Ameriška policija aretirala 70 katolikov, med njimi nune in duhovnike, ki so protestirali proti ravnanju ameriških oblasti z migranti

Protest katolikov v Washingtonu (Foto: Twitter)

Policija je aretirala in v lisicah odvedla 70 katoliških aktivistov, med njimi duhovnike in nune, ki so v četrtek v pisarniški stavbi Russell ameriškega senata protestirali proti ravnanju oblasti z migranti, tako da so se v preddverju omenjene stavbe ulegli v obliki križa. V sredo so na podoben način aretirali 10 judovskih aktivistov, ki so z enakim namenom protestirali pred sedežem službe za priseljevanje in carine ICE.

Po spletu krožijo pretresljivi videoposnetki aretacije 70 katoliških aktivistov, ki so v pisarniški stavbi Russell ameriškega kongresa v četrtek proti ravnanju oblasti z migranti protestirali tako, da so se v preddverju omenjene stavbe ulegli na tla v obliki križa. Med protestniki so bile nune in duhovniki, prihajali pa so iz različnih katoliških organizacij. Kot navaja Daily Mail so v okviru protestov vzklikali imena otrok, ki so umrli v prostorih za pridržanje v času predsednikovanja Donalda Trumpa. V omenjeni stavbi ima svojo pisarno 33 ameriških senatorjev.

Protestniki izrazili skrb zaradi slabega ravnanja z migranti
Sestra Ann Scholz iz Washingtona je ob tem povedala: “Tukaj smo zaradi naše vere. Evangelij nas zavezuje k ukrepanju. Zgroženi smo nad grozljivim ravnanjem z družinami, še posebej z otroki. Nehumano ravnanje z otroki v našem imenu se mora končati.” Podobno mnenje je izrazil tudi frančiškanski redovnik iz New Yorka Walter Liss: “Mislim, da lahko kot narod ravnamo bolje. Ni mi všeč, kar sem videl po televiziji in način, na kakršnega so ljudje obravnavani ter žrtvovani. Temnopolti in ljudje iz drugih držav so obtoževani za številne probleme naše družbe.”

Protest katolikov v Washingtonu (Foto: Twitter)

Med protestniki tudi 90-letna nuna iz Chicaga
Protestirala je tudi 90-letna nuna Pat Murphy iz Chicaga. Novinarka Washington Posta Marissa J. Lang je o njej na družbenem omrežju Twitter zapisala: “Sestra Pat dela z migranti in begunci v Chicagu in pred tamkajšnjimi prostori ICE tedensko bdi že trinajst let. Pravi, da bi morala obravnava migrantov ogorčiti verujoče vseh verstev.”

V sredo pred sedežem ICE aretirali 10 judovskih protestnikov
Četrtkova demonstracija je sicer predstavljala drugi zaporedni dan protestov verskih skupnosti proti politiki Trumpove administracije do migracij. V sredo so pred sedežem ICE aretirali 10 judovskih protestnikov. Predsednik Trump se je znašel pod plazom kritik zaradi obravnave migrantov, ki jih zadržujejo v prostorih za pridržanje ob južni meji, ki so prenatrpani, mnogi menijo da tam vladajo nečloveške razmere. V prvih šestih mesecih tega leta je bilo ob meji prijetih kar 530 tisoč ljudi, od tega 40 tisoč otrok brez spremstva.

Protest judov v Washingtonu (Foto: Twitter)

Rok Krajnc

 • Valter BraniSlav

  Kva zdej.
  Sej ste pri Novi proti migrantom in za Trumpa.

  • šrauf

   O, Valter,ali so te že od-banali!
   Včasih se mi zazdi,da sta levičarski in novodobni krščanski aktivizem, dve plati istega kovanca.

   • Valter BraniSlav

    Daj sta.
    Tocno.
    Vendar glede J Amerike se z Donaldom ne strinjam. Latinosi so kristjani, ne sovrazijo belcev in ne povzrocajo terorizma.
    Lepa Latina je moja zena in mama najinih otrok.

