Avstrijci v težavah: Zavrnjeni migranti nanje stresajo jezo, ženske niso več varne

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Avstrija poroča o velikem porastu kriminala, odkar ji je Nemčija začela vračati migrante. Nekatera območja v državi so označili kot nevarna, še posebej za ženske. Nekatere avstrijske najstnice je strah celo zapustiti hišo.

Težave nastajajo tudi v povezavi z železniškim prometom. Potniki oblasti prosijo, naj jih nekdo spremlja na večjih železniških postajah, saj se bojijo, da jih bo kdo napadel. Nemčija je na meji že zavrnila precej migrantov, ti pa so sedaj obtičali v Avstriji.Avstrijsko obmejno mesto Scharding je popularna točka za prehod migrantov. Tam Nemčija dnevno zavrne okoli 300 ljudi, ki potem odhajajo proti drugim območjem v državi. Veliko se jih zadržuje na železniški postaji v Linzu, kjer se policisti srečujejo z različnimi izgredi – po njihovih besedah so še posebej problematični Maročani.

Ljudje se bojijo sprehajati po mestu
Lokalni avstrijski mediji poročajo, da so nekatera območja postala izjemno nevarna. Meščan Linza je regionalnemu guvernerju Josefu Puehringerju in policiji napisal odprto pismo, kjer opozarja, da se njegova 16-letna hči boji zapustiti hišo.

“Moja mladoletna hči se zvečer boji iti na železniško postajo v Linzu,” je moški zapisal v pismu. Tamkajšnji starši so zato organizirali t. i. potovalne skupine, da spremljajo otroke. “Z ženo sva se na lastne oči prepričala, kakšna je situacija na železniški postaji, kamor mora vsakodnevno hoditi najina hči,” je še povedal zaskrbljen oče. Po njegovem bi moralo omenjeno območje varovati več policistov, saj ne želi, da bi se v Avstriji dogajalo to, da bi ljudje prestrašeni hodili na delo in domov.

Joachim Zandl, vodja varnostne službe na železniški postaji, je za Daily Mail povedal, da jih potniki še posebej v večernih urah prosijo, naj jih spremljajo varnostniki, saj so prestrašeni.

Med migranti tudi tisti z ukradenimi potnimi listi
Težave so se začele, ko je Berlin sprejel vrsto ukrepov, ki so povzročili, da je postala Nemčija za migrante neprivlačna. V Avstriji zato ostajajo migranti, ki do azila v Nemčiji niso upravičeni – med njimi so tudi posamezniki, ki so jih zavrnili zaradi ponarejenih ali ukradenih potnih listov.

Morda ste spregledali: Avstrijska notranja ministrica: Evropska komisija je napačno naslovila pismo

Avstrijci so jezni na svojega kanclerja Wernerja Feymana, saj je ta še v januarju zagotavljal, da je vse pod nadzorom. Njihova država v resnici predstavlja nekakšen hodnik na migrantski poti v Nemčijo. Avstrija je zato že omejila število azilantov, ki jih je pripravljena sprejeti. Sebastiran Kurz, avstrijski zunanji minister, je pozval tudi Makedonijo, naj popolnoma ustavi migrantski val na svoji južni meji.

N. K.

 

 • simpli

  Takšna situacija bo na žalost kmalu tudi pri nas.

  • Peter

   Ne, pri nas smo na vse pripravljeni.

   • Razocarana

    Se bo šel Cerar na mejo z migranti pogovorit, pa bo vse rešel, za tiste ki se pa nebodo hoteli nazaj obrnit, jim bosta pa Violetka in Stefic vrata svojega doma odprla in jih namestila in pogostila kot se šika in svoj račun.

    • Peter

     Tako je.
     Zato ne vem, zakaj si Razočarana…

    • tarantela

     Pozabila si Jasno!

     • Slovenija moja dežela

      pa Vesno

     • karlina

      O tej je škoda izgubljati besed.

   • karlina

    Itak, brez vojske, brez policije, brez nacionalne garde. kako le in s čim?????????????

    • Peter

     Cerar pravi tako in jaz mu verjamem.

     Verjamem pa tudi v Božička, po Gozdne vile in podobno, no.

  • Sloven”c

   brez milosti in tolerance, ko bodo problemi. P ne samo do migrantov, ampak politikov, ki so to zagovarjali..

 • realnost

  Jambrar je za včeraj rekel da je Slovenija varna. Kaj bo jutri pa si lahko prebere tukaj na NOVA24TV. Za rešitev pa mu lahko kakšen otrok pove.

 • fireblade

  mirće cmirće ima vse pod kontrolo, multikultura, humanitarnost, strpnost,… vse za turiste in pohodnike iz turških kampov

 • Janka Kranjka

  Uhh kakšni pestri časi se bližajo tudi za Slovenijo! To leto in poletje bo zagotovo bolj dinamično od prejšnjih. ;)

  • karlina

   Se bojim, da res, verjetno, nobenemu od Slovencev ne bo prišlo na pamet, da bo šel kam na dopust.

 • tarantela

  Nič bat! V prve vrste obrambe pred napadi migrantov bodo šli levi poslanci in člani, predvsem pa glasne članice nevladnih organizacij. Te tovarišice in tovariši bodo zaščitili staroselce.

 • vremnov

  Počelo je..

  Zdaj bo avstrija videla da ni druge kot da popolnoma zapre mejo s Slovenijo. Kaj bo naredil cerr in notranji minister šefic (al je notranja ministrica ena ženska?!? nikjer je namreč ni na spregled) pa ni jasno sam meje najbrž niso sposobni zapret.

  In scene iz avstrije se bodo preselile v Slovenijo pol pa ne vem kaj bo vem sam da bo na koncu ZL šla v jok pa na drevo.

  • Slovenija moja dežela

   sj jim bodo talal mesečne pozdrave

  • karlina

   (al je notranja ministrica ena ženska?!? nikjer je namreč ni na spregled Res je, išče se, ne vem, ali je že od novoletnih praznikov na dopustu, nekje na varnem, v kakšni eksotični državi.
   Takšne ministrice, skupaj z obrambno, pa res v teh nevarnih trenutkih ne rabimo, ministra za takšen resor bi morala biti kakšna moška, ki jima ni mar za nas Slovence in Slovenijo, vendar tega, ne bomo doživeli, toliko časa, kolikor bo na vladi levica.

 • Borut Stari

  Kmalu bo na vrsti zaradi povratnega toka zavrnjenih Slovenija. Miro, ki ne jamra in se cmera je sinoči zagotovil, da je Slovenija varna. Sprenevedanje prve klase. Ko bo prišlo do nenadzorovanega toka bo enostavno v državi izsiljena katastrofa..

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • pajot

  Admin,zakaj ste izbrisali moj komentar?

  • pajot

   Sori,pomota.

   • Nova24TV Mod 1

    Lepo nedeljo Vam želim, admin

    • pajot

     Hvala, enako.

     • Nova24TV Mod 1

      Hvala. :-)

 • upornik22

  jst brez svoje lovske puške ne grem nikamer…………

 • antimur

  V kolikor se bo v Sloveniji dogajalo kar se v Avstriji, se pa verjetno bo, tudi levofašistični multi-kulti ljubitelji kot so v ZL, ter razne levaške organizacije kot je Mirovni institut ter podobna antislovenska navlaka, ne bo bolj varna kot državljani, toda oni ne zaradi divjaških migrantov.

  • novaknovak

   saj zato pa hočjo postavljat te centre po obrobju države, in solijo pamet državljanom. da bi pa to postavl v ljubljan al tam okol…ne tega pa ne..bodo ljubljano umazal, poa ne bo več “najlepš mest” na svet…

   • karlina

    gde

 • Sloven”c

  ali si to želite ?…bi radi živeli v strahu ?..brez tolerance, do politikov, ki zagovarjajo tak način življenja !….turki so že napadali našo zemljo, katero so z krvjo branili naši očetje, jo bomo mi hlapci tako z lahkoto predali . Posamezni politiki so krivi tega kar se dogaja, treba jim bo soditi, ne izdajte našo deželo, ljudje.

  • karlina

   Naši predniki so se v bistvu goli in bosi ubranili Turkov, ker so še kako zelo vedeli, kakšno zlo prinaša muslimanska vera-je pa res , da so bili v tistih časih vsi domoljubni in krščanske vere, mislim,da se obračajo v grobu, glede na to, kaj nam politiki delajo z lastno državo in ne pokažejo niti slučajno kakšne domoljubnosti-SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!

 • viktorh

  “Moja mladoletna hči se zvečer boji iti na železniško postajo v Linzu,” je moški zapisal v pismu. Tamkajšnji starši so zato organizirali t. i. potovalne skupine, da spremljajo otroke. “Z ženo sva se na lastne oči prepričala, kakšna je situacija na železniški postaji, kamor mora vsakodnevno hoditi najina hči,” je še povedal zaskrbljen oče. Po njegovem bi moralo omenjeno območje varovati več policistov, saj ne želi, da bi se v Avstriji dogajalo to, da bi ljudje prestrašeni hodili na delo in domov.

  In to se bo začelo dogajati tudi v Sloveniji. Kdo nas bo branil? Številčno oslabljena policija, nepripravljena vojska? Naši oblasti je vseeno kaj bo.

