fbpx

Balkanski posli: Spoznajte edinega človeka, ki si je drznil pretepsti zloglasnega Arkana!

Slika z dne 20. september 1995, ki prikazuje Željka Ražnatovića Arkana med opazovanjem njegove enote, ki je bila napotena v Sanski Most, približno 30 kilometrov zahodno od Banja Luke. Arkana so ZN prepoznale kot vojnega zločinca, ki je kriv za grozote, ki so bile izvedene v Vukovarju in v Bijeljini. Foto: epa

Kot poročajo mediji, naj bi se zloglasni srbski kriminalec Arkan v življenju stepel le enkrat, in sicer s sotrpinom v valjevskem popravnem domu. Da pa pretepa ni pozabil, je poskrbela brazgotina na licu.

O življenju Željka Ražnatovića Arkana, ki je ustanovil in vodil Srbsko prostovoljno gardo in je bil ubit v atentatu 15. januarja 2000, se je že mnogo pisalo, a še skoraj 20 let pozneje na dan prihajajo presunljive podrobnosti iz njegovega življenja. Kot poroča Kurir, prav v teh dneh mediji poročajo o Isu Leri Džambi, ki je zloglasnemu Arkanu nekaj časa delal družbo v kazensko-popravnem domu za mladoletnike v Valjevu. Edini pravi pretep, v katerega je bil v življenju vpleten Arkan, se je zgodil z Džambo. Da pretepa ni nikoli pozabil, je poskrbela brazgotina, ki mu je ostala na licu.

Bil je povprečne teže in višine, a je obiskoval šolo boksa
Čeprav je Džamba tehtal 70 kilogramov in meril v višino 1,70 metra, naj bi bil nepopisno močan. Prav tako se je uril tudi v šoli boksa. Nihče se ni po zaporih pretepal toliko kot on, a je bil po drugi strani deležen tudi največ udarcev s strani paznikov, saj se nikomur ni bil pripravljen vdati.

Foto: posnetek zaslona

Ukvarjal se je s pravom in pesnjenjem
Džamba naj bi bil “pravi” kralj beograjskega predela Dorćol, ukvarjal pa naj bi se tudi s pravom in tako pomagal številnim pripadnikom tamkajšnjega podzemlja. Prav tako naj bi pisal pesmi in po zaporih bral pesmi paznikom.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc