Avstrija zaradi migrantov dodatno poostruje nadzor na mejah in krepi vojsko

Foto: epa

Zaradi nelegalnih migracij je avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka ukazal poostritev nadzora na obmejnih območjih, okrepljena pa bo tudi moč vojakov. Cilj povečanega nadzora je zmanjšanje nezakonitih migracij. Avstrija bo tako bolj intenzivno nadzorovala mejne prehode s Slovenijo in Madžarsko ter nadzorne točke ob meji s Slovaško, Slovenijo, Madžarsko in Italijo, kjer se bodo osredotočali na tihotapce z ljudmi, poroča STA. 

Gre za okrepljen, osredotočen in povečan nadzor, ki bo med drugim izveden v okviru izravnalnih ukrepov na obmejnih območjih. Okrepili bodo tudi nadzor tovornih vlakov na tranzitni poti med Italijo in Nemčijo. Generalni direktorat za javno varnost je notranjega ministra namreč obvestil o povečanem številu nelegalnih prehodov v zadnjih dneh. Nezakoniti migranti so začeli uporabljati druge poti kot do sedaj. “Generalni direktorat za javno varnost me je obvestil, da so na obmejnih območjih prijeli povečano število večjih skupin nezakonitih migrantov, ki so uporabljali manj pogoste prehode. Da bi dobili boljši pregled novega stanja in da bi še naprej zmanjševali število nezakonitih prečkanj meje, bomo za nedoločen čas izvajali večje nadzore osredotočene na ključne točke,” je sporočil minister.

V Avstriji je julija letos za azil zaprosilo 2137 migrantov, od tega največ iz Sirije, Afganistana in Pakistana, kar pa je 31,6 odstotka manj v primerjavi s prejšnjim letom. Veliko je bilo tudi prosilcev za azil iz Rusije, in sicer kar 119. Največ možnosti za odobritev azila pa imajo še vedno begunci iz Sirije, katerim prošnjo odobrijo v kar 91 odstotkih.

U. V.

 • Zgornji

  PRIDNI NAŠI (BIVŠI) BRATJE … SE PREBUJAJO … ZGLEDA … SAMO MALO PREPOZNO …

  • Adolf Hitler

   Niso bivš ampak sedanji!

   • Zgornji

    Hmmm, no, ja, … tooo je pa precej Relativno, … to, koliko so to še naši bratje , ki so jih potujčili, ponemčili, povozili ko smo jih zapustili , … ma, čuj, čudna so ta pota tega naroda , … nekoč velikega, sedaj pa ničevega slovenskega… :-/ :-( :-/

 • Razocarana

  Medtem pa cmerarjeva vlada namerno nesposobnih klovnov še vedno sedi na svojih rokah.

 • FeriSS.H

  Nova24 je resda EDINI NEWS-portal ki se dotika problema “imigracije” v EU, ampak to počne, lahko bi se reklo preko Ku**a. Tudi tale članek je dokaz temu, ni minilo NITI dve uri in je že umaknjen na dno naslovnice, in bo v naslednji uri IZGINIL. Tudi “zanimanje” občestva sledi temu trendu … zato pa je Tomićkin razkrečeni Star-dom še vedno UDARNI članek in ZANIMANJE je UDARNO.

  Slovenistanci očitno še ne jemljejo resno tale organizirani stampedo Tretje Svetovne drhali v EU … ko bodo pa začeli dojemati, bodo DOJELI tudi to da so rezultati IGNORANCE, NAIVNOSTI, EGALITARNOSTI, TOLERANTNOSTI in NEUMNOSTI povsem identični v svojih POSLEDICAH. Vsi poznate rek – Tistemu ki zamudi priložnost in opici ki zgreši vejo … ni rešitve nobene …

  Migrant crisis levels have now become unsustainable
  https://www.youtube.com/watch?v=mW4qXfGCGb0

  Evropska Unija krmiljena s strani Merkline Globalistične Mafije ni UNIJA, ampak AVTOKRACIJA. Vzhodne Evropske države, nekdanje članice Sovjetskega Varšavskega Pakta, dojemajo bolje kot ostali kako je Sovjetska DIKTATURA zdaj zamenjana s Bruseljskim KOMISARIATOM.

  Uradno promovirane kvote in njihovo zavračanje je komedija, namreč enkrat naseljeni v neko EU državo “imigranti” se lahko premikajo kamor hočejo, in pri temu im bodo pomagali številni advokati, prevajalci, socialni delavci, Soroseve agencije, Multikulti agitatorji in Levičarji vseh mogočih profilov … in seveda usekane Evropejke brez zrna samospoštovanja in dostojanstva.

  Britanci, rahla večina in predvsem starejši, so dojeli na osnovi lastne izkušnje katastrofo MultiRasne zmešnjave in izglasovali Brexit. Kot Anglofonski brat in tradicionalni zaveznik Amerike so izgleda imeli pri temu zmanjšan odpor Washingtonske Husseinove Administracije in so zaprli vrata, medtem se pa Merklina Evropa preko Italije polni z konstantnim pritokom, predvsem Afriških Črnih.

  I kaj bodo Avstrijci z “vojsko” ki verjetno ne bo imela niti municije, če pa, NE bodo SMELI streljati, in bodo bežali kot Italijani tu – Mob of Migrants vs Soldiers in Naples, Italy – https://www.youtube.com/watch?v=0rVYMJP6trE – ali pa bodo povoženi kot Francoski vojaki v Parizu

  Če grem ocenjevati koliko je “beguncev” sprejel Slovenistanski Mujahedinski Vladni Komisarijat v tej turistični sezoni, bi rekel PAR TISOČ, seveda na osnovi “pridobitev” samo v Leibachu … in ta zagotovo ni edina “turistična” atrakcija “imigrantov”

  • Jože24

   Gumijaste naboje pa naj pokajo neotesance. Fora je, da evropi manjka delovne sile, zato uvažajo ljudi, mislijo da bodo dobil dobre delavce, brez nekih večjih stroškov, da konkurirajo kitajcem :)

 • xtc

  Dejstvo je,daEvropo bo razbila imigrantska kriza in posiljevanje z nezakonitimi pritepenci,ki se mu zna veliko držav upreti,pa četudi zaradi razpada EU.,sploh pa po jasnih dokazih ,da so ti ljudje v bistvu nesposobni in neuporavni za vse in prava zakladnica težav,problemov in zločinov.Nekateri avtorji,ki še kar nabijajo kako bo Brexit rešilBritance pred imigranti so navadni bedaki vsak dan se pritepe v Britanijo par sto ilegalcev,preje pa so si težavne vozili kar sami domov največji absurdBritanije je v tem,da tja rinejo od nekdanjih kolonialnih podložnikov,do vzhodnoevropejcev v zadnjem času šeSlovenci med tem pa seBritanci mrzlično izseljujejo vAvstralijo,Novozelandijo in nekatere druge deleBritanskega ozemlja.

 • Olga

  Komunajzerski komplot jih pa kar skrivaj uvaža! Jih bo treba po volitvah, skupaj z levaskimi skorumpiranci, nagnati od koder so prišli!

  • Adolf Hitler

   Kam pa aha v pizdu matr!

 • Adolf Hitler

  Sm čist zihr da jih bodo z Lejoti pričakal na meji!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!