fbpx

Ameriški sekretar Pompeo napovedal resne ukrepe proti Madurovemu represivnemu režimu

Foto: epa

Ameriški sekretar za zunanje zadeve Mike Pompeo napoveduje še več resnih ukrepov proti venezuelskemu režimu Nicolasa Madura, ki zatira lastno ljudstvo.

Zaradi vse bolj kaotičnega stanja v Venezueli se zaostrujejo tudi odnosi med ZDA in to nekdaj najbogatejšo južnoameriško državo, povsem uničeno zaradi chavistične socialistične politike. Ameriški sekretar za zunanje zadeve Mike Pompeo je tako v prihodnjih dneh napovedal več resnih ukrepov proti represivnemu komunističnemu režimu.

Kaj točno bodo zajemali ti ukrepi, še ni znano, toda Pompeo je obljubil, da bodo storili vse, da bodo kaznovali tiste, ki delujejo v nasprotju z interesi venezuelskega ljudstva. ZDA so do sedaj uvedle več sankcij proti venezuelski politični in gospodarski eliti in zaenkrat še vztrajajo pri mirnem prehodu nazaj v demokracijo. Trump je tudi obljubil, da se bodo vzdržali vsakršne vojaške akcije zoper to državo.

Foto: epa

Je pa ameriški časnik New York Times na začetku meseca objavil podatke o skrivnem srečanju ameriških uradnikov in venezuelske opozicije, kjer naj bi pripravili načrt za odstavitev Madura in vzpostavitev demokracije, poroča RT. Trump tega sestanka ni potrdil niti zanikal.

Venezuelske police v trgovinah so že povsem izropane. Še bolj je dostojanstva izropano venezuelsko ljudstvo. (Foto: epa)

C. Š.