  Vse kaže na to, da si bomo pač morali po zgledu “vaških straž”, varnost zagotoviti sami.
  Namesto, da bi se oblast trudila za čim večjo omejitev prihodov migrantov, jih vabi, jim v naprej postavlja topla zavetišča….

  Kako enostavneje bi bilo, če bi “tistih nekaj tisoč” migrantov namestili na enem mestu, ker bi bilo to bolj racionalno. Potrebovali bi manj ljudi za njihovo varovanje, oskrbo, z manjšimi stroški.
  Idealna lokacija je u Stožicama, kjer lahko brez problema namestijo okoli 2000 ljudi. Imajo vse potrebno: kuhinjo, sanitarije, ogrevanje, le postelje še pripeljejo.

  V tem primeru NE BI BILO PROTESTOV, SAJ SO LJUBLJANČANI pravi svetovljani, navajeni bratstva in enotnosti, različnosti.
  Tovariši, razmislite.

  • realnost

   Predvsem pa bi Ljubljančani lahko hvalili svojga džupana kako je dober do različnih kultur in mu na volitvah spet izkazali svojo podporo. Res odličen predlog viktor.

   • viktorh

    Razmišljam o tem, da začnemo zbirati podpise v podporo Ljubljančanom in jim pomagamo uresničiti željo, ki jo izražajo na vsakem koraku. Cela vrsta asociacij si to želi, želijo si pozicijske stranke, vlada…

    • Nicr

     Tako je,mi v glavnem selu v državi imamo najboljše pogoje za tujce.že dolgo imamo bureke,kebabe,imamo pa vedno več tudi takih in drugačnih tujih restavracij,kjer se bo sigurno za vsakega našla prava.
     Veliko bo tudi priložnosti za zaslužek,pa še rajone si lahko malo porazdelijo,da si ne bodo hodili v zelje!
     Podpiram da migrante dajo v LJ,velik prostor za šotore je tudi Trg republike pred skupščino,pa še po dnevnice bodo lahko šli prec ko zjutraj vstanejo na NLB,pol pa malo trimčkat v Tivoli, nazaj grede pa se učiti naše kulture z obiskom galerij,k so že glih na poti.
     Stožice so kar malo preveč ven iz Centra.
     Haha de

     • Caesar

      Ja, ampak potem je treba postaviti žično ograjo in oboroženo stražo okoli Ljubljane, da ne bojo šli ven iz najlepšega mesta.

     • Nicr

      Ah, noben problem,sej mamo PST že začrtan od nekdaj,sploh ni frke!
      Najlepše mesto my ass
      :-)
      Dubi dep dep,kva bomo to plesal,ejga

     • tarantela

      Igrale se delije naša zemlje Srbije…

     • domovina mili dom

      Ljubljančani vsako leto obujajo spomine na teku okrog tehnične ovire. Tako, da ne bo preveč stresno zanje.

     • viktorh

      Ne, vaške straže!

     • tarantela

      Nič žice, kar naj se razlezejo po najlepšem mestu, domorodcem bomo pomagali ostali naj se pa rešujejo kakor vejo in znajo!

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Slovenija moja dežela

     dobro bi blo,samo problem je v tem,ker morajo tud naš otroc v Ljubljano kdaj pa kdaj it,al pa se tam šolajo in bi rad videl,da so deležni “prijaznosti” migrantom. V zdajšnjem času ni problem dobit dobrih mask,bi predlagal Mirotu,Vijolici,Svetli,Vesni,Korlu,šerifu,pa še komu,da si nabavijo ene oreng maske in naj gredo med migrante prebivat,kot da so eni izmed njih,samo za preizkušnjo,da na lastni koži najprej preverijo da so “kul”,kot rada reče mladina sedaj.Mogoče se za začetek odpravijo nekam v Nemčijo ali Avstrijo,kjer je večja izbira.

     • domovina mili dom

      “Naš otrok itak dobjo kumrovško uzgoj u Ljubljana”.”Ne se bojati”.

     • karlina

      ha ha ha ha, res

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Nata

   Sem ljubljančanka , pa ti vseeno dam pluse , saj isto mislim + + + + + + + + + +

   Nas je pa malo – pravih ljubljančanov – to se je videlo že pri prerekanju za Plečnikovo tržnico !

   V Ljubljani živi mnogo ljudi , ki niso ljubljančani , ki služijo tu svoj kruh , večinoma v JU ,
   In to je glavni razlog – denar ! In politika ! Ker , izgleda , dobro živijo , bo še trajalo , da se pri nas kaj spremeni !

   In kdo je volil vsa ta leta tov. Zorana – sami njegovi priskledniki…….sonarodnjaki ……..muslimani ( to se je pokazalo pri referendumu in mavričnem tednu ).
   Smo v začaranem krogu- samo poglej kaj sploh lahko naredijo svetniki v Mestnem svetu – dobesedno nič .!
   Kakšna lisičja politika !!

   • viktorh

    Vem in verjamem.

    Ko sem jaz živel v Ljubljani v 50 tih, je bila še bolj “čista”.

    Bili so Srbi, Črnogorci, toda, te so nam poslali iz vrha Jugoslavije.
    Vsa uvozno izvozna podjetna so imela na čelu Srbe ali Črnogorca / Slovenijales, Lesnina, Jugotekstil, Chemo, Sadje zelenjava, Carinska uprava, banke, vojska. To pa le zaradi “višjih interesov”.

    Pozneje pa sem ugotovil, da nam je CK ZKJ po letu 1954 na Obalo in Primorsko naselil Jugoslavijo v malem.

    Žal tako je bilo pri nas, enako se je dogajalo v Dalmaciji, kjer so naseljevali Srbe, pa v Istri.

    Po osamosvojitvi pa so si post komunisti zagotovili volilno telo s tem, ko so dali državljanstvo čefurjem, ki jih imate v Ljubljani preveč. Veliko tudi zaradi šerifa.

    Ko pa danes pogledaš v DZ vidiš, da v njem sedi juga v malem, Arabci…. Nič hudega ne bi bilo, če nas prav ti tipi ne bi od nas zahtevali, da se prilagodimo njim, ne oni nam.

    Žalosten sem.

    • Nata

     Tudi mene žalosti ……..da smo pravzaprav Slovenci tako radi ustrežljivi do ” tujcev “. Prvo bi se morali zavedati , da za te ljudi – četudi imajo slovensko državljanstvo – Slovenija ni njihova Domovina .
     Veš , to dejstvo o manjšini in večini pa naši tovariši obrnejo , ravno kolikor jim paše.
     ” Večina ne more odločati o manjšini ” …….
     v parlamentu pa ” odločila je večina ” !!
     Pa kaj je zdej , no ??

     • viktorh

      Ja, ko so na oblasti levajzerji je dovoljeno vse – NJIM!

     • karlina

      točno

     • karlina

      Prvo bi se morali zavedati , da za te ljudi – četudi imajo slovensko državljanstvo – Slovenija ni njihova Domovina . Prav zaradi tega, le ti niti slučajno ne bi smeli biti v parlamentu, kaj šele v vseh porah JU IN DRŽAVNIH SLUŽBAH. Mi in naši otroci pa lahko samo sanjamo, da bi dobili tu službe-za nas, prave Slovence je bilo delo edino in samo v gospodarstvu in privatništvu, verjemi, govorim iz lastnih izkušenj. Kar spomnite se teh komunističnih socialnih delavk, ki so nam , ki smo hodili v cerkev, govorile, da nismo sposobni za gimnazije, temveč le za kakšne poklicne šole, krepko sem to občutila, čeprav sem bila odlična in pridna učenka, moja napaka je bila edino katoliška vera.

     • Nata

      + + + + + + + + + + , res je ………vendar so nekateri ljudje tako brezbrižni !
      Ali nič ne vedo , ali pa ne želijo vedeti !!
      Danes ne obstaja brez včeraj ……..brez zgodovine !

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Žalosten sem. Tudi jaz, verjemi in vsi ,ki smo domoljubni,ponosni Slovenci, ki smo že skoraj manjšina v lastni državi, sem pa tudi izredno besna, pa še kaj drugega.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • domovina mili dom

   Šotorišče postavit kar na parking Maxija. Okoliški bloki so tudi napolnjeni s tujci, bodo skupaj pasali.

   • viktorh

    Tudi to je dobra varianta.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Nazgul

   Očistimo Slovenijo!
   Določite datum protestov pred parlamentom.
   Koliko časa pa mislimo še čakati ?

   • viktorh

    Da, toda organizirati morajo Ljubljančani. Ne predstavljam si, da bi jaz iz Štajerske organiziral protest v Ljubljani.
    Poglej Kranjčane kako so organizirali protest…

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Naši oblasti je vseeno kaj bo. Na žalost nas, domoljubnih Slovencev, še kako zelo, zelo res.

  • sodnikisozločinci

   In če bi koga prijela nostalgija po dobrih starih časih, bi vse skupaj zaminiral in dobili bi nov spomenik državnega pomena – Hude Stožice.

  • mona lisa

   Naj vlada pove kdo bo ščitil državljane namesto da sprejema in hrani te migrante. Vlada se požvižga na varnost državljanov. To se pravi da ne opravlja svojega dela. Kaj se pa zgodi z delavcem ki ne opravlja svojega dela pa vemo vsi.

