fbpx

Ameriška študentka priznala – napad nanjo, s strani podpornikov Trumpa, si je enostavno izmislila

Foto: epa.

Študentka iz Luisiane je v četrtek priznala, da si je izmislila napad dveh moških, ki naj bi bila domnevna privrženca Trumpa, eden izmed njiju pa naj bi tudi nosil klobuk z napisom Trump. Policija mesta Lafayette je po zaslišanju podala izjavo, da nič več ne preiskujejo primera 18-letne ženske, ki je  prijavila napad ‘Trumpovih privržencev’ v času volitev za ameriškega predsednika.

Trdila je, da je v sredo zjutraj šla mimo Univerze v Lafayettu (Luisiana) in da sta jo nadlegovala dva moška, ki sta se pripeljala mimo v  sivi limuzini. Policija je razkrila študentkine obtožbe, da  sta jo obkladala z rasističnimi nespodobnostmi in da sta jo tudi podrla na tla, ji ukradla denarnico in njeno naglavno ruto.

Tiskovni predstavnik lafayettske policije je za časopis The Advocate povedal, da študentka ni pojasnila, zakaj je lagala. Rekel je, da se ji lahko zgodi, da bo soočena z obtožbo za podajanje lažne prijave. “Takšnih stvari ne jemljemo zlahka, zato je prišlo v naslove časopisov,” je rekel. “Sledile bodo posledice,” kot navajajo Fox News.

V Ameriki je seveda drugačen pristop kot pri mariborskih plačanih vstajah: tam odgovornosti za norenje, razbijanje in nasilje  nihče ni prevzel, čeprav so bili  poškodovani tudi policisti, ki so bili tam po uradni dolžnosti. Da bi odgovornost za nasilje prevzeli tisti, ki so jih organizirali, seveda pri nas ni mogoče misliti. V Ameriki so pričeli tudi levi mediji po večdnevnih zrežiranih protestih miriti javnost in dokazovati, da dialog med aktualnim  in prihodnjim predsednikom poteka čisto kultivirano, česar od levih slovenskih medijev zaenkrat še ni mogoče pričakovati.

Zanimivo ostaja, da ravno levičarji, ki se borijo za mir in prijaznost, sedaj razbijajo po ulicah Amerike. In ti naj bi bili tudi plačani s strani Georga Sorosa in z njim povezanih fundacij. Zgodba je podobna slovenski realnosti. Tisti, ki so za mir in multikulturnost in za mirne odnose, so najhujši razbijači, norci in polni sovraštva do drugače mislečih.

A. B.