fbpx

Assange tarča grozljive besedne igre, ki poziva k njegovemu umoru

Foto: twitter, Epa

Julian Assange je na Twitterju razkril agresijo liberalnih medijskih komentatorjev in kolumnistov, ki so v nekaterih medijih javno pozivali, naj se Assangea usmrti, in sicer z grozljivo besedno igro Assassinate Assange (v prevodu: Umorite Assangea).

Z uporabo hashtaga #tolerantliberal je ustanovitelj WikiLeaksa na svojem Twitter profilu delil članke in druge objave, ki so nastali v glavah vodilnih kolumnistov in novinarjev v organizacijah, kot sta Politico in Mediaite. V omenjenih organizacijah so njihovi pisci celo eksplicitno namigovali, da bi Assange moral biti tarča izvensodnih usmrtitev.

Foto: Twitter

Nekatere javne osebnosti pa so šle še dlje: nekateri politiki in televizijski strokovnjaki so pozivali, da je treba Assangea obesiti ali pa sestreliti z dronom. Slednje je med drugim izjavila tudi Hillary Clinton, kasneje pa se je “opravičila” z besedami, češ da je bilo to samo šala. Seveda so tovrstne grožnje z veseljem pograbili mainstream mediji, na kar pa se je na Twitterju odzval sam Assange in dejal, da tovrstne medije definira predvsem “pomanjkanje standardov”.

Assange pa je objavil tudi serijo zapisov uporabnikov Twitterja, ki so pozivali k njegovemu mučenju in umoru. Delitev teh groženj je Twitter na Assangeovi strani sicer cenzuriral tako, da je prikril oziroma umaknil sporno vsebino, Russia Today pa poroča, da je na sovražni govor liberalcev Assange odgovoril, da “liberalci niso liberalni”. Opozoril je tudi na njihovo “zvezo” želje po oblasti ter oboževanja cenzure in smrti.