  • Gašper

   Zdaj ne vejo kako bi odreagirali :D

 • šrauf

  Kako ,da tile katolliški aktivisti ne protestirajo v izvornih državah teh emigrantov, ki so praviloma katoliške. Poslušam kdaj misijonarje,ko opisujejo države v katerih delujejo, češ, da kar kipijo od življenja…..Saj to je njihov problem,ob taki nataliteti in mentaliteti jih dvomestna gospodarska rast ne reši,ker jo preprosto zažrejo. Vteh državah je samo ena stvar ki se jo da napovedat za 50 let vnaprej, to je da bodo podvojile prebivalstvo. Kapo dol pred Pedrom Opeko in njegovo Akamaso, močno pa dvomim,da pa bodo domačini stvar peljali naprej, ko bodo on in njegovi odnehali.

  • Valter BraniSlav

   V Juzni Ameriki je rodnost krepko padla. Tam okrog 2 otroka na zensko.

   • tretjerazredni

    Očitno so jih naučili vsaj pisati in brati, da nam zdaj lahko lažejo koliko jih je.

  • Valter BraniSlav
  • Artur

   Ja Pedro Opeka jih že dolga leta “uči ribe loviti” kar je izjemno pohvalno za njegov trud in human odnos do njih, ko pa njega enkrat več ne bo tam doli, bodo že po genetskem defaultu kot je bila že od nekdaj njihova IQ “kvaliteta” kaj kmalu “pozabili kako se ribe lovi”.

 • Franc Šink

  Amerika država svobode? Ha ha popuši.

  • Valter BraniSlav

   Za prvorazredne Americane, to je za bogate Amere.
   A je kje drugace?
   Se najbolj pravicna je bila Titova SFRJ, pa tudi tam ni bilo cisto vse brezmadezno.

  • Olga101

   Vi ste torej za anarhijo kot je v Sloveniji? Nenadzorovane meje in trgovina z ljudmi je svoboda?!!

   • tretjerazredni

    Ti nam povej, po osamosvojitvi smo sprejeli več sto tisoč novih državljanov, ki za razliko od afričanov in pakistancev, še vedno živijo pri nas.

   • Franc Šink

    Kdo pa govori o mejah ??

 • Olga101

  Pravilno! Krščanski socialisti v navezi s komunisti ups levičarji rušijo zakone in omogočajo nezakonito trgovino z ljudmi! Vse je orkestrirano!

  • Basileus

   Olgo101 za paznico v nazi taborišču, kjer uplinjujejo civiliste.

   • Olga101

    Mislite Štefanijo Kučan, ki ima v Mehiki na računu 200 milijonov dolarjev?

    • Basileus

     Tako kot Urška kliniko v Avstraliji?

  • tretjerazredni

   Katoliki so znani po svojih kanalih za šverc ljudi, tudi litajci imajo z njimi problemi, tradicija apostolov in romarjev pač, ki so odkrivali planet in širili Dobro novico med vsa ljudstva sveta.

   • Igor Pavlič

    Trump ni katolik, ampak prezbiterjanec. Po mojem še sam ne ve, kaj je tozaena vera, važno da se lahko večkrat poroča.

  • tretjerazredni

   Katoliki so znani po svojih kanalih za šverc ljudi, tudi kitajci imajo z njimi probleme, tradicija apostolov in romarjev pač, ki so odkrivali planet in širili Dobro novico med vsa ljudstva sveta.

   • Olga101

    Probleme imajo z muslimani, tako kot cel svet!

 • fiat lux

  Hvala Bogu, da je Trump!
  Da malo brzda te osle krščanske.

 • Felikss_AH

  OMG – – “pretresljivi videoposnetki aretacije…” – – “policija aretira katolike…” – – Jaz pa ves “pretresen hlipam” nad usodo “ubogih katolikov”… a si morš mislit… katoliki pa aretirani… in to pretresljivo. Ma nabijem ih na nekaj… najbolje na “kolac” kot so to Turki delali… in ih pustim da se nabijeni pretresajo pred Kapitolom dokler se ne nehajo pretresati.

  PS –
  Moral sem petkrat preveriti da nisem slučajno na PoP ali RtvSlo portalu… poleg tega pa nisem prepričan da se slučajno komu na tej strani ni nekaj pretresljivo sfižilo… ali pa je stran shackana od nekih “naprednih” sil Rdeče subverzije… Usekani katoliki… a je pol sploh čudno zakaj je MultiDrekultni papak Frankenstein enako usekan

  • Basileus

   Tebi se je odfukal na stara leta. Postreli neoborožene civiliste, ki ti ne ustrezajo in si na bridkem koncu sam porini cev puše v čmar in pritisni, da boš končno srečen oskublen alfa peder.

