Avstralske oblasti preprečile masaker s strani muslimanov – ti so se smejali!

Datum:

Oblasti v Avstraliji so muslimanskim migrantom uspele preprečiti masaker, ki so ga načrtovali za božični dan, ti pa so se odzvali s smehom, saj ne priznavajo neverskega sodišča, prav tako pa verjamejo, da so nameravali storiti veliko dejanje za Alaha.

“Srhljiv trenutek je bil, ko se je teroristična trojka pričela smejati po tem, ko so bili spoznani za krive načrtovanja terorističnega napada,” je pojasnil Brooke Rolfe, novinar medija Daily Mail Australia. Avstralce so namreč nameravali klati z mačetami, opremiti pa so se nameravali tudi s samomorilskimi jopiči. Masaker so nameravali izvesti na božični dan leta 2016, in sicer na trgu Federation, v katedrali St. Paul, ter na postaji Flinders Street. Skupina je med drugim pripravljala cevne bombe z zažigalnimi vrvmi, s stotinami vžigalic ter kemikalijami, kot je vodikov peroksid. Radikalni sunitski muslimani so nameravali sekati glave nevernikom, kar je po poročanju portala Jihadwatch predvideno tudi v Koranu.

Na izrek sodbe so se odzvali s krohotom
Po številnih zaostankih, ki jim je sledila sedemdnevna razprava porote, in osmih tednih pregledovanja dokazov je vrhovno sodišče spoznalo za krive 23-letnega Hamzo Abbasa ter njegovega bratranca, 27-letnega Abdullaha Chaaranija in 25-letnega Ahmeda Mohameda. Abbas je sicer dejanje priznal že policiji v začetku leta. Mohamed in Chaarani pa sta se na sodišču ob izreku sodbe krohotala in se pogovarjala med seboj. Sovraštvo do Avstralije teroristične trojke je med drugim podžgala tudi avstralska finančna pomoč vojni proti Islamski državi.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...