Bavarski notranji minister zahteva posredovanje Frontexa na slovensko-hrvaški meji, Slovenija pomoč še vedno zavrača

Foto: epa

Bavarski notranji minister Joachim Herrmann je v pogovoru za nedeljsko izdajo nemškega časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung zahteval posredovanje evropske agencije za zunanje meje Frontex na meji med Slovenijo in Hrvaško, češ da bi tako lažje zaustavili pretok migrantov iz Češke na Bavarsko. Slovenska vlada pomoč še vedno zavrača.

“Da bi zaustavili tokove čez Zahodni Balkan, bi morala Evropska unija schengensko zunanjo mejo med Slovenijo in Hrvaško zaščititi z lastno misijo Frontex,” je dejal za časnik.

Herrmann bi tako zaustavil migrante, ki nezakonito prečkajo češko-nemško mejo na Bavarsko. Pojasnil je, da so na Bavarskem namreč zabeležili porast nezakonitih migracij iz Češke, čeprav se je sodelovanje s češko policijo v zadnjih letih okrepilo. Te osebe po navedbah Herrmanna svojo pot začnejo v Grčiji ali Srbiji, ki je odpravila vizume za Irance.

Vse poti vodijo čez Slovenijo
Tudi direktor Frontexa Fabrice Leggeri je za nedeljsko izdajo časnika Die Welt spregovoril o novih poteh migrantov. “Na območju Balkana se je oblikovala nova pot iz Grčije, čez Albanijo, Črno Goro, Bosno in Hercegovino in Hrvaško,” je dejal. Pojasnil je, da iz Slovenije nato migranti pot pogosto nadaljujejo proti severu čez Avstrijo in tudi Češko v Nemčijo ali druge severne države. Nekateri iz Slovenije pot nadaljujejo proti zahodu v Italijo, Francijo ali celo Veliko Britanijo.

Foto: epa

V Grčiji se oblasti borijo z logističnimi težavami, saj na meji s Turčijo ne morejo odvzeti prstnih odtisov in primerno registrirati vseh migrantov. Te lahko šele v sprejemnih centrih, je še pojasnil Leggeri. Die Welt še piše, da se številni tako izognejo registraciji in potujejo nenadzorovano naprej.

C. Š., STA

 • resnicaboli

  Zakaj vlada zavrača pomoč če ni sama sposobna zaščititi meje?? Postavlja se vprašanje je kdo pri vrhu ki služi z migranti??

  • samsara

   Kučospake najrazličnejših pedigrejev, med katerimi so najvplivnejše udbokučospake.

  • Novakec1

   Šefko sigurno.

  • samotoje

   Vprašanje na mestu.

  • KP

   Vlada? Kakšna vlada? Ta še sama zase ne ve!

  • KAPIBARA

   Spomni se izgradnjo žičnate meje. Podjetje z dvema zaposlenima dobila delo..

 • antimur

  Cerar in ostala levofašistična banda, pripravite se, če Slovenija, kot gobezdate kučanistični kreteni, da je pripravljena, čeprav vsi vemo, da ni, je pa nedvomno za Kučan-Sorosov načrt, potem boste pred vsiljivo muslimansko golaznijo prišli na vrsto vi, ne bo čakalnih vrst.

 • Slovenec 33

  Kaj res ne veste, da je cmerko dogovorjen, da za vsakega dezerterja ali pa opičjaka dobi provizijo od sorošistov, ki organizirajo to invazijo in okupacijo EU.

 • RATATA

  Kaj bi jim jemali prstne odtise, če lahko preventivno odvzameš prste. Tako jih ne bodo mogli uporabit za morijo. Delat itak ne nameravajo.

 • xtc

  Kučanova klika napenja vse sile kako ne tuje vojske in policije na meje s Hrvaško,zadeva je jasna,zelo dobro vedo ,da imajo zahodne obveščevalne službe že povečano aktivnost v Sloveniji in jim ultraleva vlada Šarca ne ustreza,saj Kučanovi pridno sodelujejo pri uničevanju EU z vsemi sredstvi,ker Kučan sedaj ve,da tako EU kot ZDA to vedo in ,da je le še vprašanje časakdaj bodo ukrepale,noče zapreti meje,saj bi bili ti banditi branilci levakov v SLO in volilna baza,tuja vojska in policija na meji pa to prepreči,sploh pa če pride na oblast desnica lahko hitro pride do počiščenja leve mafije s pomočjo tujih sil in zato se bo Kučan upiral na mrtvo,tako dolgo ,dokler ZDA in EU ne bodo posredovale s silo.

 • Franc Šink

  Levičarji se imajo za napredne, desnake pa pa za mračnjake. je pa ravno obratno. To dokazujejo vsak dan.

 • Morala

  Zakaj ravno sedaj?! Frontex je imel priliko na morju in na meji z Bosno in Srbijo…pa svoje naloge ni opravil…dovolj imajo doktorjev in znanstvenikov :)…pa takšne zdravnike uvažajo, ki še nemško ne znajo prav, ne vstaviti metuljčka, katetra…o medicini nimajo pojma, le kje so si nabavili spričevala…cjo, adijo pamet…

  • Franc Šink

   Pri nas je tečaj prve pomoči zahtevnejši, kot pri njih medicinska fakulteta.

