Bele južnoafriške kmete morajo pred nasilnimi napadi temnopoltih usposabljati izraelske specialne sile

Foto: Istock

Z vse več prisotnega nasilja je biti kmet v Južni Afriki zdaj že nevarno delo. Nekateri celo zaposlujejo nekdanje izraelske vojake, da bi jih naučili samoobrambe. Po podatkih  AfriForuma, Skupine za pravice manjšin, je bilo namreč  v letih 2016/2017 umorjenih 74 belih kmetov in zabeleženih 638 napadov na njih in njihove kmetije. “Ta nagnjenja k umorom  kažejo, da bomo izgubili več ljudi na kmetijah, kot smo jih skupaj v prejšnjih treh letih”, pravi Ian Cameron iz AfriForuma.

Razmere in nevarne situacije so prisilile bele kmete, da se pripravijo na preživetje morebitnega napada. Veliko se jih je obrnilo na Idana Abolnika, nekdanjega pripadnika izraelskih specialnih sil, ki jih urijo, kako se ubraniti in kako ravnati z orožjem, poroča RT.

Sistem samoobrambe, ki jo učijo, se imenuje “Krav Maga” in je bil razvit za obrambne sile Izraela. Abolnik pa ga je pripeljal v Južno Afriko. “Sistem samoobrambe je primeren za vsakogar, še posebej za kmete, da bi se lahko  sami obvarovali. Usposabljamo jih, da so lahko kos različnim vrstam napadov”, je dejal Abolnik. “Učimo jih različne prijeme, pripravimo jih psihično in kako zbrati informacije. Program stane približno 1200 evrov  na osebo, za intenzivni dvotedenski tečaj”.

Karav maga- sistem samoobrambe, razvit za obrambne sile Izraela (foto: youtube)

Kljub temu, da so beli kmetje v Južni Afriki manjšina, imajo v lasti kar 72 odstotkov kmetij po vsej državi. Nova južnoafriška vlada pa je nedavno napovedala načrt za razdelitev zemlje črni populaciji. Kritiki so opozorili, da bi lahko Južna Afrika ponovila  katastrofalni poskus zimbabvejske vlade v letih 1999-2000. Ukrep je namreč vrgel državo v hudo lakoto in revščino.

A. G.

 • David Hitler

  Die sollen sich lieber von dem Neger. Gebieten verpissen dann werden sie sowieso kein Problem mehr haben!

 • Jure kavčičeu

  Oh, na srečo ni bilo pred stoletji, ko so jim belci kradli zemljo nikjer nobenega, ki bi avtohtono prebivalstvo naučil braniti se pred njimi…

  • Zgornji

   KDO PA JE TAKO POKVARIL BELCE DA SO ŠLI KRASTI ZEMLJO ??? MAR NI V SVETEM PISMU ZAPISANO : ” NE KRADI ” … !!! ! !!! … ??? …

  • KAPIBARA

   Pol pa odgovarjaj za dejanja svoji staršev- in žlahte naprej..

   • Jure kavčičeu

    Se strinjam, ne bi smeli odgovarjat za zločine, ki so jih storili njihovi predniki. Ni treba, da belce danes kaznujemo za umore, posilstva, bičanje itd. ampak njihovo lastno zamljo pa avtohtono prebivalstvo lahko zahteva nazaj. Če so jo Izraelcem kar podaril potem, ko so na tistem območju več kot tisoč let živeli le muslimani…

    • Slovenski štor

     Vidim,da si pameten,da kar sije od tebe.Ti bi to rešil tako,da bi belcem vzel zemljo in kaj po tem….Nič ne odgovoriš,ker si prepameten.Bom pa jaz,štor: belce bi strpal v rezervate,ki bili na najslabši zemlji.In kaj bi se zgodilo.Črnci bi imeli najboljšo zemljo in od kmetijstva nič.Belci bi imeli najslabšo zemljo in bi kmetijstvo delovalo.In kaj potem,predsednik bi jim še to vzel.Lakota na vse strani….
     Vidiš,jaz bi te migrante-belce povabil k nam.Ti znajo delati in se obnašati.
     Seveda,ni povsod tako,kjer so misijonarji,oni rešujejo probleme in učijo domorodce,kako se kmetuje in živi v skupnosti.
     Mantra,ki ni samo tvoja,je znana:za vsa zlobna dejanja,bodo plačali potomci.Drži!Drži pa še nekaj,ne plačajo potomci tistih,katerih predniki so res delali zločine,temveč predvsem tisti( potomci),katerih predniki so bistveno manj pripomogli k mučenju,maltretiranju in izkoriščanju domorodcev.
     Levičarji in ti, s prstom kažete na vse potomce in jih krivite,samo mi levičarji in naši predniki so bili dobri,človekoljubi in vse oh in sploh.Malo si brcnil v temo,pri vsej svoji “genialnosti”.
     Druga največja kolonialna velesila v vsej zgodovini naše civilizacije je Sovjetska zveza(SZ).Imaš splet in poglej.O SZ kolonialni velesili se nič ne govori niti piše,kaj so vse delali.Primer:selili so narode iz dobrih območij v silno težka območja Sibirije.
     Čisto vsak človek mora reči:MEA CULPA!

  • xtc

   A misliš opice?

  • Razocarana

   Kolikor sem seznanjena, na območju današnje Južne Afrike ni bilo nobenih plemen ko so se belci naselili tja, tako da so zelo težko kradli zemljo od kogarkoli. Če imaš kakšne druge podatke prosim deli.

   • Jure kavčičeu

    A pa je Afrika samo JAR al je še kaj okrog nje?

    • Razocarana

     Clanek se nanasa na JAR, ce si slucajno spregledal.

  • Franc Šink

   Če so jo že kradli, so kradli neobdelano.

 • Zgornji

  JA, DOMOV NAJ PRIDEJO, PA NEBODO IMELI VEČ PROBLEMOV Z ČRNIMI BRATI TAM DOL , V TEJ ČRNI-KAJNOVI DEŽELI !!! ! !!!
  MI JIH BOMO ŽE VZELI – ČE SO NAŠI .
  ČE SO PA MOHAMEDANSKI, NAJ PA KAR DOL OSTANEJO.
  ISTOČASNO PA MORAJO TUDI ČRNI BRATJE + SESTRE NAZAJ DOMOV V AFRIKO, ČE NOČEJO POMRETI PREKMALU TU GOR MED BELIMI NARODI .
  Vse To še Pred Koncem Sveta ki bo kmalu , v naslednjem desetletju .
  Lp do tedaj.

 • Osti jarej

  …vse se vrača,vse se plača…amen

 • xtc

  Realnost je pač taka,tudi če opici daš zemljo ne bo delala-ne zna in noče-to je realnost.
  Namesto,da bi vlada se raje ukvarjala s tem ,kako reševati vse bolj tonečo JAR se ukvarja z načinom kako jo potopiti.
  Realnost je pač kruta negroidi pač niso v večini primerov produktivna vrsta če niso pod prisilo ali ,če ni sistem tak daj jih getoizira kot v ZDa.
  Kljub 200 letni tradiciji se je pokazalo ,da ,je večino negroidne populacije kaj malo napredovalo,seveda ni vse v rasističnem okolju marveč v genetsko privzgojeni mentaliteti,ki jo nekateri uspejo pohoditi in uspejo drugi pač ne.
  Skratka vlada naj bi raje se brigala za varnost kmetov kajti deljenje zemlje opicam pač nebo prineslo koristi.
  Podobne prebliske so imele socialistične država na kar se je izkazalo za kiks.
  Negroidi bi zemljo seveda delali pa ne bodo oni bi imeli kmetije,da bi beli delali za njih oni pa ležali in se množili e to neide.
  Vpitje o rasizmuipd jepopolna neumnost saj smo že videli,kaj se je zgodilo v državah kjer je negroidna populacija dobila zemljo nič od nič nato pa so pobili še one lastne pridne,ki so vendarle še nekaj delali in nakoncu stradali ampak zemljo so pa imeli-nekako logika SLO levakov.