fbpx

Assange je izkoriščal azilni sistem – mediji razkrivajo, kakšen pujs je bil! Po steni veleposlaništva razmazal celo svoje blato!

Foto: Twitter

Umazana posoda, ostanki hrane, spodnjice v stranišču, blato na steni, prižgani kuhinjski elementi in še kaj so bile higienske navade kradljivca tajnih podatkov Juliana Assangea. Njegovo skoraj sedem let dolgo bivanje na račun Ekvadorja je to južnoameriško državo stalo skoraj 6 milijonov evrov.

Mediji po odhodu Juliana Assangea razkrivajo, da kradljivec tajnih podatkov ni imel prav nobenih manir in je za seboj puščal pravo svinjarijo na ekvadorskem veleposlaništvu.

Osebna higiena mu je bila tuja, uslužbenci ekvadorske ambasade trdijo, da se je vedel arogantno in trpel za paranojo.

Red in čistoča nista bili njegovi vrlini
Kot piše Daily Mail, je Assange še nedolgo nazaj v navalu besa vrgel svoje spodnjice v straniščno školjko in tako zamašil odtok. Ob neki drugi priložnosti je celo svoje blato razmazal kar po steni. Kljub stalnim opombam je puščal prižgano kuhalno ploščo, redno je ostanke hrane puščal sredi kuhinje, ne da bi skušal pospraviti za sabo in pomiti posodo. Težave je povzročala tudi njegova mačka, za katero Assange ni pospravljal.

Osebje veleposlaništva je bilo zaradi njegovega vedenja zgroženo, poleg tega jim nikoli ni zaupal, saj je menil, da za njim vohunijo.

Izkoriščal je azilni sistem
Dolgoletni diplomat je njegovo odstranitev z veleposlaništva komentiral: “Azilni sistem je namenjen varovanju nedolžnih ljudi. On ga je izkoriščal. On je predator.” Njegove besede pridejo v kontekst še posebej, ko so razkrili, koliko je Ekvador stalo vzdrževanje Assangea. Skoraj sedemletno bivanje je ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu stalo neverjetnih 5,7 milijona evrov, od tega 5,2 milijona evrov za varovanje, 404 tisoč evrov za zdravstveno oskrbo, prehrano in oblačila. Britanske davkoplačevalce pa je varovanje pred ambasado stalo neverjetnih 15,2 milijona evrov.

C. Š.