Bavarsko mejno policijo sedaj potrdil še bavarski parlament

Foto: epa

Bavarski deželni parlament je v sredo potrdil oblikovanje deželne obmejne policije, ki je sicer začela delovati že v začetku meseca. Nemški notranji minister Horst Seehofer je medtem na srečanju z italijanskim kolegom Matteom Salvinijem v Innsbrucku povedal, da želi dogovor z Italijo o vračanju migrantov doseči do konca julija. 

Novo bavarsko obmejno policijo je potrdilo 90 poslancev, 62 pa jih je glasovalo proti. Kakšne pristojnosti bo ta enota imela, se bodo deželne in zvezne oblasti predvidoma dogovorile še ta teden. Trenutno mejo nadzoruje nemška zvezna policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Enota bavarske policije je sicer s 500 pripadniki začela delovati že v začetku julija, do leta 2023 pa naj bi jo sestavljalo tisoč mož. Vladajoča krščansko-socialna unija (CSU) je ta ukrep označila kot nujno sredstvo za več varnosti.

Bavarski poslanci so potrdili tudi ustanovitev deželnega urada za azil in vračanje, ki bo začel delovati 1. avgusta in bo imel 1.000 uslužbencev. Prošnje za azil bo sicer še naprej obravnaval zvezni urad za migracije in begunce (Bamf), deželni urad pa bo pristojen predvsem za izgon zavrnjenih prosilcev za azil. Vračanje prosilcev v države EU, kjer so bili že registrirani, je sicer eden ključnih delov dogovora, ki ga je pretekli teden dosegla nemška koalicija. Vračanje bo urejeno v okviru dvostranskih dogovor s temi državami, med drugim z Italijo.

Za dogovore z afriškimi državami
Seehofer je po sredinem srečanju z italijanskim kolegom Matteom Salvinijem v Innsbrucku povedal, da želi ta dogovor doseči do konca julija ali najkasneje v začetku avgusta, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Salvini je bil jasen, da je treba pred sklepanjem kakršnihkoli dogovorov o vračanju migrantov okrepiti varovanje zunanjih meja EU. “Preden bomo v Italiji sprejeli enega samega migranta, želimo, da Evropa zavaruje svoje zunanje meje. Ko bo to uresničeno, se bomo pogovarjali o vsem drugem,” je poudaril.

Od desne proti levi: Notranji minister Italije Matteo Salvini, notranji minister Avstrije Herbert Kickl in nemški notranji minister Horst Seehofer. (Foto: epa)

Na srečanju z nemškim notranjim ministrom je zahteval tudi posredovanje v Libiji, posebne denarne sklade za Afriko in zmanjšanje števila potovanj, kar je Seehofer tudi podprl. Salvini se zavzema tudi za dogovore med EU in afriškimi državami, da bi slednje sprejemale zavrnjene migrante. Notranja ministra Nemčije in Italije se bosta danes sestala še z avstrijskim kolegom Herbertom Kicklom, ki bo poleg tega v Innsbrucku gostil neformalno zasedanje notranjih ministrov EU. Osrednja tema bodo migracije.

C. Š., STA

 • soc

  Ne le EU, že sama Nemčija začenja razpadati. Nič dobrega, Merkelco pa na grmado, čim preje.

 • Jožef

  Gdor jih je povabil jih tudi naj ima.

 • xtc

  To je razpad Nemčije,zadeva postaja resna,verjetno se bo formirala nakaka nova AO+Višegrajci+Nemške katoliške in še morda kaaka trezna evangeličanska dežela.

  • pajot

   Leta 1986 sem zvedel za idejo o novi Avstroogrski: Bavarska,severna Italija,Avstrija,Madžarska,Češka,Slovaška,Slovenija in Dalmacija. O tem se je resno govorilo,predvsem na Bavarskem. Mogoče pa bo uresničena.

   • joza joza13

    Podpišem!!!
    Don Kučana pa bomo skupaj z njegovo mafijo zalili z betonom, da nam ne bo razjebal še ene države!

    Sarkazem pres…

 • garfi

  UDBAši to je vaš multikulti
  ISLAM KULTURA SMRTI
  komunajzli imate 70 let dolgo sled krvi
  http://nova24tv.si/svet/nemcija-v-soku-ker-je-migrant-obglavil-dojencka-in-ubil-njegovo-mamo/

 • cosmosjasnovidec

  Zadnji čas je že da EU razpade saj so od takrat,ko je pričela obstajati z njo same pizdarije njen namen je pa bil kot se je izkazalo načrtovano fašistično uničevanje europe z naseljevanjem kamelotrajbarske muslimanske golazni.
  Danes sem v avtomobilu celi dan poslušal nemško radijsko postajo in vsake toliko časa so bile objave o kriminalnih dejanjih katere so se danes dogajale z strani kamelotrajbarskih musličev v Nemčiji ter Avstriji v Sloveniji pa popolni molk o tem.
  ———————————————————————————————————————-
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec