fbpx

Ameriški mediji so se spet lotili Trumpa: Ta jim ni ostal dolžan!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je po nedavni rošadi z lažnimi novicami opozoril, da bodo medijske licence za NBC News in za ostale medijske hiše postavljene pod velik vprašaj. Na ta način se je javno lotil medija NBC, ki ga je s predvajanjem resničnostnega šova Vajenec naredil znanega, potem ko je ta poročal, da se Trump zavzema za skoraj desetkratno povečanje ameriškega jedrskega arzenala.

Trump je poročanje NBC-ja označil za fake news in čisto fikcijo. Ni pa bilo to prvič, da je ta medij razjezil Belo hišo, saj je poročal o tem, da naj bi ameriški zunanji minister Rex Tillerson označil Trumpa za idiota.

Foto: epa

Lažno poročanje je zelo nekoristno za državo
Prek družbenega omrežja Twitter je Trump v sredo napisal, da se mu pri podajanju fake newsa s strani NBC-ja in ostalih medijskih hiš poraja vprašanje, na kateri točki je primerno, da se njihovo medijsko licenco postavi pod velik vprašaj, in dodal, da je tako neodgovorno vedenje medijev zelo nekoristno za državo. Po tem, ko je pozneje pozdravil prihod kanadskega premierja Justina Trudeauja v Washingtonu, je javno zanikal poročanje NBC-ja.

Foto: epa

“Naravnost neokusno je, da mediji pišejo, kar se jim zahoče, zato bi bilo nujno, da bi se to preučilo,” je dejal Trump v izjavi v Beli hiši. Na vprašanje, ali res želi povečati količino arzenala v državi, je odgovoril, da je glede tega le dejal, da želi, da je ta v odličnem stanju. “Toda, ker so objavili, da želim njegovo količino povečati kar za desetkrat, moram dejati, da je to popolnoma nepotrebno, verjemite mi.” Izpostavil je, da si želi modernizacijo in popolno obnovo, saj mora biti orožje v odličnem stanju. Navedbe Trumpa je potrdil tudi ameriški obrambni minister Jim Mattis in dodal, da je lažen način poročanja popolnoma neodgovoren.

N. Ž.