fbpx

Avstrijci novega kanclerja iščejo kar s spletnim oglasom

Werner Faymann (foto: epa).

Avstrijci so se iskanja novega kanclerja očitno lotili na nekoliko nenavaden način. Avstrijski zaposlitveni portal je namreč objavil “oglas” za delovno mesto kanclerja, za katero ponujajo več kot 20 tisoč evrov plače, in to “ne glede na kvalifikacije in izkušnje”.

Le dan po odstopu Wernerja Faymanna se je na zaposlitvenem portalu “karriere.at” pojavil šaljivi oglas, preko katerega iščejo kandidata za novega zveznega kanclerja za polni delovni čas, ki bi lahko čim prej pričel z delom.

“Naša stranka je evropska država srednje velikosti,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zapisano v satiričnem oglasu. “Čaka vas napeta in raznolika dejavnost,” nadaljujejo. Politične izkušnje so po navedbah v oglasu “prednost, ne pa pogoj”. Med pogoji je navedeno tudi, da mora imeti kandidat lep profil za novinarske konference in televizijske nastope.

Po navedbah “karriere.at” ima objavljeno delovno mesto številne prednosti, kot so na primer pisarna v središču Dunaja in zanimivi službeni dogodki, med drugimi postavljanje mlaja in odprtje krožišč.

N. K., STA