Ameriška novinarka, ki so jo na skrivaj snemali golo, bo dobila več deset milijonov dolarjev odškodnine

Foto: EPA

Erin Andrews, novinarki ameriške televizijske mreže Fox, bo morala hotelska veriga West End Hotel partners&Winsdor Capital plačati več desetmilijonsko odškodnino. Andrewsova bo prejela odškodnino zaradi psihične bolečin, ki jih je povzročil video posnetek, ki ga je v hotelu skozi majhno luknjico v steni posnel njen zalezovalec.

Točen znesek odškodnine ni znan, saj so podrobnosti poravnave tajne. Zgolj za orientacijo, sodišče je marca razsodilo, da sta za nastanek posnetka odgovorna zalezovalec Michael Barrett in hotelska veriga. Zalezovalec, ki je že preživel več kot dve leti za zapahi, bi moral plačati približno polovico prisojenega zneska, 55 milijonov dolarjev. Ker pa zalezovalec ne bi mogel plačati niti drobca odškodnine, je odvetniška ekipa novinarke predlagala, da znesek v celoti poravna hotelska veriga.

Hotelska veriga bo morala plačati znesek zaradi tega, ker so zaposleni v hotelu zalezovalcu povedali, v kateri sobi je bila nastanjena novinarka in mu celo dovolili najeti sosednjo sobo, iz katere je lahko nato snemal nič hudega slutečo Andrewsovo, poroča CNN.

Posnetek za več deset milijonov dolarjev
Novinarka je bila na posnetku, ki je nastal leta 2008 v mestu Marriott v zvezni državi Nashville gola. Zvezdnica trdi, da je kar sedem let trpela zaradi psihičnih bolečin, prisojeno odškodnino pa jemlje kot znak zadoščenja. Takoj po razsodbi se je na socialnem omrežju Facebook zahvalila vsem svojim oboževalcem, ki so jo podpirali na trnovi poti.