fbpx

Avstrijske oblasti preprečile načrtovani teroristični napad na Dunaju med božičnimi prazniki!

Avstrijska policija (foto: EPA)

Avstrijske oblasti so pred kratkim aretirale dva Čečena, ki naj bi med božičem in silvestrovim načrtovala teroristični napad na Dunaju. Zdaj prihajajo v javnost nove informacije.

Avstrijska policija je zaradi suma načrtovanja terorističnega napada na Dunaju v času med 25. in 31. decembrom 2019 aretirala 25-letnega Ahmeda A. in 31- letnega Alika B.

V soboto, 14. decembra, so avstrijski mediji prejeli informacije o aretaciji omenjenih Čečenov na podlagi hišnih preiskav, ki so bile izvedene prejšnji teden. Policija je zaplenila računalnike.

Tako Ahmed kot Alik naj bi bila po trditvah Kronen Zeitunga simpatizerja Islamske države. 25-letni Ahmed naj bi bil borec MMA, medtem ko Alik vsaj za zdaj ostaja neznanka.

Približno polovica od 35 tisoč Čečenov, živečih v Avstriji, stanuje na Dunaju. “Islamizem, terorizem, kriminal, nagnjenost k nasilju” so po mnenju avstrijskega časopisa glavne stvari, ki pomagajo oblikovati negativno podobo Čečenov v Avstriji. Večina teroristov ISIS iz Avstrije, ki so odšli v Sirijo, naj bi bila čečenskega porekla.

Čečenske družine v Avstriji imajo veliko otrok, ravno tako pa se strogo držijo zapovedi islama. Dvojica potencialnih teroristov naj bi še enega simpatizerja ISIS spoznala v zaporu v Hirtenbergu, kjer je trojica začela s formiranjem terorističnih napadov.

Ivan Šokić