fbpx

Anonymous: Preprečili smo teroristični napad v Italiji

Mednarodna hekerska skupina trdi, da so njeni pripadniki uspeli preprečiti teroristični napad v Italiji, v tem trenutku pa delajo na tem, da bi preprečili še druge napade. Če se trditve tajne organizacije izkažejo za resnične, bo to prvi napad, ki so ga uspeli preprečiti v nevirtualnem svetu. 

Aktivisti hekerske organizacije Anonymous so po strelskih napadih skrajnih džihadistov v Parizu, kjer je umrlo več kot 130 nedolžnih ljudi, Islamski državi napovedali vojno. V napovedi so posvarili pripadnike IS, naj se pripravijo, da bodo sprožili številne spletne napade.

Kmalu za tem so začeli blokirati spletne strani in profile na socialnih omrežjih, ki so širili propagando IS, poroča Independent. Mnogi se sprašujejo o smiselnosti tovrstnih napadov, saj so po eni strani res pripomogli k omejitvi širjenja propagande IS, po drugi strani pa se je izkazalo, da so bili velikokrat v napoto oblastem, ki so prav tako preiskovale tovrstne spletne strani.

Anonymous: Kopljemo vaše grobove
Anonimna hekerska skupina je v preteklih dneh na Twitterju objavila vrsto izjav, ki pa so jih kmalu po objavi izbrisali. “Kopljemo vaše grobove. Našli smo vas, smo v vaših spletnih računih in telefonih, za vas se začenja nočna mora.”

Anonymous: Preprečili smo teroristični napad v Italiji 1

Da, tarča št. 1 je bila ustavljena, ko se operacija zaključi, bo objavljen video, ni časa, da bi potešili vašo radovednost, spremljajte nas še naprej. (prevod)

Nekateri so do objav skupine skeptični, saj ni pravzaprav nobenih dokazov, da naj bi se napad sploh pripravljal. Nekateri celo trdijo, da gre za samopromocijo skupine, potem ko ji ni uspelo ohromiti delovanja IS.

Aktivisti hekerske organizacije skeptikom odgovarjajo, da se na njihova mnenja ne ozirajo.

Anonymous: Preprečili smo teroristični napad v Italiji 2

Ni treba, da bi nam kdo verjel, pomembno je le, da nihče ne umre. (prevod)

Ž. K.