Belgijska vlada enako destruktivna kot Šarčeva: Uničili so zalogo zaščitnih mask

Belgijska vlada je uničila šest milijonov zaščitnih mask. (Foto: Epa)

Bravo belgijske vladne oblasti. Dobrih šest mesecev pred izbruhom epidemije koronavirusa na evropskih tleh so uničili šest milijonov zaščitnih mask. Podobnosti s Šarčevo vlado, ki je zalogo podarila Kitajcem, so zgolj naključne.

Belgija se je tako kot druge države sveta ujela v epidemiji virusa covid-19. Imajo 3743 okuženih in 88 mrtvih belgijskih državljanov. Ozdravelo jih je 404 ljudi. Kot vsaka država v Evropi mrzlično iščejo maske, respiratorje in drugo nujno opremo za zajezitev. Vendar je belgijska vlada v slogu slovenske vlade uničila kar šest milijonov zaščitnih mask, ki bi jih sedaj mrzlično potrebovali in jih ni nadomestila z novimi.

Zaščitne maske je Belgija kupila leta 2009 za boj proti prašičji gripi. Lani so jih uničili zaradi pretečenega roka trajanja. Hkrati se je belgijska ministrica za zdravje Maggie De Block takrat zaradi varčevanja odločila, da jih ne bodo nadomestili z novimi, je objavil belgijski tednik Le Vif, sklicujoč se na protokol enega od nedavnih srečanj belgijskega kriznega štaba poroča STA. Po poročanju Le Vifa so bile uničene maske vrste FFP2. Kot ob tem navaja dpa, naj bi šlo za edine maske, s katerimi je moč preprečiti okužbo z novim koronavirusom.

Belgijska zdravstvena ministrica Maggie De Block uničila šest milijon zaščitnih mask. Zaradi varčevalnih ukrepov ni naročila novih, ki jih sedaj krvavo potrebujejo. (Foto: epa)

Liberalna leva belgijska vlada v slogu Šarčeve vlade
Belgijska liberalna leva vlada je dokazala, da je varčevala tam, kjer se enostavno ne sme varčevati. Varčevala je na zdravju svojih lastnih državljanov. Podobno kot Šarčeva vlada, ki je svojo zalogo podarila kar Kitajcem. Glede na to, koliko jih je besed o javnem zdravstvu in skrbi za svoje državljane glede zdravstvenih storitev, so le dokazali, da so besede eno, dejanja pa drugo.

Luka Perš

 • Andrej

  Če pogledam tole ministrico bi rekel, da so maske jedli, z Nutelo namazane.

  • von Auersperg

   Z zaseko.

 • Waltter

  FFP2 ne deluje kot zascita pred tem virusom ima preveliko propustnost, primerna je edino tima FFP3 ozr. N95, pa ne pisite vec bedarij. Je pa res da je vsaka zascita boljsa kakor da je sploh ni.

  • von Auersperg

   Razlika je 95 proti 99 %.

   Ne piši bedarij.

 • Ivan Ivanovič

  Kot kaže so vedeli, da bo epidemija.

 • Garbage man

  Saj ni res ,PA JE. Predinfarktna pujsa, pa ta dva odojka za malco požre . Zgleda kot reklama za stewardeso za bombnike!

  • Winstonblue

   To je Julika od Tuneka hahahahaha.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Upam da mask idioti s Fajonko na čelu v Bruslju ne dobijo.

  • 0 Cool

   Verjetno je tudi domači nečistokrvni slovenci ne bodo dobili.

 • Unikatna

  Vsaka zaščita bi bila boljša kot pa nič. Imaš občutek, da so vedeli za epidemijo.

  • von Auersperg

   Brez skrbi, da so.

 • Arne Hodal

  Moj bog, ta pa rada je klobase.