   • pajot

    tebi grejo pa samo pedri po glavi. Zanimivo.

    • Basileus

     Tebi tudi, če mi repliciraš, zanimivo…dobiš lubčka od
     Salomejkice, samo obrije se prej.

    • Felikss_AH

     Stari moj… na pločniku zagotovo ne stopiš namerno v pasji drek… čemu se pol spotikati o drek-idiotizme tega kretena.

  • J.Smith

   Pa še tega Basiličnega trota bi blo treba enako. In kakšnega avatarja si runkl izbere, očitno ne ve da so prav Rimljani take vzgojno križali

   • Felikss_AH

    Ma ta je en brezzvezen prcknedl… ni časa za take

    • Lcipher

     Kaze da se mu je odfukal ze na mlada leta

     • J.Smith

      Bi reku da ze kar od rojstva

    • Basileus

     Feliks ne šopat v perdo rotvajlerja te bo zgrizel.

   • Basileus

    Jožek Smith nabij se na kolac oz kurac.

 • Basileus

  Pristni katoličani proti militantnim krščanom.

  • tretjerazredni

   Ameriško cerkev sestavljajo pretežno evangeličanske komune, katolike imajo za rimljanske fanatike in hedoniste.

 • Observer

  Nisem katolik. Sem pa kristjan. Moje mnenje je, da opozarjanje na ravnanje z migranti nima nobene veze z ilegalno imigracijo. Naj preprečijo ilegalno imigracijo pa tudi slabega ravnanja z migranti ne bo.

  Former ICE Director Explains to AOC that Crossing the Border Illegally is…Illegal
  https://www.youtube.com/watch?v=ZEFoi_leYDw

  Sicer pa, če boste vprašali oz. poslušali kakšne redke protestante v ZDA, ki so zelo učeni o zgodovini o kateri večina ljudi danes ne ve nič, vam znajo povedati, da je tale ilegalna migracija nadaljne uničevanje protestantskih ZDA oziroma ostankov protestantstva v ZDA s strani Vatikana z ilegalno imigracijo iz Latinske Amerike. Ti ilegalni migranti so namreč večinoma katoliki poleg tega seveda, da imajo še nekatere divjaške navade iz svojih prejšnjih poganskih verovanj. Isto se je dogajalo v njihovi državljanski vojni, ko je sever ZDA uvozil na stotisoče katolikov iz Irske in jih poslal posiljevat in ropat na jug, potem pa jim dal v last nakradeno zemljo.

  Ilegalna imigracija Latinosov v ZDA se drugače dogaja že več desetletij in iz dobro obveščenih virov v ZDA sem slišal, da se jih je v vseh teh desetletjih nabralo že čez 30 milijonov. LA, itd. je že več kot 50% Latino. Latinosi so v LA in San Franciscu izrinili tudi črnce, ki so prej prevladovali. Belci se zaradi nasilja in vsega ostalega selijo ven iz Kalifornije v druge države. Kalifornija je zaradi “liberalcev” moralno propadla država, legalizirali so celo pedofilijo. Latinosi gledajo na to kot na svojevrstno rekonkvisto. Slišal sem zgodbe Mehiških protestantov v Mehiki, kako so jih katoliki izgnali iz vasi z mačetami. Sedaj pa ti divjaki prihajajo v ZDA. Bolj kot se stvari spreminjajo bolj ostajajo iste.

  Isto oz. podobno je v Evropi. Dokler bo obstajal Vatikan bo obstajala tudi inkvizicija proti protestantom (in vsem ostalim, ki niso všeč Vatikanu), samo skrita pod drugačnimi metodami. 2. Vatikanski koncil je bil samo krinka volka v ovčji preobleki, ki je omogočil hitrejšo infiltracijo in uničenje protestantizma. Cilj je vedno uničenje resnice Svetega pisma v svetu, pravega krščanstva, ki se je masovno začelo z Reformacijo. Prej je tu in tam obstajalo samo v žepih po Evropi.

  To je resnica tega pa če zaradi Dunning-Kruger efekta pod katerim trpite, verjamete ali ne. Cilj je vedno bil in vedno bo uničenje zadnjih ostankov krščanskega protestantizma v ZDA in v Evropi, z vsemi razpoložljivimi in potrebnimi sredstvi. Satan preko svojega namestnika v Vatikanu počne ravno to.

