru ameriški narod, ne prevzame prave oblasti?!?!?! Politiki so IZDAJALCI !!!!!!!!!!!!!!

 • Olga

  Obami je treba vzeti nezasluženo Nobelovo nagrado in ga zaradi ogrožanja celega sveta postaviti za rešetke!

  • ,

   res je. Ampak to se žal ne bo zgodilo… Nemci so spet izvolili Merklovo!!! Kako je to mogoče’!??!?!??!

   • Olga

    Merklovi se obetata največ dve leti! Če bo nadaljevala kot do sedaj, bo po napovedih, trda struja v CDU prevzela vajeti v svoje roke in jo odstavila! Nemci imajo vsega dovolj!

  • mona lisa

   Točno kako lahko nekdo dobi Nobelovo nagrado za mir ki podpiše tak uničujoč sporazum za lastno državo. Pa še kazensko bi moral odgovarjat svojemu ljudstvu.

   • Olga

    Dobil jo je kot podkupnino zato, da ni storil ničesar in prepustil vse kriminalci Sorosu in levičarjem!

 • izdajalci politiki so zavladal

  Kako je mogoče, da so Nemci spet izvolili merklovo !?!?!?!?!

  • mona lisa

   Ta izvolitev mi srdi na prismojen golaž.

  • Steiermark

   Ker so takšni indoktrinirani tepci, kot slovenci, ki kar naprej “volijo” pankrte jugo- levakov in podpirajo njihovo uničevalsko politiko te “u najljepšem mijestu na svijetu, izvolijo turškega hlapca ali opankarja…….Nemci so vsaj delno onemogočili socialiste, ter v zameno dali 13 % glasov AFD…….ki , upajmo, jih bo ene in druge, počasi zamenjala v parlamentu – na vladi!

 • Jožef

  To je malenkost kar je zakuhal Obama, Evropska uničevalka Merklova je skuhala da bodo letos dobili pravico do združevanje družine 350 000. ljudi v Nemčiji. Kaj to pomeni so opozarjali vsi strokovnjaki iz varnostnega področja, nihče ne bo več varen.