Balkanski posli: Spoznajte edinega človeka, ki si je drznil pretepsti zloglasnega Arkana!

Slika z dne 20. september 1995, ki prikazuje Željka Ražnatovića Arkana med opazovanjem njegove enote, ki je bila napotena v Sanski Most, približno 30 kilometrov zahodno od Banja Luke. Arkana so ZN prepoznale kot vojnega zločinca, ki je kriv za grozote, ki so bile izvedene v Vukovarju in v Bijeljini. Foto: epa

Kot poročajo mediji, naj bi se zloglasni srbski kriminalec Arkan v življenju stepel le enkrat, in sicer s sotrpinom v valjevskem popravnem domu. Da pa pretepa ni pozabil, je poskrbela brazgotina na licu.

O življenju Željka Ražnatovića Arkana, ki je ustanovil in vodil Srbsko prostovoljno gardo in je bil ubit v atentatu 15. januarja 2000, se je že mnogo pisalo, a še skoraj 20 let pozneje na dan prihajajo presunljive podrobnosti iz njegovega življenja. Kot poroča Kurir, prav v teh dneh mediji poročajo o Isu Leri Džambi, ki je zloglasnemu Arkanu nekaj časa delal družbo v kazensko-popravnem domu za mladoletnike v Valjevu. Edini pravi pretep, v katerega je bil v življenju vpleten Arkan, se je zgodil z Džambo. Da pretepa ni nikoli pozabil, je poskrbela brazgotina, ki mu je ostala na licu.

Bil je povprečne teže in višine, a je obiskoval šolo boksa
Čeprav je Džamba tehtal 70 kilogramov in meril v višino 1,70 metra, naj bi bil nepopisno močan. Prav tako se je uril tudi v šoli boksa. Nihče se ni po zaporih pretepal toliko kot on, a je bil po drugi strani deležen tudi največ udarcev s strani paznikov, saj se nikomur ni bil pripravljen vdati.

Foto: posnetek zaslona

Ukvarjal se je s pravom in pesnjenjem
Džamba naj bi bil “pravi” kralj beograjskega predela Dorćol, ukvarjal pa naj bi se tudi s pravom in tako pomagal številnim pripadnikom tamkajšnjega podzemlja. Prav tako naj bi pisal pesmi in po zaporih bral pesmi paznikom.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Lisjak

  No,če smo že glih pri “Balkanskih poslih”.
  Ljubljana, 10. julija – Ministrstvo za javno upravo je novi javni naročili za dobavo in postavitev ograje na meji s Hrvaško oddalo srbskemu podjetju Legi-SGS. Za dobrih 40 kilometrov ograje bodo odšteli 4,8 milijona evrov. Kje natančno bodo ograjo postavili, na ministrstvu za notranje zadeve ne razkrivajo.

  Na ministrstvu za javno upravo je namreč v včeraj podpisalo in objavilo odločitev o oddaji javnega naročila. Gre za dve naročili: eno za dobavo in postavitev začasnih tehničnih ovir v dolžini 40 kilometrov, drugo pa za dobavo stebrov in sidrnih vijakov ter montažo panelne ograje v dolžini 3,8 kilometra. Na obeh razpisih so kot najugodnejšega ponudnika izbrali podjetje iz Beograda.

  • Olga101

   Mogoče okrog Ljubljane?

  • črnaovca

   A ni žalostno namesto da bi za denar davkoplačevalcev dobilo posel kakšno Slovensko podjetje to raje damo tucem

   • cosmosjasnovidec

    Če so morebiti kar dvomim ti izvajalci cenejši od naših Slovenskih bi razumel.da so se tako odločili vendar sem siguren,da so tukaj posredi lopovska posla in bo ta ograja prišla nekajkrat več kot,če bi jo postavili Slovenci.
    Seveda se ve že v naprej,da bo katastrofalna vsota denarja kar čudežno popadala levuharski komunistični šiptarjevi “šaračevi” ter prašičjejebcu “židanu” v žep.
    Nadomestiti pa morajo tudi katastrofalne izgube do sedaj potratenega ter pokradenega denarja in ta ograja bo lep izgovor za vse skupaj.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • RATATA

  Prava džomba tale Džambo! A je bil Sluenc?

  • wert

   Ne – štajerc ;)

   • RATATA

    Pol je znal delat tudi štajerske ikebane v hrbtih ljudi, ki so se mu zamerili.

  • cosmosjasnovidec

   Ja normalno saj pa vidiš,da je butal srbe kot hudiče enako kot se je dogajalo,ko so napadli Slovenijo in so cvilili kot podgane,ko se je po njih vsula toča batin od nepremagljivih Slovenskih desničarskih herojev.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • FORT WORTH

  Rojen v Brezicah…
  Ce bi bil se vedno ziv ne bi potrebovali arbitraze. Meja bi bila pri Zagrebu, morska pa na Krku ali se nizje…
  Po dusi vojak, ki je prevec verjel v dano besedo in moc srbije, ta ga je izdala in zatolkla, po njihovih starih navadah.
  Njihova obljuba ni vredna piskavega oreha.
  Srbi niso bili nikoli dobri vojaki, niti delavci, niti diplomati ali politiki, nic od nica.

  • von Rhein

   Kaj pa futbaleri? Napolnili so slovenske klube.

 • Van Der Waals

  KDO JE TA ARKAN?

  • samotoje

   Cecin mož, nego.

 • Gasper Zorman

  Kako neumen članek…

 • GverilaStyle

  se nova24 zgleduje in kopira srbski Blic….tam nemine dan, da nebi poveličevali karijernih kriminalcev…..kaj ko jim je naročeno, da nesmejo poročati o svinjarijah, ki nam jih kuhajo vele političari…..beda od bede je tale tanova24 ratala….ampak kaj čmo, dinar sveta vladar….eni se pač pustijo jebat ta eurote!!!!!

 • piksedem

  Hvala Nova 24, da nas obveščate o tako pomembnih zadevah pomembnih za Slovenijo

 • cosmosjasnovidec

  “Iso Lero Džamba” je bil po rodu čistokrven Slovenec odšel pa je v Srbijo kjer je je butal posrane strahopetne srbe kot hudiče enako kot se je dogajalo v Sloveniji,ko so napadli Slovenijo in so cvilili kot podgane,ko se je po njih usula toča batin od nepremagljivih Slovenskih desničarskih herojev.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!