fbpx

Avto iz prihodnosti: novi Tesla Model X

Podjetje vizionarja in razvijalca električnih avtomobilov Elona Muska je dostavilo omejeno serijo novega Modela X prvi stranki. Prvi lastnik je sam Elon Musk.

Po izjemno uspešni Tesli, ki je z električnimi avtomobili postavila na glavo celotno avtomobilsko industrijo, je na ceste zapeljal še električni SUV Model X, ki se ga bo v redni prodaji dobilo v omejeni seriji, če boste seveda dovolj pomembni. Letos naj bi prodali 50- 55 tisoč Tesel.

Prvega od šestih avtomobilov je prevzel Elon Musk, ki je za avto dejal “da izgleda kot avto iz prihodnosti“. Novosti, ki ga delajo izjemnega so vrata, ki se odpirajo navpično kot krila, samostojno delujoči sedeži v drugi vrsti, ogromno vetrobransko steklo, samodejno zaviranje v sili in HEPA filtri, ki avto osvežijo z medicinsko čistim zrakom. Musk obljublja, da bo avto vzljubil vsak kupec.

Eno polnjenje, 400 kilometrov
Z enim električnim polnjenjem se boste lahko peljali 400 kilometrov, do 100 kilometrov na uro pa bo pospešil v 3,8 sekundah. Zanj boste morali odšteti 132 tisoč dolarjev. Boljša verzija Ludicrous pa bo 10 tisoč dolarjev dražja.

Model X cilja na družine z otroki in ženske voznice, saj slednje posedujejo več kot polovico vseh manjših športnih terencev v ZDA. Iz Tesle sporočajo, da naj bi avto prislužil vseh 5 zvezdic na področju varnosti.

M.P.

Vir: Bloomberg