 • Unikatna

  Ko se bo pri nas to dogajalo, mora za to nekdo odgovarjati!! A ste popolnoma izgubili pamet, da bo vsak človek že v lastni državi potreboval policista oz. varnostnika za spremstvo? Ga bo plačala in priskrbela država!?

  • karlina

   A ste popolnoma izgubili pamet, da bo vsak človek že v lastni državi potreboval policista oz. varnostnika za spremstvo? Kako le, če pa policisti stavkajo????

   • Unikatna

    Na to sem čist pozabila…kako pa pol trdijo, da je vse pod kontrolo?!

 • dež

  Nikomur od teh migrantov se nič ne zgodi. Tudi če posilijo kakšno žensko, koga pretepejo ali samo oropajo kiosk, policija jih pridrži, ob popisu ugotovi, da imajo vsi ponarejene dokumente in naslednji dan vse izpusti.
  Če bi jih policija “obdelala” tako kot je potrebno, bi bilo teh problemov bistveno manj. Jim je pač treba dati na znanje, da niso doma, so nedobrodošli in naj se lepo obnašajo, sicer jih bodo dobili po repu.

  • karlina

   Tukaj se vidi, da je v bistvu Evropa že klonila pod migranti-nebegunci, ter jim daje vse pravice, kar je zelo, zelo, zelo nevarno.

 • novaknovak

  torej, koncem marca in v aprilu se bo to dogajalo pri nas…sam folk, ne skrbet, cmeravi pa njegov šefic pravta da je vse pod nadzorom, pa da je slo varna država…zaenkrat!

 • noname

  In to vse zato, da bodo Bush in njemu podobni še več zaslužili na orožju! Res ne bo nihče tega preprečil? EU mora sprejeti sankcije, da ne bo več sprejemala migrantov – in prisiliti USA in Rusijo, da jih sprejme.Edino tako se bodo zavedali problema. POMNITE – ČEZ 1 LETO BO TU VOJNA ZARADI TEGA!

  • Caesar

   Rusija edina dejansko dela na tem, da se ustavi tok beguncev s tem, ko pomaga sirski vojski pregnati Erdoganove in Obamove teroriste vseh vrst in osvoboditi Sirijo in s tem posredno tudi Irak. Osvoboditev teh dveh držav bo omogočila vrnitev Sircev in Iračanov domov, hkrati pa bi ti dve državi potem ustavili tok migrantov in teroristov in celotnega bližnjega in srednjega vzhoda ter severne Afrike. Dokler bo velik del Sirije in Iraka, pa tudi Libija, v rokah teroristov, migrantom ne bo ne konca. Letos jih lahko pričakujemo okoli deset milijonov.

   • karlina

    Verjemite, če bi Evropa ustavila embargo proti Rusiji, bi tudi Putin verjetno pomagal Evropi, glede ustavitve beguncev iz Sirije.Ali se motim?

 • ney

  Avstrija bi morala pri Nemčiji zapreti mejo in dati vedeti frau Merkel,-vabila si jih zdaj jih imej, če ti kaj ne paše, pa jih lahko direktno z letali dostavljaš v matične države…
  Naša Slovenija je prelepa dežela, da bi jo moral zdaj zdaj gledati samo še iz bajte,(kot v vojnem stanju)
  Če ali ko bodo pri nas počeli nasilje naj dobijo zemljevid do Murgelj, saj je tam soteska, kjer se cedi med in mleko…

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + +

 • centurion

  “…. Potniki oblasti prosijo, naj jih nekdo spremlja na večjih železniških postajah, saj se bojijo, da jih bo kdo napade….”
  Najbolje za potnike in ženske je, da vzamejo s seboj v spremstvo
  kakšnega Glocka, Springfielda, Smith&Wessona,Sig Sauerja,Colta…
  Prijazni gospodje,diskretni in 100%.
  Tudi preventivno odvračajo migrantom misli na neumnosti…

  • tarantela

   Ja, pa kva še! Ena od poslank je povedala, da je neka napadena ženska napadalca posprejala s solzivcem in je dobila 500 evrov kazani!!!! Menda je prekoračila silobran! Na to se je oglasil medicinski brat, ki je rekel: “Še premalo je dobila!” To se je dogajal na enem od odborov, prenašala je TV tretji program. Zdaj ne vem, a naj ženska v svojo obrambo poklekne in prosi milost!?

   • ljubinica

    V Nemčiji so v kopališčih prepovedali vstop imigrantom brez spremstva.
    To pomeni: V kopališča imajo dostop tisti imigranti (odrasli!), ki jih spremlja socialna delavka …..

   • Razocarana

    Vem za primer na Danskem, ko se je 17-letnica obranila napadalca, ki ji je že odpel hlače z solzilcem. Napadalec je zbežal, njo pa so oglobili z okoli 100 evrov globe. Res da je solzilec na Danskem klasificiran kot nelegalno orožje, ampak vseeno je kaznovanje ženske ki se je samo branila navadna svinarija.

    • karlina

     In kaj to pove o nas, ženskah-še vedno smo tudi v Evropi absolutno premalo cenjene, če bi se to naredilo v obratnem primeru, da bi bil spolno napaden moški, kar se tudi lahko zgodi-potem bi bilo tudi glede obrambe s solzilcem ali kakšnim drugim orožjem, vse obravnavano drugače, verjemite.

     • Razocarana

      Mislim da tu ne gre o tem da se je punca obranila moškega, ampak da se je obranila ilegalnega migranta, ki so, potem kar sem prebrala o tujih medijih, v Nemčiji, Švedski, Angliji, ipd. zaščiteni hujše kot kovčevski medvedi.

   • domovina mili dom

    Ne, ženske zdaj imate priložnost tega medicinskega kakoslava vun nest iz parlamenta, ker deci smo kar smo topli ali hladni brez jajc.

    • tarantela

     Mogoče bi ga uporabile za obrambno spremstvo. če je ne bi od strahu pobrisal, močno se mi dozdeva, da ga je sama goflja.

     • domovina mili dom

      Samo s poprom nafilat, pa bo pljuval kar dobro zna.

     • karlina

      močno se mi dozdeva, da ga je sama goflja. To je čista resnica, samo gobec ga je, zakaj drugega pa v življenju ni bil nikoli sposoben, vedno samo za lapanje.

   • karlina

    Ja, sem slišala, na grozo, kakšne leve posr….e, pardon poslance imamo. In takšni bi se ubranili v bran za Slovenijo???????????? Nikoli in nikdar, verjemite.

  • pajot

   Pa tudi madam Schnellfeuer bi bila zelo dobrodošla.

   • macon

    Madame je malo manj diskretna, ker je večja.

    • siap

     in gospod Browing bo naprošen, da razreši dobrodošlico, nda??

     • centurion

      Walther in Heckler Koch sta tudi prijetna domoljuba.Pa CZ 75 z derivati…

    • pajot

     Se pa lahko posveti večim osebam hkrati.

 • Nicr

  Dobro jutro in dober dan!Svet je lep,vse je fajn!

  Tako kot sem rekel, zob za zob,sej to verjetno razume vsak.
  Ali se oblast boji,da bo to privedlo v spiralo,oni nas,mi njih in tako naprej!
  Upam da ne,pa vendar,pocasi se bliza,ce se to dogaja drugje,se bo tudi pri nas.al kaj?
  Ja,spet bodo za belogardiste oznacili tiste,ki bodo “branili domove”.
  Folk se upira,ceprav pocasi.
  Groza!
  A lahko kej lepega preberem in podobno?Najbolje bo,da sploh ne prebiram vec teh novic,in se zaprem v svoj balonček,vse je ful dobro in lepše skoraj ne more biti.
  Tidamtidamtidam.

 • Stajerka

  Na to smo opozarjali vsi z zdravo kmečko pametjo!
  Če delajo probleme ti, ki so prostovoljno pršli, kakšni bodo šele problemi, ko bodo prisilno morali oditi?! To je povsem logično razmišljanje in popolnoma nič presenetljiva situacija, ki bo slej ko prej eskalirala.
  Sem pa že pred dnevi zasledila v enem mediju, da je prišlo do fizičnega nasilja tudi na Hrvaškem, kjer so hoteli migranti NASILNO vstopit na vlak proti EU! Predvidevali so, da so to osebe, ki so bile na mejah zavrnjene in so se preko zelene meje vrnile v notranjost!

 • von Rhein

  Razmnožiti,deliti,obveščati javnost.Na vse mogoče načine je treba ljudem predstaviti ,da se čez nekaj dni lahko Slovenija znajde v enaki situaciji.
  Navedeno v članku ni propaganda .Je čista resnica,ki je ni možno več tajiti.

  • neny

   se strinjam. Tako je.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Stajerka

  včerajšnji slovenski protest v avstrijskem mediju……zanimivi komentarji bralcev, kot vedno

  http://www.krone.at/Welt/Tausende_Slowenen_gegen_Fluechtlingsunterkunft-Protest_bei_Kranj-Story-497136

 • Poštenje velja

  Dolfi zakuri da ne bo prepozno!

 • PIA PlA

  Merklco in njene oprode na Evropsko sodišče.
  Migrante pa naj vrača vsaka država, ki jih je sprejela po svoje. nič več vračanj v državo iz katere so prišli.

