fbpx

Avstrijsko sodišče obsodilo pet migrantov, ki so posilili 13-letnico in svoje dejanje posneli!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Avstrijsko sodišče je obsodilo pet migrantov v starosti med 17 in 22 let, ki so oktobra 2018 posilili 13-letnico, svoje dejanje pa so posneli.

Posilstvo se je zgodilo oktobra 2018, ko so migranti zvabili 13-letnico v stanovanje potem, ko se je z njimi srečala na železniški postaji v Gradcu, Kronen Zeitung pa navaja, da so ji v stanovanju postregli z alkoholom in drugimi snovmi. Nato so jo prisilno slekli, med skupinskim posilstvom, ki je tekom dogajanja postajalo vse bolj nasilno, pa so se migranti izmenjevali. Z mobilnim telefonom so posneli vse dogajanje, kar se je po poročanju Voice of Europe odkrilo tekom preiskave.

Dva izmed migrantov sta že bila obsojena zaradi nelegalnih drog
Pred omenjenim posilstvom sta dva iz omenjene skupine moških že bila obsojena zaradi nelegalnih drog. Zdaj so bili vsi izmed skupine obsojeni na dolgoletne zaporne kazni, a so njihovi odvetniki že vložili pritožbo. Takšna posilstva migrantov so v Evropi od leta 2015 žal precej pogosta. Na Dunaju je bila opijanjena nemška turistka zvabljena v stanovanje, kjer so jo iraški migranti, bilo jih je osem, stari med 22 in 42 let, posiljevali, med seboj pa so bili v sorodu.

Slika je simbolična.

Tudi drugod po Evropi so takšni napadi postali pogosti
Tudi v sosednji Nemčiji so takšni napadi pogosti. 11 migrantov, večinoma iz Sirije, se je znašlo pred sodiščem zaradi posilstva 18-letnice v Freiburgu, na Švedskem pa je v kraju Piteå vsaj deset moških posililo žensko v dvajsetih letih. Ta jih je opisala kot temnopolte, preiskava pa v zvezi s tem še poteka.

Rok Krajnc