  • tretjerazredni

   Kaj hočeš povedati s tem, da si kristjan, verjetno si opravil kakšne stare afriške obrede in si uredil frizuro, ampak to ni dovolj za resno religijo.

   • Basileus

    Ja saj KKK je bil v bistvu ustanovljen za lovljenje katolikov, ki so bili željni oblasti pod vsako ceno. RKC hoče povsod vladat.

   • Observer

    Nič nič. Mojih besed nisi zmožen razumeti. Si slep in nepoučen, trpiš pod Dunning-Kruger efektom. A vseeno sem jih delil. Večini danes pa gredo skozi eno uho noter in skozi drugo ven. Poželi boste kar sejete.

 • Artur

  Upon death never go to the white light.
  https://www.youtube.com/watch?v=CvzInmGmFA8

 • tretjerazredni

  Jaz pa še vedno ne razumem tisti zakon o ločevanju otrok od družine, kdo in kdaj je sploh to sprejel? Američani imajo v nekatetih zveznih državah še uzakonjeno smrtno kazen in dovoljeno mučenje zapornikov, zato me nič ne čudi, moti me sprenevedanje demokratov, saj je isti zakon veljal že pod Bushem in Obamo. Verjetno ga je Bush tudi uvedel, v paketu brutalnih reform, ko je njegova administracija začela vojne na bližnjem vzhodu, ki do povzročili destabilizacijo globalnih financ, regionalne politike in seveda tudi masovne migracije. Vse te spremembe do prizadele tudi južno Ameriko, zato so rabili drugačne zakone in zato so začeli zapirati v taborišča celo mladoletne sirote.
  Zdaj je pa vde lriv Trump, ki je sicer samo nadaljevali isto sodno prakso, ki jo je izvajal že Obama, le da so se migracije začele širiti šele ob koncu njegovega mandata in seveda še ni bilo toliko v nebo vpijočih primerov državnih zlorab. Tako pač funkcionirajo ZDA, nekdo mora izpostaviti in napihniti par najhujših primerov zlorab, da se narod zbudi in z zgražanjem prisili senat v očlovečenje, kar Trump seveda pridno trži, porihtal bo zakone in nadaljeval s svojo šizofreno politiko tam, kjer vidijo dolgoročne koristi. Zaenkrat mu gre odlično, ko bodo našli koga boljšega od njega, bodo pa v ospredju tudi drugačni problemi, saj so še druge stvari…

  • Observer

   O ločevanju otrok ilegalnih migrantov od staršev:

   Former ICE Director Explains to AOC that Crossing the Border Illegally is…Illegal
   https://www.youtube.com/watch?v=ZEFoi_leYDw

   Ilegalna imigracija se v ZDA dogaja že več desetletij in presega število 30 milijonov, aktualna je postala samo v zadnjih nekaj letih, ker dosega nivo epidemije in zadeve zaradi uvoženih tolp (MS13,…) in kriminala postajajo nevzdržne.

   • tretjerazredni

    Hvala, ampak mene v sktualnem primeru zanima konkretna sodna praksa. Seveda so migracije že od nekdaj, odkar je tehnika dovolj napredovala, da je postala plovba čez atlantik sploh mogoča.

    • Observer

     Odgovore moraš iskati v zgodovini, v knjigah, ki jih poneumljene množice več ne berejo:

     “Long before I was ordained a priest, I knew that my church was the most implacable enemy of this republic. My professors … had been unanimous in telling me that the
     principles and laws of the Church of Rome were absolutely antagonistic to the principles which are the foundation stones of the Constitution of the United States of
     America.”
     ~ Charles Chiniquy
     (1809-1899) French Canadian Catholic priest who converted to Presbyterianism
     Fifty Years in the Church of Rome

     “See, sir, from this Chamber, I govern, not only to Paris,
     but to China; not only to China, but to all the world, without anyone knowing how I do it.” (Tamburini, General of the Jesuits.)