  • Nata

   No, ravnokar sem napisala isto !! Tega res ne razumem !
   Se pa sprašujem , kaj za hudirja je ” zadaj ” , pa če pustimo ob strani kikse Velikih v preteklosti , pa tisto vražjo nafto !!
   In veš , zjezi me , ko slišim kakšne pametne predloge – npr. M. Le Pen, naj jih vzame papež v Vatikan ( morda bi lahko poskrbel za kristjane ? ).
   Hm, kaj pa silne Mošeje po Evropi , pa njihovi Kulturni centri ……pa šole…..pa vrtci ??
   Uuuuuuh, sem zoprna !!

   • domovina mili dom

    Kar je res je res.

   • Vera

    Niste zoprna , temveč ” realistka ” !

    • Nata

     Hvala !!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Nata

  Ja, pravzaprav res ne vem zakaj se dogaja tole ” vračanje ” ?

  Zakaj vračati ? Če enkrat prestopijo mejo in se država odloči kaj bo sprejela – oprostite koga bo sprejela – potem naj sama poskrbi za vračanje .
  Stroški bodo verjetno še vedno manjši , kot vzdrževanje teh migrantskih centrov !

  In, res je velik problem v tem , da ta množica postaja ” jezna ” – pridružili se jim pa bodo ( po dolžnosti , ali pa zaradi strahu ) še tisti , ki so že leta v Evropi !!

  Kako že pravimo – bolje prva , kot zadnja zamera ??

  • Erika

   Ja, jaz se tudi sprašujem, zakaj jih vračajo po vrsti v sosednje države. Avstrija jih bo pa seveda vrnila nam, Cerar in drugi na vodilnih položajih jih pa itak niso sposobni vrnit drugam, ker so po njihovem mnenju migranti več vredni, kot državljani RS. Po mojem mnenju bi jih morali vrnit v njihovo matično domovino, ne pa da si sedaj države EU na nekaj način polena pod noge mečejo, z vračanjem migrantov, potem pa še rečejo, da jo to naš problem. Mi davkoplačevalci bomo pa njih moral še preživljat.. pa tudi ni mi jasno, kako lahko nekdo prestopi cca. 15 meja, preden je prišel v Slovenijo, Avstrijo, Nemčijo, itd., se vmes vsakič izmislil svojo identiteto ali pa se zlagal, da je ID pozabil doma… a enga iPhona je pa lahko s sabo prnesu!?.. Matr..

   • Nata

    + + + + + + + + + + +

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tarantela

   Merklca jih je zvabila,nima sedaj pravice svojih gostov vriniti drugim!

 • Get2 Business

  vsakega, ki ima bližnjevzhodni izgled, preventivno v živalski vrt, tam naj se potem ugotovi če ni žival. (elektrodo v rit in podobni pregledi)

 • cornusmas

  Takole…za pokušino…da vidite intelektualni domet….twitter…Iris Haussmann….Džizs,ko nekdo nekomu sorodstvo primerja z govedom….kakšna zaplankanost….

 • domovina mili dom

  Enostavno spodbuditi njihovo domotožje po ….
  Letalski prevozi so hitri in dolgoročno gledano zaradi varnosti Evropejcev najcenejši. Na letališčih pa brez proti terorističnih kontrol, kar hitro naložiti in odpeljati na kraj njihovega domotožja.

 • xtc

  Polovit ,za mrežo in dakojšnja deportacija nazaj.

 • cornusmas

  Pravzaprav žalostna podoba…mnoga življenja so ugasnila…mnoga še bodo…Nekateri res bežijo,da si rešijo življenja….spet drugi izpolnjujejo peklenski načrt.Režiserji pa v varnem zavetju.A to je ta NWO?

  • Mihilus

   Ne NWO bo nova družbena ureditev po nepopisnem kaosu. Zdajle so v fazi ustvarjanja kaosa….. in šele začeli so.

   • cornusmas

    V ozadju morajo biti grozljivi dogovori.

  • Nata

   + + + + + + + + + Ja in to je pa največja žalost . Migranti so izkoristili stisko beguncev !!!!!!!

 • Novakec

  Včeraj prišlo okoli 800 turistov, jodlarji so jih spustili 400 k sebi, ostali si pa ogledujejo lepote Slovenije.

 • dob

  Pravi komunisti. Če jim ne daš, si sami vzamejo.

  • domovina mili dom

   +++++++++

  • karlina

   itak

 • siap

  Khmm, ko bo dekl dvignilo, bodo pa domobranci krivi !!

 • cornusmas

  Če bom branil svoj dom-a potem bom domobranec?In bom kriv?

  • macon

   Seveda. Sistem se bo spravil nate.

  • domovina mili dom

   Za komuniste si že nevaren če bereš revijo Dom in vrt.

   • sodnikisozločinci

    Seveda, bo treba malo z lopato potrenirat, jih je mnogo za zakopat.

  • karlina

   Bomo vsi, nič hudega, bomo pa spet-domobranci, kar je prav, če si zaveden,domoljuben, ponosen SLOVENEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • neny

  Enaka nevarnost sledi tudi nam. Zato je zlata vreden vsak najmanjši protest proti migrantskemu navalu za katerega ne bo nihče odgovoren. Cilj svetovnega ustroja je povzročiti kaos – hočejo nas spraviti na kolena.

 • von Rhein

  In dem leerstehenden Baumarkt wird es dann so zugehen wie im ehemaligen Baumax in Leoben!! Lasst Euch das nicht gefallen!!
  …………………………….
  Samo eden izmed komentarjev pod člankom v časopisu KRONE.
  V praznem trgovskem centru (Baumarkt) se bo dogajalo to kar se sedaj v nekdanjem Baumaxu v Leobnu. Ne dovolite tega.
  Kaj se dogaja v Leobnu pa ve tisti,ki hoče vedeti.Informacij ni možno blokirati,čeprav mnoge servirajo olepšane.

  • Jovo Jamnica

   V Leobnu jih je namestil Šefic osebno…

  • Kapucinka

   Dobro je videti, da nas večina Avstrijcev podpira, ker vedo, da protestiramo zaradi varnosti in ne zaradi nesolidarnosti. Tale je še simpatičen:

   Komisch, bekommen die Refutschis nicht normalerweise Luftballons,
   Luftschlangen, Bussis und Refugee-Welcome-Taferl? Bleibt zu befürchten,
   dass sie sich so am Ende in Slowenien gar nicht wohl fühlen und
   umkehren. Das wäre ja furchtbar…

  • karlina

   Kaj se dogaja v Leobnu pa ve tisti,ki hoče vedeti.Informacij ni možno blokirati,čeprav mnoge servirajo olepšane. Točno, samo Cerar se spreneveda-še vedno, če bomo vsi rekli, da je črno, bo on vstrajal pri svojem,da je belo in četudi vsi desničarji govorijo, da je 2+2-4, levičarji pravijo in zatrjujejo, da temu ni tako, oz. razmišljajo in razmišljajo in razpredajo.

 • macon

  Pač preizkušnja za evropsko covilizacijo. Sistem bo proti nam, ekstremni levičarji tudi, revčki, nevrotiki in shizofreniki tudi. Kar se mene tiče, nismo vredni, da nas zemlja nosi, če se pustimo pospraviti tem kretenčkom in par milijonom zabitih muslimanov. Klinc jih gleda.

  Evropejci smo oblikovali ta bedasti planet po svoji podobi, muslimani nimajo o ničemer blagega pojma. Sranje bo in to hudo, najhuje bo, kjer bo eskaliralo. Na koncu bomo z buldožerji napolnili globoke jame. Ne se zajebavat z najbolj razvitimi ljudmi planeta, kako tolerantni smo kaže kaj prenašamo in bomo še nekaj časa. Na koncu bo masovni pogreb zabitežev in primitivcev s predstavami iz 19. stoletja in s predstavami iz bitke na Neretvi.

  • neny

   Pamet Evropejca je padla v podenj pod vplivom glavne inštance največjih zveri.

  • pajot

   *********************

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cornusmas

  No,ko se s tvitom oglasi spoštovani Bergant…gre zares.Okaral je prebivalce Šenčurja…mar ne vedo,da ima ime njihovega kraja povezavo s sirijsko materjo krščanskega mučenika Sv.Jurija?Oni pa si drznejo protestirati.Ne vem,dela iz sebe norca…ali iz nas?

  • sprehajalec

   Je pozabil dodati, da bodo Sirijci ostali v nemčiji. V Šenčurju bodo tisti zavrnjeni iz meje, maročani, Iranci afganistanci, egipčani. Kaj ima Sveti jurij z njimi?

 • Razocarana

  Če bo šlo še tako naprej kot gre, upam da imamo v Sloveniji saj par pravih kerelcev kot je bulgarski civilist, ki v svojem prostem času izvaja patrolo vzdolž Bulgarsko Turške meje:
  http://www.breitbart.com/london/2016/02/21/bulgarian-civilian-patrolling-border-with-turkey-has-already-single-handedly-captured-20-illegal-migrants/

 • Mazinga

  Ah, spet smo pri levih in desnih. Kaj za vas je Merklova skupaj z nemškimi tovarnarskimi mogotci morda levica? Ona je začela eksodus z welcome. In skoraj vse vplivnejše EU države so temu sledile. Skoraj vse vlade v EU so desne. Bi prej rekel, da desnica na oblasti koplje jamo EU. Ali je spet v ozadju vaša večna Yu udbomafija, ki obvladuje očitno celo EU? Dajte se malo sami sebe poslušat kakšne trobite.

