Avstrijci bodo na slovenski dan državnosti imeli ob meji protimigrantsko taktično vajo

Foto: iStock

Avstrijska vlada opozarja, da se je število vstopov ilegalnih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo potrojilo. Ker slovenska vlada očitno ne obvladuje več razmer, severni sosedje ocenjujejo, da je ogrožena tudi ozemeljska suverenost Avstrije, poroča portal oe24.

Avstrija načrtuje, da bo 25. junija, na slovenski dan državnosti, na mejnem prehodu Spielfeld opravila večjo taktično vajo zavarovanja meje. Enote, ki bodo sestavljene iz policistov in vojakov, bodo vadile hitro popolno zapiranje meje, če bi prišlo do povečanega števila ilegalnih prehodov meje med Slovenijo in Avstrijo. Te visoko vojaško in taktično usposobljene mejne patrulje se bodo imenovale – Puma.

V vaji bo sodelovalo med 600 in 1.000 vojakov in policistov, namen vaje pa je, da se člane skupine Puma usposobi, da v največ 24 urah popolnoma zaprejo mejo med Avstrijo in Slovenijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

 • KAPIBARA

  Za kaj so drugi VEDNO bolj pametni, kot tile nam VSILJENI “vladarji” ??

  • stajerc5

   Ce je narod butast, si tudi zasluzi butaste vladarje, a ne!?

 • xtc

  Le SLo levo patentiranim dedilom ne potegne da bomo kmalu Beirut ,če ne ukrepamo.

 • joza joza13

  Razumem Jodlarje, ne razumem naših čobanov…
  … in mi bomo druga Švica zagotovo takrat, ko bo pravo Švico strosil potres z magnitudo 50 !

 • Razocarana

  Slovenska vlada mora nujno poslati generale slovenske vojske in šefe policije da vidijo kako se stvarem streže in kako bodo morali ukrepati prav kmalu. In če jih vlada ne bo poslala, če so dovolj veliki domoljubi, si bodo vzeli dopust in šli tja na svoje stroške.

 • Olga2345

  Bravo Avstrijci! Pameten človek najprej poskrbi zase in svoje državljane!