 • šmentanamuha

  Nisem vedla, da imajo neuporabljene zaščitne maske rok trajanja? Kaj pa se pokvari na njih, blago, iz katerega so narejene? Saj to niso mlečni izdelki. Še konzerve s hrano imajo daljši uporabni rok.

  Hvala za tole pomenljivo novico. Se da ugotoviti, kdaj je Šarec izpraznil rezerve? Nekako se mi dozdeva, da je tu zadaj neki vzorec. Cerar je tik pred uradnim oznanilom o prvih okuženih in obolelih v Sloveniji, odposlal na kitajsko količino mask, ki bi ustrezala za zaščito praktično celotne slovenske populacije. Medtem pa se je Šarec norčeval iz Janševih opozoril (takrat še v opoziciji) o epidemiji, ki se bliža. Ko je nova vlada urgentno poskušala pridobiti nove, so čudežno izginile. Takoj za tem pa že beremo hujskaške novice. da jih je Janša preprodal drugam. Nekdo je namerno sabotiral novo vlado v njenih prizadevanjih, da pridobi maske in s sabotažo nadaljuje tudi s pomočjo javne RTV Slo.

  Enako sem posumila, da gre za načrt, ko so 2015 prvi trije čolni z “begunci” pristali na evropskih obalah, kar se je nazadnje izkazalo za resnico. Danes vemo, da je bil to organiziran, orkestriran in financiran načrt globalistov, ki ga uresničujejo levičarji po vsej Evropi in ZDA (nič ne bo narobe, če rečem po celem svetu).

  Tudi Covid-19 je načrt in gospod Šarec je očitno sodeloval pri tem, potem pa se je usral v gate in odstopil. Delno bi mu lahko oprostili, če bi bil zdaj vsaj tiho. Vendar levičarji nadaljujejo z agendo in rušijo vlado, ki se uspešno spopada na fronti z nevidnim virusom. Pomilujem Hribarja, ki se je na svoj 60. rojstni dan delal norca iz tega. Škoda, drugače se mi zdi izjemno pronicljiv in redno poslušam Ga-ga, tokrat pa ga je zaneslo, hudo zaneslo. Malo pred tem pa je z njim naredil RTV honorarec Štefančič, pogolten, negledljiv in neposlušljiv leftard, ki je popolnoma izgubil kompas.

  Dajmo malo razmišljat v tej smeri.

 • xtc

  Zanimivo je,da imajo največje težave z Corono ravno države,kjer so ali še vladajo levičarji in progressivci v spregi.
  Pujso debelo pred zid in ustrelit zaradi veleizdaje in zločina proti lastnem narodu in ogrožanja nacionalne varnosti.

 • KAPIBARA

  Nč ni požrla, saj je mela masko gor.. :-)

 • KAPIBARA

  Na koliko časa mora pa tale na osebni fotko menat…

  • sodnikisozločinci

   Dve fotki skup zlimani, pa dobiš skupaj to prasico…

 • sodnikisozločinci

  Raje imam Natašo Pirc Musar.

  Domačeee!

 • McBobo

  Tale ministrica še ni toliko kriva za uničenje mask pred pol leta, kot potem, ko se je že vedelo, da je virus v Evropi. Takrat bi morala manjko takoj nadomestiti z novimi, če ni bilo že prepozno. Pač krepka gospa je pančala in razmišljala o novi porciji klobas. Samo je pa še zmeraj nedolžna glede dejanj napram našemu Cmerarju, ki je pa maske podaril oz. prodal kitajcem, ko je bil virus že v Sloveniji. Ta bi moral finančno in fizično odgovarjati za veleizdajo slovencev. Upam, da se ga bo JJ in narod spomnil, ko se bo tole z virusom umirilo in sledi čuza, za ostale pa obvezna lustracija.

 • Ivan Ivanovič

  Pravijo, da je debelost bolezen. In takšno bolnico so postavli za zdravstveno ministrico. Verjetno zato, da so izpolnili žensko kvoto.

 • 0 Cool

  Georgia Guidestones pač.