fbpx

Antiherojske odločitve nizozemske politike ali “nekaj je hudo gnilega v deželi tej”

Foto: epa

Trump za 600 milijonov dolarjem zmanjšal financiranje smrtnega nasilja nad nerojenimi deklicami in dečki. Nizozemec Raymond van den Boogaard: “V naši deželi je nekaj hudo gnilega”.

“Vojaki nizozemskega bataljona, ki so v imenu Združenih narodov varovali to zaščiteno območje, so bili antiherojski do konca in so zato moralno odgovorni za pokol. Srebreniška zgodba je dokazala, da je v naši državi nekaj hudo gnilega,” je pred časom zapisal Raymond van den Boogaard, novinar iz Amsterdama, ki je o tragediji v Srebrenici in odgovornosti nizozemske politike napisal odmevno knjigo Zilverstad, Srebrno mesto.

Nizozemska v nasprotju z Ameriko zagovarja končanje življenj nerojenih otrok po svetu
Nizozemska v nasprotju s Trumpovo Ameriko spodbuja končevanje življenj nerojenih otrok po svetu, Trump za 600 milijonov dolarjev zmanjšal ameriško financiranje smrtnega nasilja nad nerojeniki deklicami in dečki.

Nizozemska vlada napoveduje ustanovitev mednarodnega sklada, ki bo še naprej finančno podpiral končevanje življenj nerojenih otrok po svetu. Izjavili so, da so zaskrbljeni zaradi odločitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je podpisal izvršni ukaz o prekinitvi financiranja Planned Parenthood in drugih mednarodnih organizacij, ki izvajajo nasilje nad nerojenimi deklicami in dečki.

Lilianne Ploumen, ministrica za zunanjo trgovino in razvojno sodelovanje, je že napovedala ustanovitev mednarodnega sklada, ki bo financiral projekte o kontroli rojstev, kontracepciji in končanju nerojenih življenj v državah v razvoju.Po ministričinih besedah bodo Planned Parenthood in druge organizacije zaradi Trumpove Pro-Life politike izgubili najmanj 600 milijonov dolarjev.

Nizozemski časopis Dutch News poroča, da so organizacije za pomoč ženskam pri končanju življenj nerojenih otrok lani s pomočjo, ki so jo dobile od Nizozemske, preprečile življenje šest milijonov deklic in dečkov in opravile pol milijona kirurških posegov končanja življenj nerojenih otrok.

Nizozemska pokojninski sistem rešuje z evtanazijo in migranti
Nizozemska ima veliko težavo. Manjkajo ji cele generacije otrok, ki niso smele ugledati luči sveta. Problem pomanjkanja otrok za plačevanje v pokojninski sistem so se odločili reševati na skrajno sporen način. Uvedli so evtanazijo, s katero lahko usmrtijo tudi zdravega starejšega človeka, kot dodatno pomoč za polnjenje pokojninske blagajne pa računajo na migrante, ki množočno silijo v Evropo, kjer jim obljubljajo lagodno življenje na stroške evropskih držav.

Nizozemska je leta 2002 kot prva na svetu sprejela zakon, ki ureja področje evtanazije. Evtanazije niso legalizirali, pod določenimi pogoji so jo “dekriminalizirali”. To se sliši tako, kot če bi morilec rekel svoji žrtvi: “Ne bom te ubil, samo živeti te ne bom pustil”.

Slovenija na razpotju
V Slovenijo pridejo tehnološke in sociološke novotarije običajno z nekajletno zamudo. Decembra 2015 smo v dogajanju pred družinskim referendumom presenečeni videli, da so pred vrati, celo v še bolj radikalni različici, kot drugod po svetu. Skrajneži iz Združene levice so z vladnimi pomagači pod vodstvom Anje Kopač Mrak želeli kar ukiniti spol, uvesti homoseksualno vzgojo v vrtcih in šolah, dovoliti posvojitve otrok homoseksualcem in lezbijkam, omogočiti trgovino z otroki in najemanje revnih žensk za roditev. Tokrat smo jih, kljub veliki politični in medijski premoči Cerar-Židan-Erjavčeve koalicije še uspeli zavrniti.

Trdno verjamem, da želimo Slovenijo kot deželo priložnosti ohraniti tudi našim otrokom in vnukom. Za ta plemeniti cilj pa moramo Cerarjevo levičarsko vlado ali njen klon, ki ga očitno že snujejo, nujno in brezpogojno poslati na smetišče zgodovine.

Franci Donko