  PA VENDAR …. moram vseeno dodati, da se imam sicer za levičarja na celi črti, pa vendar sem ABSOLUTNO PROTI tej ISLAMIZACIJI EU in glede tega ZL nima nobene moje podpore. Samo pri nas je levica tako invazivna s tem, nikjer drugje v Eu kar vidim in berem. In ga skoraj ni levičarja, pa jih poznam dosti, ki ne bi imel enako mnenje kot jaz. In nas je samo v tem pogledu sicer zelo razočarala ta slepota ZL videti dejansko stanje. In ne dvomim, da se bo to poznalo pri volitvah. Sam sem še neodločen, večina znancev in prijateljev pa bo ali ostala doma ali probala najti alternativo kje na levi. Brez skrbi, noben od nas pa kot vidim iz debat, ni v nevarnosti, da bi zbolel za janšitisom. :-)

  Osebno mislim, da je potrebno pomagat PRAVIM beguncem, ki pa jih je verjetno manj kot 5% ali 10%. Vse ostale pa bi morali TAKOJ in SPROTI vračat v njihove matične države. TAKOJ, ko je ugotovljeno, da gre za navadnega ekonomske migranta, ki ga je nekdo tam doli organizirano poslal sem Tako bi tudi tisti, ki še nameravajo na pot videli, da le ni tako, kot si zamišljajo.

  Potem pa je tukaj še ena tragedija za normalne Evropejce, ki bomo končali na koncu med Scilo in Karibdo, med nacizmom in islamskim fundamentalizmom (kot, da drugačen islam sploh kje obstaja :-)). Namreč stranska posledica ta slepote spregledat kaj ti ekonomski migranti dejansko so, je pa porast drugega velikega zla, nacizma.

  Še najbolj pošteno opiše ta filozov to norijo, ki jo delajo politiki EU:

  https://www.youtube.com/watch?v=cCOLcMqdpls

  • sprehajalec

   Gre za diktaturo antifašizma, ki je tradicionalno povezana z levičarji. Ker levičarji se borijo proti desničarjem fašistom. Odtod ta logika, ki piej vodo.

   • cornusmas

    Bentiš no,kje za vraga je ta fašizem?To je oslova senca.

    • sprehajalec

     Gre za prastare stereotipe. Tako so nas učili v šoli. Vse kar je desno, je grdo in hudobno in nazadnjaško, vse kar se proglaša za levo, je dobro, napredno, humano. V določenem trenutku v zgodovini, so bili celo Rdeči Kmeri dobrotniki, ki se borijo za svobodo in socialnne pravice kamboškega ljudstva.

     Strah, da se bo pojavil ali da bodo označeni za fašiste, paralizira europske politike. Ni enega med njimi, ki si upa afganistanske migrante označiti za “drugačne”. Ker bi veljal za fašista. Iz tega se potem po analogiji izvede “diktatura antifašistov”.

     Ne gre za oslovo senco, temveč gre za nek dejanski strah, ki je povsem enake sorte, kot strah pred peklenščkom v srednjem veku.

   • macon

    Levičarj ise borijo za oblast in svojo diktaturo, s fašisti so marsikdaj in marsikje prav lepo sodelovali. Tepli so se samo zato, ker so oboji hoteli zase vso oblast.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • von Rhein

   Čeprav se ne strinjaš s tem kako zadevo ilegalcev obravnava ZL,vseeno to povej Butastemu Hanžku in opozori naj malo zadrži traparije zase.S takimi izjavami on in množica denarosesov,tudi iz raznih institutov,povzročajo revolt. Da to podtikaš ,po tvoje janšistom,je samo zlonamerno. V večini pa se strinjam s teboj.

  • Winston Wolf

   “Drugačen” islam žal res ne obstaja.
   Beri Koran, cilj islama je širjenje religije in vsa dejanja muslimanov so namenjena izključno temu. Dejansko se ne ukvarjajo z ničemer drugim… …eni “radikalno”, drugi pa “prijazno” – dokler ne dosežejo večine.
   Kdor cilju širjenja islama ne sledi, enostavno ni musliman – izobrazi se malo.

   Kar pa se tiče t.i. “levičarstva” oni itak apriori ne priznavajo nacionalnih držav. Za njih ni Slovencev, Hrvatov, Nemcev, Poljakov itd… …so samo bratje-tovariši proletarci.
   Enaka “kuga” kot muslimani – oni se tudi ne “delijo” po nacionalnosti. Če je musliman mora slediti ciljem svojega verskega voditelja (OK, šiiti in suniti imajo malo ločeno agendo) in nacionalnost, “Arabec”, Turek, Sirijec, Iračan, Jordenec ni pomembna…

   • Mazinga

    To sem tudi sam napisal, da sem skeptičen, če obstaja. Kar pa zadeva religijo, nekje sem prebral, da so dobri verniki samo tisti, ki ne jemljejo resno svoje religije in bukev. :-)

    Niti pod razno pa ne bi enačil islama s komunizmom. Bistvo (ne govorim zdaj o realizaciji) komunizma je vse dobro, odprava izkoriščanja, enake možnosti za vse, … itn itn. Je pa zelo primerljiv lahko kapitalizem pa islam in fašizem ter nacizem.

    • karlina

     Bistvo (ne govorim zdaj o realizaciji) komunizma je vse dobro, odprava izkoriščanja, enake možnosti za vse, … itn itn. ??????????????????? Zdej mi pa razloži, kakšen komunizem smo imeli in ga še vedno imamo, vsak dan bolj in bolj v Sloveniji, res me močno zanima, če se vsega tega, kar si napisal, naši komunisti niso in ne držijo.

     • Mazinga

      Imeli smo SOCIALIZEM, nikoli komunizem. In je bilo SUPER za vsaj 95% prebivalstva. To, kar imamo danes, kar pa ustreza 5% oz. še manj, pa je kapitalizem, iz začetka prejšnjega stoletja.

      Kaj pa naj bi me motilo od Jugoslavije, morda to, da se je lahko vsaj zastonj došolal? Da so vsi bili oblečeni in obuti? Da smo lahko vsi šli na dopust, če ne drugega pa v sindikalne prikolice. Ali naj me moti, da so vsi imeli streho nad glavo, da ni bilo sploh treba zaklepat vrat ali avta na ulici, … itn itn. In v trafikah sem lahko kupil iste nemške časopise kot sem jih lahko v Muenchnu ali na Dunaju, vse možne ameriške, … itn itn.

      Kaj mi tukaj ni jasno? Ali morda tebi ni?

  • karlina

   In kar me dodatno jezi pri ZL je, da sem tudi sam in velika večina levičarjev, nenadoma končali na seznamu nestrpnežev, ksenofobov in še kaj več, ker se pač ne strinjamo z njihovo bolestno popačeno sliko te krize. Zakaj ste jih pa volili, če jih ne bi, verjemi, da bi bilo danes stanje v državi absolutno drugačno.

   • Mazinga

    Sem jih volil iz prepričanja, ker so edini, ki so obljubljali borbo za DELAVSKE pravice, ne za kapitaliste in za to, da 0.34% slovenskih bogatašev dobi še dodatnih 500€ na mesec. Kot sem rekel, v vsem so točno to, kar pričakujem od poštene leve stranke, RAZEN te norije glede muslimanskih vdorov. Mislijo dobro, ne razumejo pa, kaj se dejansko dogaja. Kar jim nu pred stoletji uspelo z orožjem, jim bo morda uspelo demokratično, da bomo imeli kmalu šeriatsko pravo. Upam seveda, da ne.

  • cenzuriranidivjak

   Merklova je socialistka, torej levica. Skrajna levica. Deluje po marksističnem programu. Se ne splača brat tako dolgega teksta, ko pisec v prvih 2 stavkih pove, da nima pojma, o čem piše.

   Niso važne besede, temveč dejanja. In dejanja Merklove so dejanja, kakršna so opisana v tekstih skrajne levice.

   • Mazinga

    Ha, ha, … kaj res desni ne morete niti malo pobrskat po internetu, da bi si prebrali njen življenjepis preden iz ta zadnje vlečete iz obupa neke izmišljotine?

    Daj si malo poglej, če ne razumeš angleško, pa se dobi wiki tudi v drugih jeziki. Merklca je totalna DESNICA.

    Angela Dorothea Merkel[a] (née Kasner; born 17 July 1954) is a German politician and former research scientist who has been the Chancellor of Germany since 2005 and the ***Leader of the Christian Democratic Union (CDU) since 2000***.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel

    • cenzuriranidivjak

     Politika migrantov je skrajno levičarska politika. Ostalo za Slovenijo ni posebej relevantno. Rojena v Nemški demokratični republiki, torej socialistični Nemčiji, že od mladih let prodorna političarka, torej vzgajana v marksističnih časih in marksistični ideologiji.

     Njena politika je multikulturizacija Nemčije, in to je leva, marksistična politika.

