Ameriški predsednik Biden podprl Izrael

Datum:

Donald Trump je aktualnemu predsedniku ZDA nalil čistega vina: Svet pod teboj postaja vse bolj nestabilen in nasilen, tvoja šibkost in neodločnost pa sta krivi tudi za to, da si je Hamas drznil napasti Izrael in prekinil obdobje miru. 

Ameriški predsednik Joe Biden je včeraj dejal, da po njegovem prepričanju Izrael ni uporabil prekomerne sile v svojem napadu na Gazo, kot odgovoru na masovni raketni napad z območja Gaze. Svoje mnenje je podal na novinarski konferenci. Ob tem je izpostavil problematiko nenadziranega obstreljevanja civilnih ciljev s strani Hamasa. Poleg tega je še dodal, da je njegova administracija v tesnih stikih z Izraelom, Egiptom, Savdsko Arabijo ter ostalimi, zato da bi se končalo nasilje, poroča Breitbart.

Predvčerajšnjim pa je nekdanji predsednik ZDA Donald Trump kritiziral svojega naslednika, saj je po njegovem prepričanju pokazal svojo “šibkost”, ko ni bil dovolj glasen pri obrambi Izraela. Trump je prepričan, da pod Bidnom svet postaja vse nasilnejši in vse manj stabilen, za kar sta krivi Bidnova šibkost in pomanjkanje podpore Izraelu. Vse to pa vodi v nove napade na njihove zaveznike (na Izrael). Svojo administracijo je ob tem oklical za “predsedstvo miru”, ker so sovražniki Izraela vedeli, da judovska država uživa podporo ZDA.

Izraelsko-palestinski konflikt. (Foto: EPA)

V času predsedovanja Trumpa, so ZDA stale tesno ob strani Izraelu. V primeru, da bi bil Izrael napaden, bi prišlo do bliskovitih protiukrepov. Poudaril je še, da morajo ZDA vedno podpirati Izrael ter zagotoviti, da Palestinci prenehajo z izvajanjem nasilja, terorja, raketnih napadov. ZDA morajo dati jasno vedeti, da bodo ZDA odločno podpirale pravico Izraela do samoobrambe. Biden je sicer spregovoril v času, ko je Hamas z območja Gaze proti Izraelu izstrelil številne rakete, zatem pa je Izraelska vojska izvedla povračilne napade.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...