Beli kmetje v Južni Afriki v paniki – Po javni objavi seznama kmetij, ki jih želijo razlastiti, se bojijo za svoje življenje

Foto: iStock

AfriForum, skupina za pravice manjšin v Južni Afriki, je na svoji spletni strani objavila seznam belih kmetov, katerim oblasti želijo zaseči njihovo zemljo brez nadomestila. Trdijo, da so seznam dobili preko ministrstva za razvoj podeželja, a oblasti to zanikajo.

Dejali so še, da seznam zemljišč za razlastitev vključuje 195 kmetij in se ponudili, da s temi kmeti stopijo v kontakt, da pripravijo skupno pravno strategijo. Izvršni direktor skupine je prepričan, da je seznam resničen, čeprav oblasti to vztrajno zanikajo.

Južnoafriško kmetijsko združenje AgriSA pa je dejalo, da sta dva kmeta po objavi seznama zaprostila za zaščito. “Nekateri od teh kmetov so bili zelo vznemirjeni in razburjeni, ker so bili izpostavljeni,” je povedal predsednik združenja Dan Kriek. “Zelo so zaskrbljeni, ker so bila objavljena imena njihovih kmetij, in se bojijo za svojo varnost,” je dodal, poroča RT.  Nekateri so skeptični glede seznama, saj naj bi vseboval tudi zemljišča črnih kmetov, a kljub temu vprašanje lastništva zemljišč v Južni Afriki ostaja občutljiva tema, saj imajo okoli 72 odstotkov zasebnih zemljišč v lasti beli ljudje, čeprav so belci v Afriki manjšina.

A. G.

 • xtc

  In vojna se začenja in razpad države,ki je pod belci cvetela.

  • Zgornji

   JA, IZ TEGA SLEDI, DA JE VLADANJE KAJNOVIM POTOMCEM (ČRNCEM) PREVISOKA MATEMATIKA … Žaaal.

 • soc

  Triumf črnih enakoželodčnih opic (IQ 70) . Vse pokrasti po 200+ letih, pa bodo vsi srečni.

  No, ne bo tako. Tiste bistrejše črne opice v vladni stranki bodo posestva prevzele same. In uporabljale iste delavce za ista dela za nižje plače.

  Vsakomur normalnemu in vsaj malo razgledanemu je to na dlani jasno. Levim belim enakoželodčnim opicam (FDV & FF tipa, IQ 90) pa seveda ne.

 • Wqx Htr

  levi mediji so tiho o tem. židi prokleti.

  • Zgornji

   HINAVCI POKVARJENI ZLOBNI !!! ! !!! TO SO !!! ! !!!

 • Zgornji

  NAJ BELCI PRIDEJO DOMOV, VEN IZ KAJNOVE DEŽELE AFRIKE, ČE HOČEJO OSTATI ŽIVI, ČRNCI PA NAJ TUDI GREDO DOMOV , V SVOJO KAJNOVO DEŽELO – AFRIKO, ČE HOČEJO PREŽIVETI KONEC SVETA . DRUGAČE JIM BO ZELO ŽAL KO SE BO ZAČELO ZARES DOGAJATI !!! ! !!! ZDAJ IMAJO ŠE MALO ČASA ZA REŠITEV . PO GLOBALNEM GOSPODARSKEM ZLOMU BO KONEC ČASA MILOSTI IN Z TEM TUDI KONEC MILOSTI ZA REŠITEV.

 • Mihilus

  Samo še en precedent anti-white koalicije, ki bo na koncu uporabljen proti njim samim. Zelo patetično, da so padli na to finto.

 • Olga2345

  Ko prevzame oblast levičarska svojat (po Trčku)!