 • Janez Novak

  Cerar je izdajalec. skladno s Kučanovim načrtom, ki ga je obelodanil Hanžek, hoče v Slovenijo pripeljati 200.000 migrantov, ki bi seveda bili volivci levice, torej Kučanovega klana, to pa bi zapečatilo usodo Slovenije. Iz 200 tisoč migrantov, ki bi povabili k sebi sorodnike in prijatelje, ki bi spet povabili sorodnike in prijatelje, ob tem pa bi imeli veliko več otrok kot slovenski pari, bi v generaciji ali dveh dosegli večino, kar bi pomenilo konec slovenskega naroda. To usodo nam pripravljajo izdajalci, ki jim je mar samo za oblast in zlorabljanje le-te za svoje osebne koristi.

  • Soave

   Barabe ! Dober načrt imajo !! Oni bodo imeli zveste volivce, mi pa bomo te financirali ??

 • Vince Blake

  Frontex bi znal za spremembo biti še celo učinkovit, to pa našim wilkomerjem ni ravno pogodu. Sicer pa…Frontex v vsakem primeru bo. Bodisi na Kolpi, ali pa na Karavankah, če se bomo preveč obirali.

 • Olga2345

  Najprej ustavimo fajonizacijo Slovenije!

  • domovina mili dom

   če bo ugasnjen glavni generator zla, tudi ffajonke ne bo in lunatikov.

 • garfi

  MLADE SLOVENKE IN SLOVENCI POZOR !!!
  gibanje zapustite leWiČĆarje-LEVE FAŠISTE
  #WalkAway Campaign- WHY I LEFT LIBERALISM & THE DEMOCRATIC PARTY
  https://www.youtube.com/watch?v=4Pjs7uoOkag

 • slosin

  levakarji, švabi prihajajo….boste bežal spet v hoste …?

 • lado

  ZA TO SRANJE ,MORILSKIM MRČESOM , STE KRIVI VIIIIIIIIIIIIIIIII , NORCI NARODA , KER STE VOOOOLIIIILIIII RDEČO BANDO !!!!!!!!!!!!!! KAJ VAM NI JASNOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!! ZAVOŽENCI !!!!!!!!!!!!!!????????????? VIIIIII STE Z TO IZDAJO POMAGALI KUĆIĆU ,JANKOVIĆIĆU ….,DA BO MOJ NAROD IZGINIL, !!!!!!!!!!! PRASCI-SE JIM PUJSKOM OPRAVIČUJEM, !!! AH 1vaš domet v PRAZNI LUBENICI SO RADARJI, GOTOFI STE Z KATIĆIČKO; ŠEFĆIĆEM MA JEBITE SE DRHAAAAAAAAAAAAAL !!!!!!! ZDAJ BI MORALI OBVEZNO NA ULICE ,NE PA KLOBASAT TU GOR !!!!!!!!!! GNOJI !!!!!! ZA POLICAJSKE GNOJE PA ITAK NI BESED , RDEČUHI ………

 • totex39

  Kako je možno, da slovenska vlada pomoč še vedno zavrača, saj je v odstopu in nima pravice o tem odločati, pa kakšni zakoni so v tej državi predpisani. O tem je potrebna takoj javna razprava.

  • cosmosjasnovidec

   Mogoče je zato,ker jih folk ne gre pomeče iz parlamenta na cesto.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • stajerc5

  Hvala Kurzu! Kmalo nam bodo meje spet branili tisti, ki so nam gradili zeleznice in napravili prve Fakultete!!

 • Gr Enze

  NAŠI NORI VOLI PA ČAKAJO IN ČAKAJO I ĆEKAJU !!!!!

 • Burek Burecki

  Se pravi ponoven vpad rajh vojske na nase ozemlje, ampak tokrat iz tretjega rajha…

  • KP

   Če nam bo kdo kaj pomagal,to ni vpad ampak pomoč. Vpadel pa si ti,čefukelj nehvaležni.

 • garfi

  izdajalski globalistični leWiČĆarji
  uvažajo kaos in volivce

 • cosmosjasnovidec

  Nemci vsekakor vidijo,da so v vladi levuharski komunajzerski izdajalci.
  Pravično bi bilo,da pridejo sem ter z temi izdajalci obračunajo saj so odgovorni že za prvi naval,ko so skozi Slovenijo spustili tisoče kamelotrajbarske okužene muslimanske golazni katera se je razpasla po celotni Europi.
  Obstaja nevarnost navala črnuharske drhali tako,da se nimajo kaj pogajati z levuharsko komunajzersko golaznijo ampak priti in zaščititi mejo saj je SLO policija nesposobna za kaj takega SLO vojsko pa so levuharski ter čefutarski komunajzerski izdajalci onesposobili ter razorožili po zaslugi samega izdajalca Slovenije tovariša “pahorjatke”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • D Zen

  nemškutarji pa v špalir.

 • Igor Kavalar

  Zadnjič je en levičarski poslanec jokal v EU parlamentu glede oboroženih sil, ki naj bi zavarovali zunanjo mejo pred migranti in kakšen škandal naj bi to bil za demokracijo.

  A mi živimo na različnih planetih ali je pozabil povedati, da zaradi zgrešenih potez oblasti pri uvozu in naseljevanju migrantov torej neupoštevanju lastnih zakonov, danes po mestih v Franciji, Nemčiji, UK, Belgiji patruljirajo do zob oboroženi vojaki?

  Vsi svobodomiselni ljudje so zaradi nesposobnosti zavarovanja zunanje meje izgubili delček svoje svobode in demokracija bo postala vojaško policijska diktatura.