     Nekateri vemo, kako to počne. Tako, da je storil obratno kot Jezus:

     Matej 4
     8 Spet ga je hudič vzel s seboj na zelo visoko goro. Pokazal mu je vsa kraljestva sveta in njihovo slavo
     9 ter mu rekel: »Vse to ti bom dal, če padeš predme in me počastiš.«
     10 Jezus mu je tedaj dejal: »Poberi se, Satan, kajti pisano je:
     Gospoda, svojega Boga boš častil
     in njemu samemu služil.«

     https://spirituallysmart.com/quotes.html

     http://www.remnantofgod.org/beastword.htm

     Migracije postanejo problem, ko začnejo v države migrirati ljudje, ki ciljno državo zaradi določene ideologije (komunizem) ali vere (Islam, tudi katolicizem,…) sovražijo in jo hočejo prikrojiti sebi, da jo spremenijo v kup mizerije kakor je njihova izvorna država. MIgracije niso problem, če se recimo Francoz, Šved, ali Slovenec seli v ZDA preko legalnih poti, ker je s kulturo ZDA kompatibilen (razen seveda, če trpi pod zablodo komunizma, itd.).

     Seveda je v interesu komunistke AOC, da se čimveč Latinosov priseli v ZDA in uničijo ZDA. Je samo uporabni idiot v rokah Vatikana. Tega se seveda zaradi svoje slepote ne zaveda, drugače ne bi bila uporabni idiot.

     Hitler je prišel na oblast, ko je naslovil legitimne probleme Nemcev tistega časa. To ne pomeni, da Trumpa primerjam z nacisti. Vsaj zaenkrat še ne. On je samo lutka kot Obama in AOC. Vsi služijo istemu gospodarju na vrhu. Levo desna hegelijska dialektika. Kot si že sam ugotovil se je ta politika počela tudi pod Obamo. Liberalci in levičarji so takrat seveda bili tiho. Kar ne more storiti desnica, stori levica in kar ne more storiti levica stori desnica, ljudje pa podpirajo ali eno ali drugo in ko so na oblasti “naši” so pripravljeni sprejeti kršitve človekovih pravic, ker to počne njihova stran za katero mislijo, da dela za njih. Povsod je tako, ne samo v ZDA. Seveda so ilegalne migracije legitimni problem današnjega časa in tisti na vrhu, ki jih načrtno povzročajo, vedo da bo večina ljudi ugriznila v vabo. Vse to pa je Božja sodba nad ljudmi.

     Na vrhu je Antikrist papež, ki vodi obe strani. Vse poti še vedno vodijo v Rim, in vsi politiki potem, ko so izvoljeni, se morajo obvezno javiti na raport v Vatikan. Tudi naš Šarec je moral iti na raport pred nedavnim in se pokloniti papežu. Zaradi 2. Vatikanskega koncila mu seveda ni bilo potrebno poljubiti roko papeža ali nogo, kot v srednjem veku, a namen je še vedno isti. Podreditev cesarju v Vatikanu.

  • Olga101

   70% testiranih sploh niso v sorodu z otroci! Gre za levicarske laži, z namenom zlorabe azila in uvoza potencialnih volivcev!

   • Janez Pavel Kanc

    Pravilno je “z otroki”, polizobražena ovca.
    Če bi bila mlajša, bi te povabil na intenzivni tečaj uporabe orodnika.

    • Olga101

     Glede na vse, za kar se zavzemate, ne bo niti orodnika niti rodilnika, kaj šele slovenščine!

  • Jan Kovalski

   “tretjerazredni • an hour ago
   Jaz pa še vedno ne razumem tisti zakon o ločevanju otrok od družine”
   ==============
   A v Sloveniji in v EU pa otroke zapirajo skupaj s starši ki so kriminalci?
   To se potencira s strani levičarjev samo od takrat ko je prišel na čelo Trump.

   • tretjerazredni

    Pri nas je mogoče popolnoma vse, v EU pa niti ne, ker ne gre za kriminalce, tudi družine ne ločujejo od otrok, sploh pa evropske sirotišnice niso nobena koncentracijska taborišča.

 • xtc

  Poaretirat ,čez kozo in jih z pasom po riti in domov nagnat.

 • Felikss_AH

  Ker Levičarska Internacionala tako rada opleta s to oguljeno floskulo kako so migracije od nekdaj… in da so tudi Ameriko ustvarili “imigranti”… pa evo malo razsvetljenstva za vrle Internacionaliste

  V Ameriko so najprej prišle Evropske EXPEDICIJE in NE neki “migranti”… potem so KOLONIZATORJI ali SETLERJI (predvsem Anglosaxonski) začeli ustvarjati naselbine, mesta… pa “odcepitvena” vojna proti Britaniji… pa države… pa Constitution… potem šele začnejo imigranti prihajati… in ne taki kot danes ampak EVROPSKI. Prav zaradi teh je Amerika postala kar je še par desetletij nazaj bila… taka kot smo jo poznali. Tretje Svetovne imigracije pa pomenijo degradacijo… enako degradacijo kot se dogaja Evropi.

