Anketa: Američani večjo grožnjo vidijo v Severni Koreji kot v islamu

Foto: epa

Severna Koreja in ZDA še naprej vzdržujeta sovražni odnos. Posledica vedno večje napetosti pa je vidna tudi v anketi, kjer večina Američanov kot največjo grožnjo ZDA vidi Severno Korejo in ne islam.

V anketi, opravljeni med Američani, se je 54 odstotkov Američanov izreklo, da je Severna Koreja največja neposredna grožnja ZDA, v primerjavi s samo 19 odstotki, ki verjamejo, da je to Islamska država. Podatki kažejo premik od julija, ko je 41 odstotkov Američanov navedlo, da je Severna Koreja največja grožnja, 28 odstotkov pa je dejalo, da je to ISIS, poroča Breitbart.

Amerika dokazovala svojo vojaško moč
V tem tednu je ameriška jedrska letalonosilka USS Ronald Reagan patruljirala v vodah vzhodno od Korejskega polotoka, z namenom razkazovanja vojaške moči in da bi Severno Korejo opozorili pred možnimi napadi. Severna Koreja pa se je na to odzvala z opozorilom, da naj ZDA “pričakuje nepredstavljivo ob nepredstavljivem času”.

“Prijaznost do raketnega človeka ni delovala v zadnjih 25 letih, zakaj bi delovala zdaj?”
Predsednik Donald Trump pa je na Twitterju sporočil, da je ameriškemu ministru za zunanje Rexu Tillersonu že povedal, da je “izguba časa, da se pogaja z majhnim raketnim človekom”, in dodal, da bodo “naredili, kar je treba storiti.”

Na Twitterju je Trump še zapisal: “Prijaznost do raketnega človeka ni delovala v zadnjih 25 letih, zakaj bi delovala zdaj? Clinton ni uspel, Bush ni uspel in Obama ni uspel. Jaz ne bom neuspešen.”

Zadnja anketa pa kaže, da 64 odstotkov Američanov meni, da je najboljša diplomatska rešitev krize, v primerjavi s samo 32 odstotki, ki menijo, da je to vojaška rešitev. Nadalje 56 odstotkov Američanov ne odobrava načina, kako Trump napreduje s Severno Korejo, v primerjavi s 40 odstotki, ki odobrava njegovo ravnanje pri tem vprašanju.

D. Š.

 • garfi

  komunajzli in islamisti so eno in isto

 • Zima prihaja
 • RATATA

  Amerikanski folk je še bolj butast kot Slovenski

  • xtc

   Težje najdeš bolj butastga kot soSlovenci vsaj v smislu voljenja politikov.

  • Meho

   A zato mi živimo v blagostanju, oni pa v revščini? A zato imajo oni 4,3% odstotno brezposelnost, mi pa pičlih 12,3%?

   • RATATA

    To s folkom nima nobene veze mehmedalija!

 • xtc

  Isamizem-žal mu vse bolj sledi tudi zmrnejši del je enako nevaren kot komunistično-socialistična vera oboji so ekstremisti in nič manj nevarni eden od drugega.

 • denacifikacija

  Lepo vas prosim, kakšna grožnja neki, če pa korejci nimajo za burek, imajo dovolj drugih problemov sami s seboj. Ne igrajo po pravilih, ZDA se bojijo Rusije, ki pomaga korejcem razvijati močno vojaško državo, kar seveda zelo zanima kitajce. Oni bi tudi radi postali močni kot sovjetska zveza, ampak ne vedo kako bi se to dalo narediti v popolnoma drugačnem azijskem okolju. Nimajo takih univerz in akademij, ni znanja in tradicij, kulturna revolucija je bila največji debakl v zgodovini človeštva, popolna katastrofa, en ogromen kup dreka so ustvarili, ki ga bodo kidali še stoletja, nihče ne bi rad poskusil še enkrat. Rusi so pa nekaj drugega, cesarstvo se je gradilo tisočletja in med tem asimiliralo številne civilizacije, tako evropske kot azijske, arabske in pravzaprav cel svet. Iz tega so nastale izredno močne strokovne skupnosti ter specifična kultura, rusom se je revolucija posrečila zato, ker so kar so, noben drug narod ni uspel skopirati njihove formule in razviti socializma na tako raven. To pa pomeni tudi, da kitajci rabijo američane, če hočejo zgraditi močno civilno industrijo, ki bo iz sekunde v sekundo preživljala milijardo in pol… saj ne vem kaj so pravzaprav. Seveda so kitajci ljudje, pa še kakšni, ampak ta masa je enostavno nekaj norega,ne morejo se več razvijati kot človeška skupnost, morajo kopirati mravlje in čebele. To pa pomeni, da ne bo nič z mogočno armado, ki bi se lahko postavila po robu američanom, evropi in rusom. Torej morajo biti tiho in ubogat kar se jim reče, pa saj jim itak sploh ne gre slabo.
  Korejci se pa šponajo, to je neka oblika titove utopije, ki se v današnji dobi nekako drži skupaj, razvijajo industrijo, družbo in vojsko, vendar so pa navadni azijci,pomeni njim je pa uspelo iznajti neko novo formulo, ki jih je otresla primitivnega tradicionalizma in zahojene morale,mogoče bi se dalo kaj takega tudi na kitajskem, Bog ne daj še v Indiji… No, to je pa za ZDA in EU že problem, mi pa ne bi radi videli par milijard ljudi, ki bi nas preplavili, ko bi lahko svobodno, enakopravno potovali po planetu in delali kar se jim pač zljubi s svojim denarjem.

 • denacifikacija

  Kim je šibek, zato se dela močnega, to je zadnjič celo sam lepo povedal, ko je (spet) grozil američanom z neko štalo. Američani ga pa zdaj malo prcajo, zavedajo se, da ne more razvijati raket in pumpati svoj kult osebnosti naenkrat, narod ima počasi vsega poln kufer, radi bi živeli kot južni sosedje, po drugi strani pa se nočejo zbuditi iz svoje pravljice. Življenje v preprostih komunah ima svoje čare, njih delajo gost promet in semaforji na vsakem vogalu živčne. Seveda bi radi jedli kar vidijo v katalogih iz zahodnih veletrgovin, ne bi pa radi zato plačevali 5 x višje cene, ker morajo trgovci pač toliko zaslužiti, da lahko gradijo in vzdržujejo tiste robotizirane tržnice. Zato jih zahod draži z domišljijo, isto kot so tudi nam delali, zato korejci ne dovolijo narodu gledat reklame o avtomobilih, ki se nikoli ne kvarijo in zaletavajo, eletrkičnih gizmotih, ki sami razmišljajo in uganejo kako ti lahko v danem trenutku ustrežejo, čudežnih tabletkah, ki ti iz grimase bolečine v nekaj sekundah nariše nasmeh na obraz, čarobne pralne praške, ki odstranijo tudi sto let star drek, bugi ribo, ki jo sploh ne mislim komentirat in vse ostalo, kar nam na zahodu osrečuje vsakdan.

  Kako nevarni pa so korejci v resnici, najlepše pokaže videospot skupine Laibach, ki zabrundajo nijihovo pesmico o njihovi sveti gori Piktu, mislim da cela scena in izrazi na obrazih izbrane publike pove vse teh ubogih revežih. Če se lahko naši hašišarji norca delajo iz njihovega nacional socialismusa, menda niso tako jezen in zamerljiv narod, so čisto navadni bureki, isto kot mi in še tričetrt planeta:

  https://youtu.be/hS78vyLezkc