     Kje sem pa napisal, da sem desni? Širiš lažno propagando, pa sem te popravil. Saj bi popravljal tudi po drugih portalih, pa me tam vztrajno cenzurirajo.

     • Mazinga

      Ma kaj res? Če to misliš, se boš moral še dosti naučiti.

      EDINI, ki imajo KORIST od migrantov so ultra bogataši, ki rabijo poceni delovno silo za svoje tovarne, rudnike in podobno … samo tukaj so se zafrknili, ker so šele po prihodu teh hord z izpranimi možgani ugotovili, da niso sposobni niti lopate držav v roki, kaj šele kaj drugega. In namesto, da bi tako zbili ceno ure lastni domači delovni sili, so tako dobili en kup lenob, ki jim je edini interes vlečt zastonj pomoč in ustvarjat nove muslimane. Nekoč jih bo dovolj, da bodo lahko povsem demokratično ukinili demokracijo, človekove pravice, … in vse ostalo. Že videno v Nemčiji med vojnama.

      Levica pa ni nikogar vabila, ko pa so ŽE PRIŠLI, pa so se ujeli v past človečnosti, ki je tu na napačnem mestu.

     • cenzuriranidivjak

      No, saj si sam sebe zanikal, da migranti ne prihajajo sem zato, ker bi rabili poceni delovno silo. Za minimalno plačo ti bo v Evropi delal kvalificiran, šolan kader. Brezposelnost Španije, Grčije, Slovenije in ostalih držav je dovolj visoka, da se poskrbi za vse potrebe po kadrih.

      Angela Merkel je povabila migrante in sicer v skladu z marksističnimi multikulti prepričanji. Iz istega razloga so pri nas igrali Zdravico v arabščini in ovijali Prešerna v žico. Vendar te evropske in svetovne politike ne vodijo “ultra bogataši kapitalisti”, ampak kar “ultra bogataši bankirji”.

     • Mazinga

      Nikje sem nisem zanikal, malo si slabo razumel, ONI prihajo iz enih razlogov, ONA pa je to spodbudila iz svojih, kot prava zagovornica kapitalizma.

      Če bi se jaz doli rodil, glavo imel napolnjeno samo z verzi iz Korana, imel miselnost, da so moški superiorni, muslimani pa na sploh, … tam nekje pa je blesava Evropa, ki bi mi dala 10x ali 100x toliko zastonj pomoči, kot bi doli moral delat, … bi verjetno tudi rinil sem.

      Sploh niso problem migranti, ti počnejo, kar bi verjetno vsak na njihovem mestu. Zato tudi ne čutim nobenega sovraštva ali prezira do njih. Problem so EU politiki, ki to dovolijo, ti bodo upam nekoč polagali račune narodu. Če bo kaj ostalo. In ko bo enkrat muslimanskih svet naredil iz sedanje Eu puščavo ekonomije in človečnosti, kot si so jo s svojo religijo ustvarili doli, bodo gledali naprej na sosedov vrt, recimo Avstralija, Japonska, ki se jih krčevito branijo, … in bodo spet naredili vse, da poteptajo ta lepi vrt.

     • cenzuriranidivjak

      V Evropo ne spuščajo migrante samo Nemci, ampak še kar nekaj levih liberalnih držav – socialistična Francija, ultraliberalna Švedska, vrata jim pa zapirajo konzervativne Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska. Naštete države so desne, ostale so leve.

      Ni sploh važno, s kakšnim razlogom je Merklova karkoli sprejela, važno je, kakšna je njena politika v praksi, in to vemo, kakšna je.

      Ničesar nisem “narobe” razumel. Politika Angele merkel je marksističen multikulti, in marksizem je po pojmovanju politike ekstremna levica. Nikakor je ni primerno označevati za skrajno desnico. Tudi, če je v ekonomskem pogledu desna (kar ni, ker 45% javne porabe ni nekaj desnega), ni desna v političnem, ki se nas najbolj tiče.

      Lahko pišeš še 20 strani tekstov, v vsem tem času nisi napisal enega pametnega argumenta, zakaj da je ona desnica. Pogledal sem si, da je predsednica desno-sredinske stranke, vendar ta desna-sredina je približno tako, kot demokrati v ZDA. Tudi politika Obame in Merklove je sinhrona, torej demokratska, torej levica.

     • Mazinga

      Barvno slepim ne pomaga razlagati mavrice, tebi pač ni pomoči. Zanimivo sicer, da je kščanska unija, katere vodja je Merklova od 2000 socialistična tvorba, zanimivo.

     • cenzuriranidivjak

      Zakaj po tvoje socializem in krščanstvo ne gresta skupaj? Katere točke krščanstva niso kompatibilne z idejo socializma?

      Ne gre za to, da sem barvno slep, gre za to, da ne znaš razložiti svojega mnenja. Razen tega, da si prebral, da je Merklova predsednica desno-sredinske stranke, kar sem tudi sam priznal , da je res, nisi še ničesar povedal.

      Dejstvo, da je predsednica desno-sredinske stranke ne spremeni tega, da so njene politike glede migrantov in ekonomije leve politike, in sicer iz razlogov, ki sem jih že prej omenil. Tvoj odgovor na to je, da sem “barvno slep”. V kakšni gostilni morda tvoj argument drži vodo, drugače je pa to brezvezno opletanje “z jezikom”.

     • Mazinga

      Khm, debatiramo o planetu Zemlja? Na našem planetu je cerkev (posledično krščanstvo) pojem DESNICE. Njen sovražnik pa sta od zmeraj socializem, komunizem, …. zato so tudi sprli slovenski narod, ker je komunizem grozil jim pobrat nakradeno in nagrabljeno skozi tisočletja.

      Še enkrat, levica ji ni VABILA, to jih je DESNICA, kapitalistična seveda (še eni, ki so desničarji). Levica pa je za sprejemanje le teh, pri tem pa povsem ignorirajo, da jih je 99% na strani religije, ki ima še največ skupnega z nacizmom po nazorih.

     • cenzuriranidivjak

      Ja, Merklova je izdala desnico s svojo levičarsko politiko. Rešitev problema je pa v tem, da politiko prevzame prava desnica in ne zlagana marksistična “desnica”. Bo uredu?

      Povej, katere krščanske ideje so nekompatibilne s socializmom. V osnovi gre za precej podobne ideje. Jezus je učil, da si je treba pomagati in je bil neke sorte komunist. Vendar ga komunizem ne mara, ker je poanta komunizma v internacionalnem multikulturnem, kjer je treba tradicionalno kulturo uničiti. Socializem pa ni tako ekstremen.

      Še vedno me zanima, katere krščanske ideje niso kompatibilne s socializmom. Krščanstvo se uvršča v desnico zato, ker je levica antireligiozna in ne zato, ker bi bile ideje krščanstva v nasprotju z socializmom. So pa ideje komunizma v nasprotju z idejami krščanstva.

     • Mazinga

      Khm, komunizem ne mara CERKVE. Sicer pa si zdaj samo povedal, kar jaz rad, da je bil Kristus prvi komunist in da je na svetu morda 1% kristjanov, ki bi sledili njegovemu vzoru.

      Edina poanta kršanstva je v odpravi krivc, enakost za vse, ljudi loči na izkoriščevalce in izkoriščane. Kje si tu prišel tukaj z multikulti idejo zraven, mi ni jasno.

      Klasični primeri desnice, vsaj po enciklopedijah, so cerkev, kapitalisti, nacisti, …..

     • cenzuriranidivjak

      To, da samo 1% kristjanov živi po načelih Jezusa Kristusa, je laž in zavajanje. Če komunizem ne mara cerkve, zakaj potem ubija kristjane, namesto, da bi npr. podrl samo cerkve, kristjanom pa prihranil življenja? Največje žrtve komunistične revolucije v S.Z. so bili kristjani, ruski ali ukrajinski, pri nas pa večinoma kristjani v partizanih (ki so jih komunisti pošiljali na juriš pred nemške strojnice) ter seveda razoroženi domobranci.

      Multikulti je komunistična ideja, da je treba tradicionalno in nacionalno uničiti ter zamenjati z internacionalnim. Ideja komunizma je oblast nad ljudmi. Težko je nadzorovati kulturno zrel in enoten narod, veliko lažje pa se je prisesati na razdvojen narod, ki ne pozna ali ne mara svoje verzije zgodovine. Namen komunizma ni nič drugega, kot oblast manjšine nad veliko večino, uničevanje tradicionalne kulture ter kraja premoženja državljanov. Vse to pa je zavito v lepe besede enakosti, bratstva in junaškosti.

     • Mazinga

      Toliko domišljije (če bi uporabil tvoje besede, pa bi moral reči laži in zavajanja), da sem res odprtih ust. Kaj naj človek sploh odgovori.

     • cenzuriranidivjak

      Vem, da nisi sposoben odgovoriti z dejstvi, ker si ves čas samo nakladal. Tako, kot vedno do sedaj. Odgovori z resnico, ne z bullshitom.

     • Mazinga

      Prej ali slej pride večina do točke, ko se sprašuje ali je vredno naprej ali ne …. ali pa se preprosto sprijazniti v neki debati, ki to ni več, je bolj monolog, da pametnejši prvi odneha.