  Logika je življenjska in se da primerjati z družino… sezidaš hišo, ustvariš obrt ali podjetje ali karkoli že… in to nameniš SVOJIM potomcem… ne pa sosedom ali še huje onim iz Afrike na primer. Prav Levičarji so super “družinsko” orientirani… oni še tuje radi namenijo svojim… svoje pa z kremplji branijo. Edino ko gre za lastno državo in Nacijo… to pa Levičarji razdajajo kot pijani hazarderji.

  • Igor Pavlič

   V Ameriko je najprej prišla vojska, potem misijonarji, na koncu pa še sužnji.

   • Felikss_AH

    Ko nekdo napiše nesmisle kot pravkar ti, ne morem vedeti ali je to zgolj dobrohotna nevednost, brezzvezno kljubovalno napenjanje ali pa preprosta nerazgledana zagamanost. Predpostavil bom da gre za prvo in ti bom pomagal iz nevednosti

    Kolumbo ni prvi ki je priplul v Ameriko (Vikingi so pluli tja že pred tem)… on sploh ni vedel da neka Amerika obstaja… in je pod predpostavko da je Zemlja okrogla poskušal priti do Indije. Torej iskal je poti… nobene vojaške expedicije ni bilo, čeprav so bili oboroženi in tudi pripravljeni na eventualne spopade.

    Po Kolumbu so nadaljevali (predmet je Severna Amerika) – Explorers, Discoverers, Trailblazers, Navigators and Pioneers – tako se ih uradno imenuje. Misijonarji nastopijo šele ko se vzpostavi neka sistemska ureditev… ko se SETTLERS SETTLE na nekem teritoriju… ali ko je področje kolonizirano.

    Črni sužnji NIKOLI NISO PRIŠLI v Ameriko… tja so bili DOSTAVLJENI-TRANSPORTIRANI kot navadna poljedelska in hišna “mehanizacija”. Zato je kolosalna neumnost ko Levičarji teoretizirajo da so Črnci soustvarjali Ameriko… Črni pa fantazirajo da so jo prav oni “gradili”… te fantazije pa im v zagamane glave dolivajo prav Levičarski IdeoDrekologi. Imajo pa Črni tudi svoje “zgodovinarje” kot Al Sharpton (Sharpfart) na primer, ki poučuje svoje “graditelje Amerike” – “White Folks Was In Caves, While We Was Building Empires!”

    Seveda so tudi vojske prišle tja in so se klasična imperialna nasprotja nadaljevala tudi v Ameriki… potem je sledila Anti-Kolonialna vojna… pa Mexico… Alamo… pa Indian Wars… pa Secesijska vojna… in t.d. in t.d.

    Preberi vsaj trikrat pa si boš mogoče zapomnil!

    • Igor Pavlič

     Samo to bom rekel, da so tvoje gornje nebuloze smešne.

     • Lcipher

      Bolje da ne rečeš nič, vsaj ne bo videti kakšn cepec si

     • Felikss_AH

      Cepec nikoli ne ve da je cepec…

     • stajerc5

      U mater, ti si pa se bolj butast kot tisti kozjejebec iz Prekmurja. Na lestvici kretenov si definitivno na prvem mestu!

     • maverkick

      Amarikaneri so fental na desetine maljanow staroselcev. .sam toliko, on pa loh še vedno bluzi o nekih navagatorjih..

     • Felikss_AH

      Tudi invazije na Evropo… z Juga Muslimani (1,300 letna okupacija), z Vzhoda pa Avari, Huni, Mongoli… so bile sila “miroljubne”… tako da milijoni Evropejcev ki so stradali… so v glavnem od šoka… zaradi “nenavajenosti” na nenavadne tujce. Poleg tega število Indijancev v Severni Ameriki ni šlo v desetine milijonov… nihče tega števila ne ve… a neke ocene se gibljejo okoli 10 milijonov… nekateri “progresivni” fantazirajo tudi o sto milijonu… predvsem taki kicknuti v bučo

     • J.Smith

      Ni haska skusat kej dopovedat tem oslom, kot vsak osel se zabijejo z ritjo, mislim z glavo, ob tla in ali njaknejo kaksno “mocno”, ali pa tud ne. V glavnem na tem ostane.

