fbpx

Ameriški strokovnjak priznava: Medijska, kulturna in politična levica tvori konglomerat, ki od samega začetka ruši Trumpa

Foto: Printscreen

V ZDA velik del medijev bije vojno proti predsedniku Donaldu Trumpu. To je potrdil tudi ugledni politični komentator Pat Buchanan in pritrdil glavnemu strategu Bele hiše Stevu Bannonu, da so mediji opozicija oblasti. “Tako kot so spodnesli Nixona, se želijo znebiti tudi Trumpa,” ocenjuje strokovnjak.

Znani komentator Pat Buchanan je za neko televizijsko oddajo povedal, kako med politično in kulturno levico ter mediji obstaja združljiv trikotnik, ki ni teorija zarote, temveč konglomerat, ki je že od samega začetka mandata želel zrušiti nekdanjega predsednika Richarda Nixona in bil pri tem tudi uspešen. Enake namene so imeli tudi proti Ronaldu Reaganu zaradi afere Irangate.

Kot ocenjuje strokovnjak, ki je nekoč svetoval v Beli hiši, iste sile zdaj skušajo uničiti tudi Donalda Trumpa. “To počnejo povsem transparentno in vsem na očeh,” je ogorčen Buchanan. Hkrati je pritrdil glavnemu strategu Bele hiše Stevu Bannonu v tistem delu, ko je medije označil za opozicijsko stranko.

Nič drugače ni v Sloveniji, ko je na oblasti desna vlada. Takrat se združijo medijske, sindikalno-politične in “civilno-družbene” sile, ki blokirajo vsakršne reforme in izboljšave, ki bi državo potegnile iz blata.

C. Š.