fbpx

Ameriški mediji so se razpisali o vplivu Melanie Trump na porast slovenskega turizma

Foto: epa

Ameriški mediji poročajo o porastu turizma v Sloveniji, kar ne čudi glede na to, da Slovenija predstavlja domovino prve ameriške dame Melanie Trump. Leto 2017 predstavlja četrto rekordno leto zapored za slovenski turizem, za kar se gre zahvaliti prav Melanii, saj je bila Slovenija deležna mednarodne pozornosti po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump zmagal v predsedniški tekmi, priljubljenost pa se je še dodatno povečala, ko se je Melania skupaj s sinom Barronom preselila v Belo hišo.  

Reuters glede porasta turizma omenja, da je do tega prišlo sicer tudi na račun splošnega povečanja turizma v Evropi in promocije Slovenije kot varne države, in poudarja, da je velike zasluge treba pripisati prav Melanii Trump, ki je bila rojena v Sevnici, nato pa se je preselila v Združene države Amerike, kjer je začela z uspešno kariero modela.

Foto: epa

V prvih desetih mesecih letošnjega leta se je število turistov povečalo za skoraj 17 odstotkov, pri čemer je treba omeniti, da je število turistov iz ZDA naraslo za 23,4 odstotka.

Sevnica (Foto: epa)

Mogoče se je sprehoditi po poteh otroštva prve dame
Po navedbah Breitbarta iz julija so v rojstnem kraju Melanie začeli s turističnimi ogledi, po tem ko je ta postala mednarodno znana. V okviru organiziranih ogledov se je mogoče sprehoditi mimo osnovne šole, ki jo je obiskovala, in si ogledati stavbo, kjer je odraščala skupaj s svojimi starši in sestro.

Turisti se med tem ustavijo tudi v pekarni, kjer prodajajo torto Melania in degustirajo vina na tematiko Melanie, ki jo proizvajajo iz lokalnega grozdja. Poleg tega si je mogoče ogledati tovarno, v kateri je v preteklosti Melaniina mama izdelovala otroška oblačila in se seznaniti s tem, kje se je prvič kot model sprehodila po modni brvi.

Foto: epa

Nina Žoher