Avstrijski notranji minister uspešno prestal glasovanje o nezaupnici

Herbert Kickl (Foto: epa)

Avstrijski notranji minister iz vrst svobodnjakov Herbert Kickl je danes prestal glasovanje o nezaupnici v parlamentu, h kateremu so pozvali poslanci zaradi predloga ministrstva o omejitvi medijev. Podporo sta mu tako izkazali obe koalicijski partnerici – Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in svobodnjaki (FPÖ).

Pred tem je Kickla opozicija ponovno ostro kritizirala zaradi internega elektronskega sporočila, v katerem je ministrstvo policiji svetovalo, naj z določenimi mediji omeji stike zgolj na zakonsko predviden obseg, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V sporočilu, ki je v torek zanetil afero, je tudi navedeno, da naj bi policija v sporočilih za javnost navajala državljanstvo in status bivališča osumljenca kaznivega dejanja ter da naj bi prav tako okrepili obveščanje javnosti o kaznivih dejanjih zoper spolno nedotakljivost.

Ljudje imajo pravico izvedeti, kdo so osumljenci kaznivih dejanj
Kickl je v parlamentu danes zagotovil, da noben državni organ ne postavlja pod vprašaj svobode medijev in izražanja mnenj ter da ni naročil spornega sporočila. Po njegovih besedah ga je spisal tiskovni predstavnik ministrstva na lastno pest in je tako odgovoren za to. Je pa minister obranil tisti del sporočila, ki govori o navajanju državljanstva in drugih podrobnosti osumljencev, češ da imajo ljudje pravico, da so informirani, še poroča STA.

C. Š.

 

 • KP

  Bolj zanimivo je,da se maje stolček Stasi Merkelci…

 • xtc

  Pravilno je jasno dokazano krivim osumljence je treba z polnim imenom priimkom in nacionalnostjo v javnos.
  Ne tako kot SLO mediji ,ki zapišejo Slovenec-nato pa se izve ,da je osumljeni,Hasan,Ahmet,Nebojša,Zoran, itd.

  • FORT WORTH

   Kaj spet tezis, saj vedno napisejo Slovenac.
   Hehehe

  • KAPIBARA

   Res je, že nakaj časa ne uporabljajo: z SLO potnim listom.. državljan SLO.. ampak kar vse te NE Slovence, poenotijo z nami….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!