Belgijci zgroženi nad spolnimi predstavami v pričo otrok

Simulacija seksa v pričo otrok?! Tako naj bi bilo že dandanes v Belgiji. (Foto: posnetek zaslona)

V Belgiji so predstave, v katerih odrasli simulirajo spolni akt, njihova publika pa so mladoletni. Režiser je kontroverzni Milo Rau, ki je v svoje predstave že vabil celo bivše islamske borce, kar je privedlo do polemik v belgijskem parlamentu. 

Pred dnevi je slovensko javnost pretresla novica, da je minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac podpisan pod nagnusno publikacijo, ki mlade kvari z nasveti o spolnih igračah, o “kemseksu” (spolnosti pod vplivom drog), “fistingu” (vtikanju celotne pesti v anus ali vagino druge osebe) ter celo o “lizanju ritke”.

Ob vsem navedenem ne čudi, da v (še bolj) “napredni” Belgiji uprizarjajo spolne akte pred mladoletnimi osebami, ki sedijo v krogu. Renegade Tribune poroča, da v kontroverznem gledališču švicarskega režiserja Mila Rua nag par predstavlja Adama in Evo. Šlo naj bi za poskus odkrivanja svetopisemskih likov na novo. Režiser je znan tudi po poskusu vključevanja bivših islamskih borcev v svoje spektakle, kar je sprožilo polemike v samem belgijskem parlamentu, javnem striženju ovce in raziskovanju pedofilije, predvsem pa po hvaljenju o belgijski “odprtosti”, ki mu tovrstne predstave omogoča.

Sara Kovač