fbpx

Ameriški levičarski mediji pričeli z revizionizmom zgodovine: Islam je bil od nekdaj del ZDA

“Islam je bil vedno del ameriškega okvirja,” so na levičarski ameriški televiziji CNN na veliko začeli oglaševati islamsko vero, kot vero temeljev ZDA.

Na ameriški levičarski televiziji CNN so predvajali posnetke s shoda proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, kjer je nek muslimanski voditelj dejal, da islam ni tuja vera, “temveč je zelo ameriška”. Že nekdanji predsednik Barack Obama je leta 2009 v Kairu celotnemu islamskemu svetu sporočil, da je bil “islam vedno del ameriške zgodbe”.

Trditev, da je islam del ameriške zgodovine, izhaja iz domneve, da je na ameriška tla prišel že skupaj s prvimi afriškimi sužnji, med katerimi naj bi jih bilo 10 do 15 odstotkov islamske vere in je bil po njihovem v Ameriki še pred formalno ustanovitvijo ZDA.

Foto: YouTube/Printscreen

Ustanovitveni očetje že vedeli, zakaj utemeljiti državo na judovsko krščanskem izročilu
Jihad Watch
pa poroča, da kljub temu, da so muslimani že bili na območju Amerike v času ustanovitve ZDA, islamska vera kot verska in politična skupnost takrat ni obstajala, česar bi se zavedali tudi ustanovitveni očetje sodobne države. Še več, že takrat je veljal za negativno silo in zunanjega sovražnika, zato številni vidijo revizionizem zgodovine s strani levičarske CNN, ki ustvarja toleranco do muslimanov in netoleranco do nemuslimanov in kritikov islama, ki osveščajo o trku med liberalnimi demokratičnimi vrednotami in islamskim ekstremizmom ter terorizmom.

C. Š.