fbpx

Ameriška rock skupina skoraj “kriva” za morebiten teroristični napad!

Foto: epa

V Rotterdamu so odpovedali včerajšnji koncert ameriške rock skupine Allah-Las. Policija je namreč prejela opozorilo iz Španije, naj se pazijo džihadistov. Slab teden po terorističnem napadu v Barceloni so nizozemski policisti blizu koncertnega prizorišča ustavili kombi, ki je prevažal plinske jeklenke. Prizorišče so nemudoma evakuirali in odpovedali koncert.

Rotterdamski koncert ameriške rock skupine Allah-Las so zaradi morebitne teroristične grožnje odpovedali. Nizozemski policiji je previdnost priporočila Španija, ti pa so nato ustavili kombi in odkrili, da prevaža plinske jeklenke. Policija je voznika avtobusa aretirala, nato pa v neprebojnih jopičih na dan večera evakuirala prizorišče.

Španska policija je o nevarnosti morebitne teroristične grožnje obvestila policijo na Nizozemskem, ki je po preiskavi kombija, napolnjenega s plinskimi jeklenkami, prepovedala izvedbo koncerta. Predvidevajo, da so teroristične grožnje pretile zaradi imena skupine, ki po mnenju mnogih žali Alaha, islamskega boga. Koncert ni bil odpovedan zaradi slabih kritik in niti niso resnične nekatere neresnice, da zaradi ”desničarskih ekstremistov”. Potrdili so, da do izvedbe koncerta ni prišlo zaradi vse večjega števila džihadistov v Evropi, ki med ljudmi vzbujajo strah.

Foto: epa

Ob izbiri imena niso pomislili, da bi vključitev Alaha morda bila žaljiva, zato ne razumejo številnih kritik in zmrdovanj okoli imena skupine
Rock skupina Allah-Las je v svoji izjavi za javnost pojasnila, da so na zahtevo policije odpovedali koncert. Težavno je bilo prav njihovo ime. Skupina je v svoj bran povedala, da so Alaha v ime vključili zato, ker so skupino želeli predstaviti kot nekaj, kar ljudem posreduje “sveti zvok”. Da so zaradi tega prejeli veliko pritožb, so razkrili že lani. Ljudi verska referenca precej moti, prav tako pa je ob imenu neprijetno organizatorjem in promotorjem. Zaradi tega so že odpovedali nekatere koncerte v preteklosti. Bojijo se predvsem teroristov in morebitnih terorističnih napadov, ki bi se lahko zgodili, če bi muslimani bili užaljeni. Vodilni pevec skupine Miles Michaud je za The Guardian povedal: ”Na e-poštni naslov dobivamo različna sporočila muslimanov, ki prihajajo iz vsega sveta. Pišejo, kako so užaljeni, a to absolutno ni bil naš namen.

Foto: epa

A. L.