     • Felikss_AH

      Že res… ampak vic je v nečem drugem… namreč tale portal (tudi na splošno) domnevno bi naj bralo več takih ki ne komentirajo… torej seznanijo se lahko s zadevami s katerimi se niso ukvarjali, niso ih zanimale ali celo niso niti vedeli… in če so nevtralni iz tiste famozne “tihe večine”… se pač informirajo o njim neznanem… predvsem pa lahko vidijo kakšni neozdravljivi loji in troli so Levičarji.

      Jaz si stvari ne izmišljam, niti ih potvarjam… prenašam tako kot je… zato je pomembno čim več ljudi seznanjati s temi zadevami. Vidim iz direktnih stikov kako se navaden povsem soliden folk ne obremenjuje s tole MultiDrekultno Svinjarijo… še manj pa vedo karkoli o ozadju te Ž+L-subverzije.

     • J.Smith

      No ja, upam da kej zaleze, ker tud sam sem vidu enako kot opisujes

    • Gašper

     Zgradili je niso, zagotovo pa ni škodilo imet par miljonov skoraj zastonj “kosov mehanizacije”

     • Felikss_AH

      Razkril ti bom nekaj kar verjetno nihče na teh prostorih ni nikoli pomislil (do pred kratkim vključno z mano)… eno preprosto resnično dejstvo – – Suženjstvo PRIMARNO škodi suženjskem sistemu samem – ??? – – in to je nesporno!

      Kot prvo… vsega nekih 4% prebivalstva Juga so bili veliki plantažerji z sužnji. Ameriški Jug je lagodno slonel na preprostih, večinoma poljedelskih manualnih “tehnologijah” suženjske “mehanizacije”… medtem je pa Sever razvijal konkretne INDUSTRIJSKE tehnologije… kar je bil eden ključnih vzrokov da je Jug vojno izgubil… navkljub zagnanosti in hrabrosti branilcev. Dokaz temu je tudi današnja Ameriška vojaška premoč ki dominira zaradi tehnološke prevlade nad vsemi ostalimi.

      Poleg tega današnji Jug ZDA že dominira nad Severom, ker so se Tehnološki centri selili na Jug in še se selijo, kjer je Huston kot neka tehnološka Meka. Če bi prišlo do nove secesijske vojne bi Jug tokrat najverjetneje pometel Sever… ker je tudi večina vojaških kapacitet na Jugu… skupaj z tradicionalnim duhom – “Old Glory”

      Ob tem se ne da izogniti večni primerjavi Ameriškega Imperija z Antičnim Rimskim… ker Rimski je bil absolutno suženjski… vojaško pa absolutno dominanten vsem drugim. Razlika je v temu da so Rimske Legije bile PRIMARNA EKONOMIJA-INDUSTRIJA starega Rima in so one bile generator, predvsem njim namenjenih tehnologij.

  • Basileus

   Ženi podariš polovico podjetja, ko te zapusti in zamenja z mladim črnskim kablom. Tebe še prej nigr s curaklom oklofuta po žnablih.
   No vsaj zadovoljen končno zaspiš.

  • Gašper

   Pozabil si omeniti malenkost, imenovano genocid nad staroselci.

   • Felikss_AH

    Z vsako izgovorjeno ali napisano besedo Levičarji razkrivate vašo ali nezavedno percepsijsko nesposobnost ali pa zavedno pačenje realnosti. V to spada tudi opletanje z pojmom genocid. Že res da uradna razlaga genocida – – “Kdor ukaže ali stori z namenom, da bi v celoti ali delno uničil neko narodnostno, etnično, rasno ali versko skupino, naslednja dejanja:

    • pobijanje pripadnikov takšne skupine,
    • povzročanje hudih telesnih poškodb ali okvar duševnega zdravja pripadnikom takšne skupine,
    • naklepno izpostavljanje takšne skupine življenjskim razmeram, ki naj privedejo do njenega popolnega ali delnega fizičnega uničenja,
    • izvajanje ukrepov, ki preprečujejo rojstva v takšni skupini,
    • prisilno preseljevanje otrok ene skupine v drugo skupino

    … omogoča tudi interpretativna opletanja… kot se dogaja v vezi s Srebrenico, ki pa NI bil genocid, ampak Vojni Zločin. Enako z Indijanci v Ameriki… ki so pa surprise-surprise – prvi zagrešili Vojni Zločin nad miroljubnimi kolonisti v znanem Jamestown Massacre – 1622… ko so pobili celotno kolonijo tam.

