fbpx

Assange se norčuje iz demokratov: “Še štirinajstletnik bi lahko vdrl v njihovo elektronsko pošto”

Julian Assange (foto: epa)

Ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange je razkril, da bi lahko vsak 14-letnik vdrl v elektronsko pošto Hillaryjinega predsednika  volilne kampanje Johna Podeste. Njegovo geslo je bilo neverjetno neumno.

Po ameriških volitvah se veliko govori, kdo je najbolj ‘zaslužen’ za hekerske vdore v zasebno pošto samega vrha ameriških politikov. Številni največkrat s prsti pokažejo na Ruse, vendar je Assange razkril, da bi to lahko storil vsak amater, saj je imel vodja predsedniške kampanje demokratov povsem nezavarovano elektronsko pošto – njegovo geslo je bilo zelo preprosto in se je glasilo – ‘geslo’ (password).

Assange je “tisočodstotno prepričan, da Rusi niso vdrli v Clintonovo kampanjo,” hkrati pa je dodal, da je predsednik Obama želel očrniti Trumpovo administracijo. “Še štirinajstletnik bi lahko vdrl v pošto Podeste,” je povedal o njihovi varnosti ter razkril, da so prišli do več kot 50 tisoč sporočil prek e-pošte Clintonove na enostaven način.

Na izjave Assangea se je preko družbenega omrežja Twitter odzval tudi Donald Trump, ki je sporočil, da mu Rusi niso dali informacij o zaseženi elektronski pošti Clintonove. To je potrdil tudi Assange in povedal, da Rusi niso bili vir informacij. Demokrati namreč vztrajno trdijo, da so bili vdori namerni in usmerjeni v rušenje Clintonove za potrebe Donalda Trumpa. Ravno prejšnji teden pa je predsednik Obama iz države izgnal 35 ruskih diplomatov.

Miha Pirih