fbpx

Belgijska vlada enako destruktivna kot Šarčeva: Uničili so zalogo zaščitnih mask

Belgijska vlada je uničila šest milijonov zaščitnih mask. (Foto: Epa)

Bravo belgijske vladne oblasti. Dobrih šest mesecev pred izbruhom epidemije koronavirusa na evropskih tleh so uničili šest milijonov zaščitnih mask. Podobnosti s Šarčevo vlado, ki je zalogo podarila Kitajcem, so zgolj naključne.

Belgija se je tako kot druge države sveta ujela v epidemiji virusa covid-19. Imajo 3743 okuženih in 88 mrtvih belgijskih državljanov. Ozdravelo jih je 404 ljudi. Kot vsaka država v Evropi mrzlično iščejo maske, respiratorje in drugo nujno opremo za zajezitev. Vendar je belgijska vlada v slogu slovenske vlade uničila kar šest milijonov zaščitnih mask, ki bi jih sedaj mrzlično potrebovali in jih ni nadomestila z novimi.

Zaščitne maske je Belgija kupila leta 2009 za boj proti prašičji gripi. Lani so jih uničili zaradi pretečenega roka trajanja. Hkrati se je belgijska ministrica za zdravje Maggie De Block takrat zaradi varčevanja odločila, da jih ne bodo nadomestili z novimi, je objavil belgijski tednik Le Vif, sklicujoč se na protokol enega od nedavnih srečanj belgijskega kriznega štaba poroča STA. Po poročanju Le Vifa so bile uničene maske vrste FFP2. Kot ob tem navaja dpa, naj bi šlo za edine maske, s katerimi je moč preprečiti okužbo z novim koronavirusom.

Belgijska zdravstvena ministrica Maggie De Block uničila šest milijon zaščitnih mask. Zaradi varčevalnih ukrepov ni naročila novih, ki jih sedaj krvavo potrebujejo. (Foto: epa)

Liberalna leva belgijska vlada v slogu Šarčeve vlade
Belgijska liberalna leva vlada je dokazala, da je varčevala tam, kjer se enostavno ne sme varčevati. Varčevala je na zdravju svojih lastnih državljanov. Podobno kot Šarčeva vlada, ki je svojo zalogo podarila kar Kitajcem. Glede na to, koliko jih je besed o javnem zdravstvu in skrbi za svoje državljane glede zdravstvenih storitev, so le dokazali, da so besede eno, dejanja pa drugo.

Luka Perš