    Na žalost so tudi kasneje eni nad drugimi izvajali brutalne Vojne Zločine… in kot vedno… na koncu prevlada močnejši, pa zločini gor ali dol. Vojn je bilo nešteto… a genocidov neprimerno manj… čeprav tudi Wikipedia rada opleta z dolgo listo “genocidov” – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_genocides_by_death_toll – od katerih je večina vojnih zločinov. Celo največji Povojni POMOR vseh časov ki so ga zagrešili Židovski Boljševiki nad etničnimi Rusi (nekih 30 milijonov umorjenih) ni bil genocid ampak Povojni Zločin. Enako povojne morilske orgije Komunistov v Jugoslaviji… in že omenjena Srebrenica.

    Tudi Španski konkvistadorji niso zagrešili genocid… razen če se prenašanje bolezni na katere avtohtono prebivalstvo ni odporno, šteje za genocid. Tudi od desetih najhujših epidemij v Evropi, nobena ni bila razglašena za genocid – – “Top 10 Worst Plagues In History” – – https://listverse.com/2009/01/18/top-10-worst-plagues-in-history/

    Toliko o stroboskopskem opletanju z “genocidi”

    • Gašper

     Okej, dobil si me, napačno besedo sem uporabil. Število staroselcev se je zgolj slučajno zmanjševalo, tudi v rezervate so šli prostovoljno ;)

     • Felikss_AH

      Spet vrtinčiš z levičarsko-kljubovalnim “humorjem”… Amerika je priznala svinjarije nad Indijanci… čeprav ne z navdušenjem in pompom… Tudi to da nekateri NE-Indijanski Levi politiki tam manipulirajo s svojim izmišljenim “Nativ” poreklom pove precej o današnjem statusu Indijancev. Idiličnih pravic pa itak ni nikjer… zato se ti ni treba igrati s sarkazmi.

      Ko je že beseda o genocidih… evo za tebe enega ki se pravkar izvaja… v naprej PLANIRANEGA največjega genocida VSEH časov – MULTIKULTURALIZMA. Da se nebi spet igral z sarkazmi… za tebe dva vira – – Coudenhove Kalergi Plan, Barbara Lerner Spectre in milijoni MOŠKIH “beguncev v boljši Life&Sex na Zahod”

     • cosmosjasnovidec

      Torej se v rezervate kamor spadate prostovoljno preselite tudi vi levaki,čefutarji,musliči,komunajzerji skratka vsa pasjejebska drhal,da bo človeštvo lahko dihalo svež zrak.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Gašper

      Najprej prilezi iz svoje jame, pa dihaj kar ti paše.

 • Observer

  Shooter snow scene there are no sides
  https://www.youtube.com/watch?v=blhADUuFITo

 • Antonius

  Škoda. Prilika zamujena, ne vrne se nobena. Če bi se takrat na pravem mestu znašel še njihov Frančišek, bi komunistka Fajonova imela priliko, da bi se prvič v svojem življenju zavzela vsaj za enega, socialistom uslužnega katolika.

 • Jan Kovalski

  Odnos do ilegalnih migracij bi se po vsem svetu čisto spremenil v trenutku, ko bi tisti, ki se zavzemajo za odprte meje svoj lažni humanizem morali začeti financirati samo iz svojega žepa, ne pa vse to valiti na vse davkoplačevalce.

 • Leon Bergant

  Domačini cerkvenemu nategovanju ne nasedajo več, pa med migranti iščejo nove ovce, da jih bodo strigli…

 • Marija

  Vse tako kot pred 2.svet.vojno.

 • Darko

  Fajnonov in papež Frančišek, oba imata rada Sorosove LGBT, migrantske, ekološke, klima, vegi,..itd fundacije…kje je tu logika?

  • Gašper

   Temu se reče da ste bolj papeški od papeža.

 • maverkick

  Amareka.. .Zblojena kvazi-paradrźava

 • cosmosjasnovidec

  Ne samo,da so jih aretirali ampak bi jih morali zraven še prebutati kot hudiče.
  Kdor se strinja z naseljevanjem golazni v svojo državo pa res ne more biti priseben in takega je potrebno zapreti v umobolnico doživljensko ali pa katapultirati v morje za hrano morskim živalim.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!