fbpx

Antifa in Macronova policija skupaj napadajo predstavnike rumenih jopičev!

Black bloc, Slika je simbolična (Foto: Facebook)

Potem ko je bil v policijskem nasilju hudo poškodovan predstavnik francoskih rumenih jopičev Jérôme Rodrigues, je bil ta zdaj napaden še s strani levo-fašistične skupine Black Bloc. Soborci so ga nato hitro evakuirali pred nadaljnjim nasiljem levičarskih skrajnežev, ki pa naj bi bili povezani tudi s policijskimi silami.

Že dolgo se domneva, da so skrajno levičarske skupine, kot je Black Bloc, na strani nepriljubljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona, prav tako pa se domneva, da gre za dobro koordinirano in usmerjano skupino. Kot poroča portal Logično, je to jasno razvidno iz videoposnetkov, dostopnih na družbenih omrežjih, prav tako pa osebe, katerih edini cilj je uničenje kapitalizma, tudi z nasilnimi sredstvi, odkrito podpirajo Macrona.

Black Block napadli tudi Jérôma Rodriguesa
Tarča nasilja skrajno levičarske skupine je tako postal tudi vidni predstavnik gibanja rumenih jopičev Jérôme Rodrigues, ki je nedavno v napadu s strani policije izgubil oko. Black Bloc je sicer termin, s katerim označujemo skupine protestnikov s čeladami ali drugimi pripomočki, ki zakrivajo obraz, na ta način pa se skušajo izogniti pregonu s strani oblasti, prav tako pa je težko ločiti med identitetami sodelujočih, kar le spodbuja njihovo nasilje. Skrajna levo fašistična skupina se pogosto povezuje z idejami anarhizma, znana pa je tudi po nasprotovanju globalizaciji in kapitalizmu.

Skrajno levičarske skupine sodelujejo tudi s francosko policijo
Že v začetku leta 2018 je bila prav tako očitna povezava med francosko policijo in pripadniki skrajno levičarskih gibanj. Alternativni novinar Vincent Lapierre je marca lansko leto skušal odkriti ozadja protestov železniških sindikalistov, tam pa so ga, potem ko so ga prepoznali, hitro napadli levi fašisti, vidna pa je bila tudi komunikacija med policisti v civilu in pripadniki antifa. Omenjeni novinar je po napadu pristal v bolnišnici, kjer je ostal 15 dni, napadalci pa so ga med drugim zmerjali s fašistom.

Pripadniki skrajnih levičarjev skušajo rumenim jopičem podtakniti rasizem in antisemitizem na vse bolj sprevržene načine
Še en obupan poskus, kako očrniti rumene jopiče, pa izvira s strani skrajno levičarske stranke Jean-Luca Melenchona, ki skuša skupaj z antifa skupinami rumene jopiče prikazati kot antisemitsko orientirano in sovražno gibanje. Tega ne počnejo le s podtikanji, pač pa so se nekateri skrajni levičarji dobesedno pomešali med pripadnike rumenih jopičev, vzpenjajo se na odre in tam skušajo razburiti prisotne in širšo javnost z izpostavljanjem rasizma in antisemitizma.

J. Ž.