fbpx

Begunka iz Sirije postala vinska kraljica v Nemčiji

Od vojne begunke v Siriji do vinske kraljice v Nemčiji. To je pot, ki jo je v treh letih prehodila mlada, 26- letna aramejska kristjanka Ninorta Bahno. Dekle tekoče govori nemško in se usposablja za strokovnjakinjo za zaposlovanje.

V nemškem mestu Trier, ki leži na vinorodnem območju ob reki Mozela, bodo za vinsko kraljico okronali 26-letno Sirko Ninorto Bahno, ki je kot begunka pred dobrimi tremi leti in pol pobegnila v Nemčijo.

Bahnova je aramejska kristjanka, na položaju vinske kraljice pa ne bo le oglaševala trierskih vin z območij ob rekah Mozela, Saar in Ruwer, temveč bo po lastnih besedah tudi ambasadorka za integracijo, poroča Die Welt.

Ambasadorka vina želi biti ambasadorka integracije
“Vedno sem se pripravljena naučiti kaj novega”, pove mlada Sirijka, ki obožuje sladki rizling. “Moji prijatelji, prav tako begunci iz Sirije, se veselijo z mano mojega naziva”, pove gospodična Bahno in doda, da ne želi biti le ambasadorka vina, temveč tudi ambasadorka integracije.

“Beguncem se je sprva zelo težko vključiti v novo okolje. Treba je spoznati tradicijo, način življenja in zakone v državi. Kljub temu pa lahko rečem, da so Nemci zelo gostoljubni in delujejo v smeri hitre intergracije”, je še povedala črnolaska.

V.V.