fbpx

Anketa v ZDA jasno pokazala: Državljani bolj verjamejo Trumpu kot osrednjim medijem

Foto: epa

Javnomnenjska anketa Univerze Emerson iz ZDA je pokazala, da ameriški državljani predsednika Donalda Trumpa ocenjujejo v bistveno bolj pozitivni luči, kot to prikazujejo osrednji mediji.

Večina sodelujočih v anketi je prepričanih, da 53 odstotkov medijev piše neresnice, samo 39 odstotkov pa jih je potrdilo, da pišejo skladno z resnico.

Pri vprašanju glede podpore predsedniku ZDA Donaldu Trumpu jih je 49 odstotkov odgovorilo, da verjamejo njegovim izjavam, 48 odstotkov pa jih meni, da je pri svojem delu neiskren. “Ljudje so se jasno opredelili pri tej temi,” je rezultat komentiral profesor Spencer Kimball.

Skoraj vsi republikanci proti dominantnim medijem
Trumpovo administracijo kot iskreno in dobronamerno označuje kar 89 odstotkov republikancev, 77 odstotkov demokratov pa ji nasprotuje. Kar 69 odstotkov demokratov pa je mnenja, da mediji poročajo skladno z resnico, medtem ko v njihovo neresnično poročanje verjame 91 odstotkov republikancev.

Med neopredeljenimi volivci pa je tistih, ki menijo, da mediji poročajo po resnici, 50 odstotkov. Anketo so opravili na vzorcu 617 volivcev.

M. P.