Angelina Jolie obiskala venezuelske begunce v Kolumbiji: 20 tisoč otrokom grozi izguba državljanstva

Foto: epa

Hollywoodska zvezda Angelina Jolie je pozvala mednarodno skupnost naj pomaga 20 tisoč venezuelskim otrokom, ki jim grozi, da bodo ostali brez osnovnih državljanskih pravic.

Visoka komisarka združenih narodov za begunce Angelina Jolie je na venezuelsko-kolumbijski meji obiskala venezuelske begunce, ki so zaradi katastrofalnih razmer morali zapustiti matično državo, kjer vlada socialistični diktator Nicolas Maduro.

Tam je izpostavila, da se je v izgnanstvu rodilo na tisoče otrok, katerim grozi, da bodo ostali brez državljanstva in temeljnih državljanskih pravic ter pozvala mednarodno skupnost, naj pomaga beguncem najti zatočišče.

Foto: epa

Joliejeva je obiskala Kolumbijo mesec dni po neuspelem prevzemu oblasti opozicijskega voditelja Juana Guaidoja, spremljal jo je tudi kolumbijski predsednik Ivan Duque.

C. Š.

 • ZatonMesecnikov

  #da se je v izgnanstvu rodilo na tisoče otrok, katerim grozi, da bodo
  ostali brez državljanstva in temeljnih državljanskih pravic ter pozvala
  mednarodno skupnost, naj pomaga beguncem najti zatočišče.#

  Itak se ve, na koga leti ta apel. je pa tako, da so vojne in krizne razmere v europi vedno povzročile drastičen padec rodnosti. Očitno ta formula ne drži drugje po svetu.

  • totex39

   Točno tako, še več se jih rodi, namesto, da bi v to smer nekaj naredili. Večje siromaštvo je, vedno več jih je. Kdo lahko sploh to razume, da je to tako.

   • ZatonMesecnikov

    Dojemanje otrok je pri njih drugačno in to razviti svet ne razume. Tam so otroci samo produkt neke spolne aktivnosti in nič drugega.

    Kot žaba, ki izleže milijone paglavcev, da jih nekaj preživi na koncu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!