Ameriški predsednik Trump in japonski premier Šinzo Abe nimata več potrpljenja s Severno Korejo!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je po srečanju z japonski predsednikom vlade Šinzom Abejem povedal, da se je končalo obdobje strateške potrpežljivosti s severnokorejskim režimom, saj njihov razvoj jedrskega programa predstavlja grožnjo stabilnosti svetovnega miru. 

Japonski premier Šinzo Abe je podobno kot Donald Trump dejal, da zdaj ni čas za dialog z režimom Kim Džong Una, saj dialog nima  nikakršnega smisla več. Sicer je Trump večkrat nakazal možnost, da je mogoče uporabiti tudi vojaško silo za rešitev krize na Korejskem polotoku.

Foto: STA

Japonska vojaško opremo kupila od ZDA
Po besedah Trumpa bi lahko Japonska sestrelila severnokorejske rakete z neba s pomočjo vojaške opreme, ki jo je kupila od ZDA. Japonska je po navedbah BBC tako pripravljena na to, da prestreže raketo, če se bo to izkazalo za nujno. Voditelja sta z novinarji spregovorila ob koncu prvega Trumpovega državnega obiska na Japonskem.

Severna Koreja je v zadnjih mesecih kar dvakrat nad japonsko ozemlje izstrelila balistično raketo z dolgim dosegom. Trump je na začetku svojega obiska obiskal tudi ameriško zračno oporišče blizu Tokia, v tem tednu pa bo obiskal še Južno Korejo, Kitajsko, Vietnam in Filipine.

N. Ž.

 • spet-sam-jest

  Bla, bla, bla…, sej potrplejna že doug nimajo več, majo pa zmer večji strah, pa ne sam pred SK, ampak tud pred Kitajci in Rusi, tko de če do zdej niso napadl, lohk sam lajajo u vetr. Če nou glih Kim prvi napadu, kar skor zihr nou, k mu je tko k je preveč luštn, so takale nakladanja sam znak nemoči, de b kar kol konkretnga naredl, razn sankcij sevede, kerim se pa Kim, dokler ga u jo Rusi in Kitajci potihm podpiral in mu švercal use kar rab, sam naglas smeje.

  • učko

   U nulo točno !!!!!

  • Zima prihaja

   Efekt misolovke ali pa pasti za medvede

  • xtc

   Ti s butl,če ZDA in EU zapreta Kitajski izvoz je Kitajska jutri v državljanski vojni ne nabijaj neumnosti.

   • spet-sam-jest

    Ma butl s ti, če res mislš, de se u kej tecga zgodl, pa tud čeb se, b se ta vojna razširla na ceu svet in tud Amerika bi šla u ku..c.

    • xtc

     A bejž no bejž, Rusija se resda nekako stabilizira,a ni delovne sile bodisi pijančki narkiči ali pa levaki vsi enako neuporabni.

     • spet-sam-jest

      Pa kva ti ene bedarije pišeš je kr težko verjet. Kva majo ruski pjančki in džankiji veze s sankcijam Rusiji in gospodarsko blokado Kitajske? Pa kako ti sam rata pr čist usakm komentarju tko temo zamenat? Dej, če že sam ne morš zastopt o čem se piše, pa si saj najd kkšnga, de ti u razložu, pol pa probi kej napisat.

  • xtc

   Japi,so Kitajce vedno nabijal in tamanl ko zajce in še enkrat jih bodo ,če bodo ogroženi.
   Kitajcev je res veliko a so Japi znatno hujši nasprotnik kot Kitajčki,ki so jih vseskozi mlatili kot Korejce,a se je Južnih prijelo nekaj njihovih naukov,Severni pa resignirajo.

   • spet-sam-jest

    Ja, dokler so se s sablam mlatl, pa tud s puškam jim je še znesl, sam dons majo pa Kitajčki tud kej močnejšga pr rok, tko de Japončki tud pomislt ne upajo na kkšne vojne igrce.

    • xtc

     S sabljami?
     He,he ti si idiot.Japi so bili zelo dobro oborožena armada za razliko od partizanov in ruskih boljševikov-cepc zabit.

     • spet-sam-jest

      Idiot si ti in tist, k te j naredu. Če s funkcionaln nepismn in ne zastopš, za kva se gre, si rajš kkšno simpl igrco najd, če že ne morš brez tipkanja. Kako s pršou do partizanou, k j bla tema o tem, de Japončki noujo upal prot Kitajčkom, lohk sam en tak bebček k s ti zastop. Japončki so že bli oborožen in nevarn, sam so dubl atomske na glavo in zdej tud pod razn noujo reskiral, de b jim še Kitajčki al Korejčki kej tazga poslal, tko de u jo dal zihr mir.

 • xtc

  Končno!
  Nuke Them!.

  • dr Janez Sveti

   Bedak si in bedak boš ostal.
   DR Janez Sveti

   • xtc

    A si že v kleti levo spodaj sem slišal ,da so te vZagrebu dobili pri skakanju iz grma na nepolnoletnega s spuščenimi gatami,no dab+nes se javljaš tudi pod nickom Hun-iztirjenec iztirjeni pedofilski-ljubeč naoljene k*** in lulčke.
    Fuj pujs nemarni.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Ce bi hitlerja ruknl ne bi blo take vojne tuki je pa isto

  • FUCK COMMUNISM

   Dej preber kdaj kej za razliko od konstantnega vrtanja po nosu, stiskanja mozoljev, cohanja po jajcih in drkanja vsake pol ure! Ce bi ruknl Churchilla in ene par glavnih zionistov, ne bi blo take vojne!!!

 • Darth Vader

  kako je CNN izdelal #fakenews zgodbo iz kršenja protokola, ki se ni nikoli zgodil med obiskom Trumpa na Japonskem…. levičarskim lemmingom smo sledili na Japonsko :) https://ambasador21.wordpress.com/2017/11/07/cnn-objavila-najbolj-lazne-od-laznih-novic-sledili-levicarskim-lemmingom-v-koi-gate/

 • pa še to

  Senatorja Rand Paula je napadel levakarski (anti-trumpovski) sosed, Rene Boucher, 59, medtem ko je senator kosil travo na svojem vrtu (v petek). Senator je hudo poškodovan. Zlomljenih ima pet reber, kontudirana pljuča in je hospitaliziran. Njegovo zdravljenje bo trajalo dlje časa.