Beli morski pes napadel in močno ogrizel 55-letnico

Foto: iStock

Prvič po 25 letih mediji poročajo o napadu morskega psa v zalivu Botany Bay v Sydneyju. Morski pes je napadel 55-letnico in jo v desno nogo globoko ugriznil. Na srečo je preživela, ker je šlo za manjšo žival, plažo pa so do nadaljnjega zaprli.

55-letno Ano Sharpay je med plavanjem napadel veliki beli morski pes, velik med 2,7 in 3,2 metra. Ano so že operirali, njeno stanje pa naj bi bilo stabilno in izven večje nevarnosti. Morski pes jo je med drugim močno ugriznil tudi v desno nogo. Ugriz je precej resen in globok, a pravijo, da bo popolnoma okrevala.

Preberite še: Moškega med ribolovom ugriznil morski pes, ki nikakor ni želel popustiti ugriza

”Bilo bi presenetljivo, če bi ostale kakršnekoli posledice. Upamo, da bo hitro in popolnoma okrevala. Kar se tiče samega morskega psa, pa potrjujem, da gre za mladiča,” je dejal eden izmed sodelujočih biologov, Vik Pidmore. ”Ravno zato, ker je šlo za mladiča, je Ana preživela. Če bi bil morski pes odrasel, ne vem, kako bi se odvilo,” je dejal in dodal, da je bil to prvi takšen napad po mnogih letih, piše The Sun.

Mestni svet ukrepal in zaradi previdnosti zaprl plažo
”Menim, da se je drži velika sreča, da ima še vedno nogo in je preživela,” je dejal župan Randvika Lindzi Shurej. ”Ane se drži sreča. Celotna skupnost misli nanjo in ji pošilja pozitivne misli ter jih želi, da si čim prej opomore. Že 25 let živim tukaj in to je prvi potrjen napad morskega psa. Vsi smo nekoliko presenečeni in zaskrbljeni,” je nadaljeval in dodal: ”Mestni svet bo ukrepal in zaradi previdnosti zaprl plažo v celoti. Tam bodo tudi pazniki, ki bodo skrbeli, da ne bo nihče stopil v vodo.”

A. L.

 • xtc

  Če bi ga poklicala po imenu in mu vrgla palico,ji tega nebi storil,le z repom bi pomahal in odplaval.

 • OrangeHitler

  Znano je namreč, da se beli morski psi le pretvarjajo, da so beli. V resnici so vsi marksistično rdeči ter delujejo pod površjem, v mrkih globinah tranzicijskega režima, prehranjujejo se z javnimi ribami ter skušajo uvoziti jate tujih sardel…
  Vse z namenom diskreditacije “pravih belih”, domoljubnih morskih psov, ki so si z žulji na plavutih prigarali svoj košček morja…

 • lauraas

  Tudi v Jadransko morje prihajajo.

 • Waltter

  O tem avstralskem poročanju glede napadov morskih psov bi se dalo na dolgo in široko razpravljati. Med mediji namreč velja nepisano pravilo da samo eden od njih mogoče drugi po nesreči objavi novico o napadu morskega psa. Tako da ne povzročajo neke prevelike panike. Dejansko so napadi izjemno pogosti in res je da je mogoče od zadnjega napada minilo 25 let, apak res pa je tudi da od napada ki ga je ta časopis na tem območju objavil.
  Še nekaj so posebni avstralci, ko je treba zaščitit razne strupenjače, razne strupene pajske in drugo navlako so prvi, vse druge živali in ljudje jih nič ne brigajo. Te morske pse bi lahko gladko zreducirali enako bi lahko odmaknili strupenjače od naselij, pa jih ne njim je bolj do tega da pobijajo divje konje ker uničujejo strupene pajke in kače, ter se še spravljajo na zajce kot največjo nadlogo. Nedavno so pustili izumreti celo vrsto glodalcev ki je bila na otoku kateri je potonil zaradi dviga morske gladine in tektonskih sprememb.
  Sicer pa se vidi na osnovi katerih temeljev je bila postavljena avstralija in kdo so bili njieni privi prebivalci, nimam tukaj v mislih aboridžinov…
  Pa še nekaj njihova azalina zakonodaja je uperjena predvsem na jebanje evropejcev tistih normalnih z poklicom in izobrazbo, medtem ko pa se vleče aziatov vsak dan več. In zaostrovali bodo zakonodajo ko pa se zgodi kaka pizdarija pa glej ga zlomka novi prišlek kakor pri nas napade nekoga (sicer vere in boga ne bom omenjal da ne bo kdo mislil da je bil napadalec socializiran evropejec…)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!