fbpx

Avstrija proti migrantskim kvotam: Kar 90 odstotkov migrantov konča na socialni podpori!

Foto: iStock

Avstrijski minister za notranje zadeve se upira prizadevanjem EU za povečanje kvote migrantov v svoji državi, pri čemer navaja, da 90 odstotkov prosilcev za azil v Avstriji konča na socialnih prejemkih in s tem obremenjujejo celoten sistem.

Avstrijski minister za notranje zadeve Wolfgang Sobotka je ponovno nasprotoval poskusom Evropske unije, da bi ta v Avstrijo poslala več migrantov in rekel, da velika večina na koncu zahteva denarne koristi, poroča Kronen Zeitung. “Avstrija je nosila glavno breme od leta 2014 do leta 2017. Naš sistem je preprosto preobremenjen. V nekaterih dnevih smo na dan prejemali po 15 tisoč migrantov, danes je povprečje okoli 30.”

Madžarska in Poljska še vedno zavračata priseljevanje migrantov
Načrt prerazporeditve migrantov v EU je bil v mnogih državah sporen in države, kot sta Madžarska in Poljska, so načrt popolnoma zavrnile. Madžarska je lani izvedla referendum o tem vprašanju, v katerem je velika večina Madžarov glasovala za zavrnitev predloga. Madžarska in Slovaška sta se takrat pritožili na Sodišče Evropskih skupnosti (SES), s trditvijo, da je sporazum o prerazporeditvi neveljaven, ker ni soglasnega soglasja držav članic in njihovih državljanov. Prejšnji teden je Sodišče Evropskih skupnosti zavrnilo pritožbo, vendar sta Madžarska in Poljska sporočili, da bosta še vedno zavračali priseljevanje.

Pokazalo se je, da so matere iz tujine bistveno preveč zastopane med tistimi, ki zahtevajo dodatek za nego otroka v Avstriji. Na Dunaju družine tujega porekla predstavljajo že 55 odstotkov tožečih strank, ki so davkoplačevalce stale na milijone evrov.

D. Š.