Bannon ob bučnem aplavzu zagrozil washingtonski eliti, da bo plačala za vse, kar je storila

Steve Bannon (Foto: epa)

Nekdanji glavni strateg Bele hiše Steve Bannon je pred zbrano množico v Alabami opozoril republikanske elite in donatorje: “Prihajajo dnevi, ko boste plačali za svoja dejanja!” Ob tem je zbrane pozval, naj se bojujejo proti washingtonskim elitam.

Bannon je imel govor dan pred odhodom Alabamcev na volitve, kjer sta se za stolček v republikanskem senatu potegovala sodnik Roy Moore in senator Luther Strange. Govoril je pred ogromno množico, med katero sta bila tudi pobudnik brexita Nigel Farage in Phil Robertson, ki igra v seriji Račja dinastija. V svojem nagovoru je poudaril tudi prisotnost medijev v Alabami, ki po njegovih besedah točno vedo, kaj je v tej igri pomembno. “Jutri bo odločeno, kdo ima v ZDA najvišjo oblast in nadvlado,” je dejal Bannon. “So to elite v D.C.-ju ali preprosti in mišičasti ljudje iz Alabame?”

Bannon je sporočil množici, da torek predstavlja novo možnost za vse Alabamce, kar pomeni, da če jim uspe, jih bodo koruptivne sile iz ameriške prestolnice končno slišale. “Tam mislijo, da ste popolni bedaki in nič boljši od barbarov. Ne zanima jih, kaj jim želite povedati, kaj razmišljate ali kaj želite storiti. Jutri boste dobili priložnost, da jim poveste, kaj si mislite o teh elitah, ki vodijo našo državo,” je spodbujal množico in prejel bučen aplavz.

Ustanovljena republikanska stranka je za te volitve porabila več deset milijonov dolarjev, saj si prizadeva svojega kandidata postaviti na prvo mesto. Vendar pa rezultati kažejo močno zaostajanje, občasno tudi za dvomestno število glasov.

Republikanskemu senatorju in njegovim kolegom je poslal ostro sporočilo
Sporočilo, ki ga je namenil republikanskemu senatorju McConnellu in njegovim sodelavcem, pa je bilo precej ostro: “Mitch McConnel in Ward Baker ter Karl Rove in Steven Law ter vsi, ki želite na različne načine uničiti sodnika Moorea in njegovo družino: prihaja dan, ko boste plačali za svoja dejanja,” je dejal. “Še pomembneje, donatorji, ki jim namenjate denar, in korporatisti, ki jim namenjate denar: tudi vaš dan prihaja,” je dodal. Elite je opisal kot ljudi, ki “poznajo ceno vsega, a vrednosti ničesar” in poudaril, kako se to odraža na kandidaturi Luthra Strangea. “Seznanjeni so s ceno Luthra Strangea, to je 30 milijonov dolarjev,” je dejal, pri tem pa se sklicuje na denar, vložen v njegovo kampanjo. “Tehtali in merili so ga in se ga na koncu odločili kupiti za 30 milijonov dolarjev.” Pri tem je opozoril, da je Strange obljubil, da ne bo popustil pred McConnellom.

Bannon je svoj govor končal s pozivom, da se morajo elitam v Washingtonu skupno postaviti po robu: “Obstaja določen čas za vse, in zdaj je prišel čas, da se upremo in borimo,” je dejal. “Jutri je čas za odločitev.”

A. L.

 • Miha

  Američani so daleč pred nami.
  Mi se dušimo v kupu gnoja.

  • Mica

   Američani, Poljaki, Čehi, Madžari, Slovaki se boRijo, mi se pa boJimo! Zbudimo se ljudje! Nič nam ne morejo, pa tudi denarja že doooolgo ni več, da bi ga na veliko kradli – zato nas je pa EU prodala najboljšemu ponudniku – sistemu zla, ki maltretira otroke in ženske.

 • Hun

  diktatura elit

 • šmentanamuha

  Kar se tiče novic iz USA v naših mediji, ne verjamem ničesar več. Ko je imel Trump predvolilne shode, nihče ni poročal o masah desttisočih ljudi, ki so ga podpirali, zdaj pa napihujete vsako bedno novičko, ki je proti njemu. Fake news.

 • garfi

  spomnimo se referenduma z minuto molka

  • Olga

   Mi smo storili, kar smo lahko in imamo čisto vest! Upamo lahko le, da bo Bog namenil zdravo pamet Slovencljem na parlamentarnih volitvah! Sicer se bodo pa zbrihtali v Venezueli…

   • garfi

    ja in imamo majhno krivdo za vse svinjarije
    nismo luzerji

 • Olga

  Koliko “tehtajo” sodniki, ki izpuščajo na prostost mafijce, tudi tiste z leve strani slovenske politike?

 • Olga

  Govori o “elitah”..Tudi Trumpu te iste “elite” mečejo polena pod noge, mar ne?

  • Aron

   Trumpov kabinet je poln mocvirniskih elit, gre se za to, da bi ene elite hotele nadomestiti druge.

 • garfi

  lewaki so podgane zamaskirane v progresivce in borce za ne vem kaj vse
  luzerji ne morejo boljšim od sebe ničesar očitati kot to počno Bannonu in Trumpu
  elite v vsem negativnem, prava mafija
  po vsem svetu so enaki
  Killary je občudovalka radikalnih psihopatov in luzerka kar ne odneha
  https://www.youtube.com/results?search_query=hillary+Rules+for+Radicals

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!