     • cenzuriranidivjak

      Ni moj problem, če živiš v pravljici, ki je ne moreš potrditi z dejstvi. Pa očitno še nisi odnehal. Pa tudi pregovor ni nujno resničen.

 • sprehajalec

  Ma kljukci Avstrijski, status jim zavrnejo Nemci, vedo da bodo deportirani, vendar jim gre po ne vem kakšnih konvencijah pravica do prostega sprehajanja po Avstriji. In to pri tipih, ki nimajo kaj izgubiti in so po tradiciji sposobni takoj pograbiti za nož ali kamen in železno palico. Sploh ni vgrajene zavore, da bodo s tem drugega poškodovali in bodo konselvence. Ne moreš verjeti.

  Bojim pa se, da bo pri nas isto.

  • karlina

   Mene pa pri vsem tem sranju, zanima, kako spi mama Merkelj, ki je vse to zakuhala.

  • samsara

   Ob sedanji vladi ne more biti drugače!
   Zgolj vprašanje časa.
   Obstaja pa vedno možnost ljudskega upora…

  • sevenx

   Nobena konvencija ne omogoča tega. Gre za navodila iz vrha elite navzdol. Tako rekoč goljufajo.

 • Winston Wolf

  Po FB je pravkar zaokrožilo, da je vlada včeraj, ko so bile vse oči uprte v Šenčur, hinavsko na Vrhniki naselila ca. 100 migrantov. Tik zraven vrtca in 100 metrov od šole, itak.

  Je to res?
  Lahko kakšen Vrhničan to potrdi?

  • Slovenec 33

   No, takole se nam dogaja nova prikrita okupacija slovenskih dežel, s streni okupatorjev in domačih izdajalcev.

 • Nazgul

  Očistimo Slovenijo!

  Popolnoma enako se bo (z rahlim časovnim zamikom) dogajalo v Sloveniji.
  Lahko se pripravimo na razmeroma težke čase.

  Včerajšnji Šenčur je bil sicer primerna lokacija, glede na napoved naselitve beguncev v tamkajšnji Baumax ……

  Vendar: Protagonistom slovenskih odločitev (slovenki vladi) bo stvari potrebno pojasniti jasno in glasno v središču Ljubljane, pred parlamentom.

  Prosim, določite datum zborovanja pred parlamentom.

  Očistimo Slovenijo!

  • neny

   +++++++++++++ odličen predlog. hvala.

  • rdeča pesa

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Vera

   + 10 !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Nazgul

    Karlina, hvala.

 • Rožle

  A pred tem so bile pa varne…?

 • Stajerka

  Avstrija ima policijo in vojsko na špici opremljenosti, številčnosti in organizacije!
  Sploh si NE upam pomislit, kako bo to zgledalo v Sloveniji, ob vsesplošni anarhiji omenjenih institucij in v neverjetnem času razpada države na vseh frontah!
  Na koncu nas bodo reševale vaške straške in samoorganizacija, kot se je zgodilo 1991 – samo takrat je bilo vsaj nekaj orožja, danes ga je v civilni sferi bore malo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • renee

   Vile ,lopate,krampi in še bi se našlo..

 • Kapucinka

  Violeta bo seveda sikala, da imaš v vsaki državi kriminalce – tako kot ima vsaka država krščanske samomorilce, to nima nobene veze s kulturo …
  Če bo Nemčija tiho trpela, da bo tja prišel še en milijon napovedanih migrantov, se bojim, da se bo vse skupaj končalo s še eno vojno in kakšnim genocidom. Razočarani migranti bodo ropali, pretepali in posiljevali, teroristi se prosto sprehajajo po centrih in novačijo za samomorilce, Evropejci bodo nezaupljivo gledali vse imigrante, ker se bodo bali teroristov in posiljevalcev. Ko bo vojna izbruhnila v Evropi, bo nanjo navalil ves Bližnji vzhod, za Američane pa ne vem, kako hitro bodo pribrzeli.

  • ney

   Večinoma se strinjam….Bližnji vzhod bo bolj težko kar navalil, ker jih Rusi ustavljajo, saj po EU bi bila Rusija naslednja, tega pa se Putin dobro zaveda, zato tudi Poljakom ne pusti, da bi sprejeli migrante…

   • Jovo Jamnica

    Ja, Rusi imajo srečo, da jih varuje V4. Drugače bi jih migranti že preplavili…

    • karlina

     Ne, ne ,Rusi so lahko veseli ,da imajo Putina, ki je toliko domoljub, da on sam niti slučajno ne bo spustil v svojo državo muslimane in s tem njhovo vero, Rusi so ,kot Srbi-ponosni pravoslavci.

   • Kapucinka

    Muslimanske države niso dosti solidarne, ko gre za socialo, za vero pa bliskovito reagirajo. Za eno bedno karikaturo zažigajo zastave, begunci v Nemčiji trgajo biblije. Ko bi pa krščanski begunec raztrgal koran, bi ga drugi begunci brez dvoma obrcali do smrti.

    • ney

     Saj vem, in upam, da se bomo znali tega ubraniti…niso pa tukaj samo kristjani proti muslimanom, so vmes tudi pravoslavci…

     • Kapucinka

      Mislim, da si hotela reči katoličani. Glavno, da bomo Evropejci držali skupaj.

    • Slovenec 33

     V Nemčiji ni beguncev, so le dezerterji in okupatorji.

 • Okra tatoo

  Dragi sonarodnjaki! Sedaj se boste soočili s tisto nočno moro, katero sem jaz rešil že pred dvajsetimi leti. Kako zaščititi svojega otroka, ko ga napade katoliška banda, ostali gledalci pa gledajo vstran. Lahko vam povem enastavno rešitev. Postanite vsaj toliko multikulti, da bo vašega otroka na postaji zaščitil vsaj kakšen Črnogorec, če že ne Bosanski musliman. Še malo pa boste vzklikali Guten morgen Deutchland ali pa zopet po starem živela Juga, da boste preživeli. V nasprotnem primeru pa kamena doba ali izselitev. Dvomim, da bodo lovci in gasilci rešitev. Zase že. Za vas se jim pa fučka.

  • Vera

   – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – — – – – – – — – – — — – – —-

  • karlina

   Kako zaščititi svojega otroka, ko ga napade katoliška banda, koga si imel v mislih, lahko razložiš?????????????’

   • samsara

    Zgleda, da je padel od nekod.

  • Slovenec 33

   Poslušaj, kaj se ti je spet poslabšalo v času prostega vikenda. Kakšna doza pomirjeval ti ne bi škodila, da si boš pomirjen lahko beton izza nohtov obrisal, ker si bil očitno med tistimi, ki so otroke in ženske v rudniške jaške zazidavali in jih zato še vedno mora tlači.
   In v času umerjenosti, bi si lahko kakšno knjigo prebral o vrednotah, ki jo za časa svojega šolanja nisi.

   Res ne moreš skriti, da si topoumni produkt usmerjenega izobraževanja s popolnoma uničenim potencialom, ni pa nemogoče, da imaš že kakšen akademski naziv s fdv. Tvoje pike so nekje okrog nivoja tvojih čevljev (enega ne obeh, da ne bo pomote).
   Če boš imel srečo in boš vzel v roke kakšno uravnoteženo literaturo, boš morda iz knjige izluščil kaj, kar večina v tvoji okolici že ve. in potem si ne boš take sramote delal

 • ney

  Novinarstvo Zahoda sramota poklica!!
  Objavil/a Bozan Zabjek, dne 2016-02-20 ob 11:29:14
  Sirska vojna bo zagotovo vmeščena v zgodovino kot najsramotnejša epizoda Ameriškega in Zahodnega novinarstva, torej tudi slovenskega.
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/172328/novinarstvo-zahoda-sramota-poklica

  • Če je vse to res, je to GNUSOBA od sramote……………….zamislite se politiki in novinarji !!!

  • neny

   Dober sestavek, žal pa tudi vsi nepristranski novinarji ne znajo pogledati v jedro arabskih prišlekov , ki namenoma ustvarjajo največje grozote, kar si jih lahko zamislimo.

  • Vrhovni sodnik

   Super članek, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10.

 • karlina

  Super ne, sami zdravniki, inženirji, učitelji-pa delajo takšno sranje, kaj šele bomo doživeli od nešolanih zdravih moških, ljudje božji, nič dobrega se nam ne piše, če jih bo naša leva vlada tako grozno zagovarjala in nam kar naprej metala pesek v oči, da se pri nas kaj takšnega ne more zgoditi.

  • Slovenija moja dežela

   vse to se nam dogaja,samo zaradi nesposobnih voditeljev,Bruslja,Merklove,v glavnem podn od podna vse skupaj.Če bo šlo še nekaj časa tako navzdol,bo enkrat res oreng zaropotalo in potem ne bo fajn. Kot kaže zgodovina,človeštvo enostavno ne more prebivati v miru in politika je eno samo veliko sr..je . Če bi imelo prebivalstvo vzvod s katerim bi lahko politike držali na vajetih bi bilo bistveno drugače,ne bi si upali igrati takšnih igric

  • Nazgul

   Tako je Karlina; pri nas se to ne more zgoditi – dokler se ne bo zgodilo.
   Morda v dveh, treh mesecih.

   Kje bom takrat po Sloveniji lovil razne Šefice, Cerarje in ostale jahače magle, ki nam bodo takrat prodajali že nove pravljice za lahko noč ?

   Kdo bo odgovarjal, ko bodo prva nasilja in posilstva ? Te jahači magle sigurno ne!

   Zato je na nas, da sedaj jasno in glasno povemo, da to sigurno ne bo šlo tako naprej!

   Določite datum zborovanja pred parlamentom.

   Očistimo Slovenijo!

 • Nazgul

  Pošiljam še dodatno zanimivo informacijo:
  http://www.24ur.com/novice/slovenija/kranjski-dijaski-dom-tudi-dom-za-mladoletne-begunce.html

  Temu
  se reče neobvladovanje situacije. Predstavljam si, da je moj sin v tem
  dijaškem domu. Ob začetku šolskega leta mi dajejo v šoli za podpisovati
  neke listke, da lahko mojega otroka slikajo v šoli in podobne neumnosti,
  v ozadju se pa ravnateljica sama dogovarja z ministrstvi za oddajo sob v
  dijaškem domu beguncem ….

  Tu se bodo začele zadeve lomiti samo preko interneta in odločnega NE ljudi na demonstracijah.

  Očistimo Slovenijo!

  • Vrhovni sodnik

   Super članek, ++++++++++++++++++++++ čista + 10.

  • Nata

   No , same traparije …..pa kaj se je Vladi popolnoma odpeljalo ?
   V svoji ” servilnosti ” bodo pokopali Slovenijo !1

   • Novakec

    Je že pokopana.

    • Nata

     + + + + + + + + + + pa menda res !!

 • Vrhovni sodnik

  A tak mišmaš hočjo pri nam narediti, narod na ceste in odnesite to nesposobno vlado.

  • neny

   zadnji čas, že jutri je pozno. Ko se bo začelo tisto najhujše, kar lahko od arabskih žrebcev pričakujemo, ne bo nikogar kjer bi lahko poiskal zaščito. Narod bo prepuščen na milost in nemilost tem hordam, ki bodo pustošile po SLO, za njih bo pa treba odšteti 1230 eur na mesec po osebi, kamor so všteti vsi vzdrževalno-namestitveni stroški.

   • samsara

    Erjavca ‘boli džoko’, ostala vladna koalicija kučanove vlade enoletnice, je tudi tam nekje, na istem nivoju.
    Upam, da se vsaj nekaj ljudstva zbrihta do naslednjih volitev.

  • sodnikisozločinci

   Eno čisto lingvistično vprašanje. A ni črka b lepša od d in n?

 • Amazonka

  Odločen ne tud samo 1 emigrantu.

 • mona lisa

  Kaj se je pa pričakovalo. Politike poklicat na odgovornost in jih vreči s prestola. To pa so “ubogi begunci” ki že kažejo svoj obraz

 • mona lisa

  Še vedno se kar naprej daje potuha tem migrantom in se prikrivajo njihova kriminalna dejanja. Teh ljudi se ne bo več mogoče znebit. Bodo kot paraziti ki so se zarili v srce Evrope in evropejcev.

  • Novakec

   Za vsako rit palca rase.

  • Mihilus

   V Evropi se je zgodilo že toliko etničnih čiščenj, da si zamislit ne moreš. Nikjer ne piše, da je to za vedno v zgodovini. Ko enkrat ne bo več lagodnega življenja se bo hitro vrnilo.

 • mona lisa

  Merklova pa je še vedno na prestolu.

  • samsara

   Pozneje ko bo padla, bolj bo boleče.

   • mona lisa

    Samo mnogo prepozno za vso Evropo.

 • centurion

  Tako kulturo želijo izvajati nad ženskami Repovževi novi kulturni sodržavljani.
  https://twitter.com/SaraWmd/status/701461006652989444/photo/1

  • samsara

   Ženske zbrihtajte se, vsaj zaradi samoohranitvenega nagona, če že ne zaradi pameti.
   Kar precej vas je pametnih, a še premalo. Prve ste, ki boste na udaru (dobesedno!), če se realizira pot, po kateri nas pehajo zblojeni in brezvestni levakarji.

   • centurion

    ******************************* 10

  • ney

   Sej to se jim pa že leta in leta dogaja…,kot sem že enkrat pisala, da so zame taki deci strahopetci, ki se nad ženskami oz. nad švohnejšim spravlja…(svoje ženske uničujejo potem hoče stari imeti novo ženo po možnosti 12 let staro punčko, da jo spet lahko uničuje in tako živijo samo v uničevanju do konca svojih dni)

 • samsara

  Naj torej metla začne pometati zblojene levakarje.
  Kje se bo začelo? Na Poljskem je šlo mirno.

  • Adam

   Pa se tja preseli, če je tam tako fino in toliko bolje kot pri nas.

 • Adam

  Še malo, še malo, še kakšna 3 leta, da Wolfganga Riedla izpustijo iz zapora. Potem ga bodo Avstrijci spet prosili, naj pride v Slovenijo in na neznanem kraju ob neznanem času prosi Janeza, da pride rešit cesarski dunajski dvor pred Turki – kot Martin Krpan pred 350 leti!

  • Mazinga

   Edino, kar ima Martin Krpan skupnega s princem teme je tihotapljenje, en soli, drugi orožja. :-)

   • Adam

    Si se kdaj vprašala, zakaj bi Martin Krpan tovoril “angleško sol”? Kajne, da ni logike, da bi Slovenci uvažali sol iz Anglije, če jo imajo na domačem pragu?

    “Angleška sol” je bila sinonim za soliter, glavno sestavino smodnika. Martin Krpan je torej švercal municijo (za divje lovce, rokovnjače, gradbenike itd…).

 • garfi

  Ko bodo temperature višje bo zares zanimivo
  in priložnost za svobodno Slovenijo

  • Adam

   Zaznavam logiko slovenskih komunistov iz 1941: slabše kot bo šlo Sloveniji pod tujci, lažje jo bomo mi “osvobodili” in prevzeli oblast.

   Pa saj nič čudno, da tako razmišljate, saj vas vodijo zvesti romarji AVNOJa.

   • garfi

    Slovenija je samostojna
    Potrebno jo je še osvoboditi od komunajzarjev in petokolonašev.
    Nenasilno seveda.

    • domovina mili dom

     A je hišnik zopet poslal v akcijo OF kurirčke. Pusti jih naj masturbirajo tukaj, jih njihovi tovarišijski mediji ne pustijo, jim pravijo ,da jih bo bog kaznoval za nečistovanje pri njih.

   • Nazgul

    Zanimivo: +

 • ney

  Damir Črnčec na twitterju:
  V letu 2015 se je število kaznivih dejanj migrantov v NEM povečalo za 80%. Vsako uro storijo migranti 23 kaz. dej. http://www.gatestoneinstitute.org/7470/germany-migrants-crime

 • pokvarjeniSvet

  Avstrijci drago plačujejo, ker so del zionistčne EU in polno izdajalcev v lastnik državi, kateri so se tako ali drugače uklonili tem demonom.

 • ney

  Ferdinand Pušnik ‏@FerdinandPusnik Feb 5

  V Sloveniji bo v tem mesecu prišlo prvič do izrednega stanja,Cerar vam tega ne bo povedal,ker ne sme, pripravite se

  https://pbs.twimg.com/media/Ca

 • bojan

  To se bo sprevrglo še v kaj hušega …po vsej evropi … in ljudje smo na to že nekaj časa opozarjali

 • Mila

  Ljudje merkel je prodala evropsko varnost satanističnemu zionističnemu ( skrajno ži_ovskemu) kultu, ki je antikrist financiran v ameriki in hoče uničiti Evropo, Pomagajmo naši policiji !!!! Ustavimo zlo proti Evropi !! Ustavimo antikrščanske sataniste, merklovi sodit pred sodiščem zaradi veleizdaje !!!!

  • Amazonka

   Billderbergom se je prodala, edino Narodna Garda sestavljena iz Zavednih Slovencev lahko ta naval ustav.

   • Mila

    ne nakladaj, vse evropske države smo nesvobodne odkar je zavladal ži_odvski lobi ( satanisti zionisti)

    • stajerc5

     Si ze bila kdaj v Izraelu?

     • Mila

      izrael nima zveze z našim krščanstvom izrael ubija palestinske otroke, izrael financira amerika…izrael in vsi ži_i imajo keš in hočejo uničiti krščansko Evropo.

    • Vrhovni sodnik

     Da nis ti luda mila

 • Mila

  Ljudje merkel je prodala evropsko varnost satanističnemu zionističnemu (
  skrajno ži_ovskemu) kultu, ki je antikrist financiran v ameriki in hoče
  uničiti Evropo, Pomagajmo naši policiji !!!! Ustavimo zlo proti Evropi
  !! Ustavimo antikrščanske sataniste, merklovi sodit pred sodiščem zaradi
  veleizdaje !!!!

  • Vrhovni sodnik

   Tud naši vladi je treba sodit, tud oni so nas izdal in špilajo slugo merklci.

 • plamen100

  Ja kam???*? Nach Slowenien schicken Sich, Logish!
  Lieber Flüchtlinge willkommen in Slowenien. Stellen Sie auf politisches Asyl in Slowenien.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!